Postat în original de
Maldinii
Va multumesc tuturor pentru pareri in primul rand, acum o sa va povestesc si eu experienta mea de la 1 din interviuri .
Dupa ce mi-am completat eu cv-ul cu experienta, salariu asteptat , etc am aplicat la cateva job-uri postate pe ejobs urmand ca a doua zi sa fiu contactat de o HR-itza de la Active Soft (oh da cel mai mai publisher din Romania ) pentru un interviu .
M-am prezentat la interviu pe 5 aprilie unde am dat initial un test de perspicacitate (ii zic ei ), un test din ala clasic de intelingenta care mai gasesti pe net .
Am dat testul intr-o sala mica in care mai era un tip care dadea nu stiu ce test de java si a inceput la un moment dat sa lucreze cu voce tare, eu am crezut initial ca o fi venit cu hands-free ceva( na ca la facultate) si il ajuta vreunu la test, asa ca l-am lasat ceva timp in pace , cu toate ca citeam o intrebare de 5 ori pana sa inteleg.
In afara de acest tip, s-au mai plimbat unii prin sala, "ajutandu-ma" sa ma concentrez mai bine.
Dupa ce am terminat testul cu bine zic eu a urmat interviu cu seful departamentului de SEO ( Daniel .... ) cu care am vorbit diverse lucruri gen : audit seo, importanta elementelor on-page, keyword cannibalization , 301&302, rel-canonical , experienta cu analitics, cu diverse tool-uri.. etc
Inainte sa vorbesc cu Daniel am completat si o fisa cu salariu dorit, unde eu am trecut 4000RON , aceeasi suma fiind trecuta si in CV cand am aplicat .
Acum suntem in 20 aprilie si ghiciti ce? au trecut cele 2 saptamani maxime promise cand trebuia sa am un raspuns.
Acum eu nu inteleg ceva, m-am dus pana la capatul orasului pierzand mai toata ziua, mi-am pastrat disponibilitatea 2 saptamani ( ca am zis ca pot sa incep imediat) asa ca am fost nevoit sa stau mai degeaba si sa refuz clienti/proiecte , in concluzie pierzand destui bani, si ei nu au timp sa dea UN EMAIL ?
Mi se mai intamplase asta prin anul 1 cand mai aplicasem, dar speram sa sau mai schimbat lucrurile in 4 ani. Mi se pare frustrant ca unii sa isi permita sa isi bata asa joc de timpul tau, si sa nu aiba nimic de pierdut .Pe site-urile de freelanceri unde lucrez exista reviewuri, in Romania in schimb nu prea ai ce face.
Asa ca cei pe forum care aveti o firma si chemati o caruta de oameni la interviu pe mai stiu eu unde, obositi-va si dati si un raspuns macar.