A avut cineva discutii cu vola.ro in vederea afilierii?
Exista alternative? M-ar interesa ceva international daca se poate.
Ceva afiliere pentru rezervari camere de hotel?Are cineva in desfasurare?
Versiune printabilă
A avut cineva discutii cu vola.ro in vederea afilierii?
Exista alternative? M-ar interesa ceva international daca se poate.
Ceva afiliere pentru rezervari camere de hotel?Are cineva in desfasurare?
Pentru rezervari camere de hotel incearca Continental Hotels, au conversie buna (prin platforma 2parale). Cat despre Vola.ro, nu te sfatuiesc, nu renteaza ca si rata de aprobare a comisioanelor. Peste 60% respingere.
La vola.ro ma gandeam sa aplic direct la ei nu prin 2p.
Tu de ce nu ai aplicat direct la ei?
Daca-ti trag teapa prin sistemul 2parale, ce crezi ca i-ar opri sa ti-o traga si mai tare prin propriul lor sistem?
Daca prin 2parale unde este cineva care mediaza toata treaba au peste 60% rata de respingere, are rost sa iti bati joc de munca ta intrand intr-un sistem de afiliere direct cu ei?
Ma gandeam totusi ca se respecta.
Stiu ca am vazut si la Mircea Badea pe blog candva vola.ro dar nu stiu daca era direct afiliat sau prin 2p.
Nu cred ca la acest asa-zis blogger/vedeta/mancator de ***** reclama era una de tip afiliat ci mai degraba platita cash.
Nu se merita cu Vola direct cum nu s-a meritat nici prin 2parale.
Dar o alternativa exista?Ceva strain, pentru domenii .com?
Spunea cineva aici pe forum despre booking.com , eu nu am incercat.
Booking.com e smecher pe .com dar si pentru .ro. Sunt proiecte romanesti care fac afiliere prin Booking.com si promoveaza oferte pentru Romania. Din cate am inteles multi romani stiu deja de booking si au o cota de piata destul de buna si la noi - in jur de cateva milioane euro/dolari daca-mi amintesc bine statistica respectiva.
Gasesti informatii despre afiliere cu o cautare pe google.
M-am gandit si la booking.com. Nu auzisem de ei pana anul trecut prin august cand mi-am facut rezervare cu ei si a mers exact cum trebuie. Am achizitionat deja o serie de domenii special pentru booking.
O alta varianta este si hotelscombined.com. Au ca modalitati de plata paypal si nu iti cer asa multe date la inregistrare ca Booking.com
Diferenta intre hotelscombined.com si booking.com este aceea ca hotelscombined.com plateste comision pentru un potential client care acceseaza site-ul unuia dintre partenerii hotelscombined.com iar booking.com plateste comision la rezervare.
Stiu si de hotelscombined.com insa nu ii luasem in calcul pana acum cand am citit mai atent faq lor.
E o varianta de luat in seama. Ramasesm cu gandul la booking.com pentru ca am ramas surprins placut dupa ce mi-am facut rezervarea cu ei vara trecuta si a mers perfect.
Un dezavantaj pentru site-utile mai mici sau la inceput fara un numar mare de vizitatori, sau mai bine zis fara o rata mare de conversie pentru keyworduri precum 'cazare oras' este ca dupa un anumit timp, cei de la Hotelscombined vor inchide un cont care a generat lead-uri dar foarte putine conversii. Asa ca e posibil sa te chinui sa parsezi feed-ul lor, sa le implementezi solutia white label sau orice alta metoda preferi, si peste 1-2-3 luni sa primesti un mesaj cum ca iti inchid contul. Cel putin la booking.com nu vei avea problema asta.
O alta varianta pentru bilete de avion este si esky.ro
Am avut initial Vola.ro dar cand am incercat eu (acum 2 ani) nu aveau decat casute de search presetate. Pe mine ma interesa un feed sau o solutie white label si am vazut ca esky ofera asta insa am ramas blocat la semnarea contractului pentru ca aveam anumite nelamuriri in legatura cu unele puncte din contract, insa nu am primit un raspuns la ele nici astazi.
La hotelscombined.com am cont de 3 ani fara sa generez mari castiguri dar si fara sa promovez foarte mult sistemul lor de afiliere( o casuta de cautare aruncata aiurea pe un blog cu 30 de unici pe zi) si nu mi-au inchis contul.
@maxx05
Ne poti spune care sunt veniturile in medie? Ca sa ne facem o idee. Multumesc anticipat.
Castigurile mele la hotelscombined.com au fost intre 0,14$-0,30$ per client potential (cum am spus in postul anterior, nu m-am implicat foarte mult).
Ei in faq-ul lor spun ca" Majoritatea afiliaților câștigă în medie între 0,50 USD și 1,00 USD per client potențial. Valoarea exactă a fiecărui client potențial depinde de profilul utilizatorului care ne este trimis și de capacitatea traficului site-ului dvs. de a genera rezervări pentru furnizorii noștri. Modelul nostru este bazat pe performanță: cu cât crește calitatea vizitatorilor, cu atât câștigați mai mult per client potențial. "
Cer prea mult sa-mi trimiti un PM cu site-ul? Sunt curios pentru ca vreau sa lansez ceva in domeniu (afilierea nu e prioritara, dar va exista sub o forma sau alta).
Ce inseamna pentru ei "client potential"?
Cu o concluzie poate sa vina cineva dintre cei care au utilizat sistemul booking si hotelscombined , la care din cei doi merita sa te afiliezi si de ce :)
Mersi !
Pentru a nu deschide un post nou, il voi folosi pe acesta.
Ce varianta este recomandabila in ideea afilierii directe in ceea ce priveste vanzarea de bilete de avion (fara trecere prin 2parale sau alt intermediar)? Variantele pe care le-am identificat ar fi: vola (desi nici acum nu mi-au trimis un draft de contract dupa 6-7 luni), esky, paravion si aripi.ro. Ma intereseaza ce experiente (bune sau rele) ati avut cu ei si orice alte informatii utile.
Eu doar cu Vola.ro am incercat la un moment dat o colaborare pe afiliere(intr-un proiect al firmei in care lucram cu peste 1500 unici pe zi pe o nisa relevanta credeam noi), dar am renuntat in 2-3 luni...daca nu ma insel am avut unu sau 2 comisioane aprobate pe toata perioada.
Iti recomand varianta Tripsta. In functie de tipul de site si numarul de vizitatori putem merge pe variante de afiliere prin 2Parale sau Zanox, white label sau chiar acces la API. Un alt avantaj ar fi ca poti folosi aceleasi programe si pentru site-uri targetate pe alte tari; Italia, Germania, Ungaria etc.
@mariusnegre
Putem lua legatura pentru cateva detalii suplimentare?
Sigur ca da. Ti-am trimis un mesaj cu datele mele de contact.
Cu riscul de a dezgropa mortii, va voi povesti experienta mea legata de afilierea pe nisa bilete de avion.
1. Paravion.
A fost primul furnizor cu care am incercat afilierea. Desi in schimbul (foarte greoi) de emailuri mi s-a precizat ca ofera si solutii white label, dupa semnarea contractului si accesul la sistemul lor am descoperit ca ...nu exista aceasta posibilitate. Am reziliat contractul pe care amiabila.
2. esky
Ei ofereau solutii white label, chiar si niste posibilitati avansate de a genera venituri insa...dupa un an s-au gandit sa schimbe complet sistemul. Cum mi-am dat seama? Mi-au semnalat diversi vizitatori ca nu pot face rezervari pe site. Am investigat si am descoperit ca asa era, nu se putea "duce" o rezervare la bun sfarsit. I-am contactat pe cei de la esky pe email. Nici un raspuns timp de o luna si multe emailuri sau incercari de a-i contacta la numarul pus la dispozitie.
Am sunat la numarul disponibil pentru clienti (rezervari) si prin bunavointa operatoarei am fost redirectionat catre suport. Promisiune de raspuns imediat, asteptat 2-3 zile, reluat procedura. Intr-un final primesc raspuns: se schimba sistemul la ei si sa mai astept pana fac ei upgrade-ul.
Ok, astept inca aproximativ 3 saptamani, iar reluat procedura, iar asteptat alte 3-4 zile si primesc un email cu informatiile. Incerc implementarea noului lor sistem de afiliere si surpriza: varianta white label (care ma interesa cel mai mult) nu mai e disponibila. Iar schimburi de emailuri si asteptari....ca intr-un final sa-mi spuna ca sistemul white label nu mai este disponibil decat in anumite conditii: un numar minim de rezervari lunar etc.
Mare atentie si la sistemul de comisioane. Nu se specifica NICAIERI in clar ca procentul este aplicat nu asupra valorii biletului, ci asupra comisionului lor de agentie emitenta. Concret, ai un bilet de avion de 100 de euro, nu primesti 10% din 100 euro (10 euro), ci 10% din comisionul lor (care e undeva la 20/30%). Concret, primesti 2-3 euro :D
Mai e ceva de spus si despre acest sistem de afiliere? Nu cred.
3. Vola
Vola nu raspunde la nici un email, mai departe nu m-am aventurat.
Si acum: ceva recomandari pentru un suflet chinuit? Vreau o solutie white-label pentru piata din .ro. Vreau un partener serios, care sa raspunda la emailuri in caz de nefunctionare. Cer prea mult? :D
1. Paravion (Zitec/Zaff) e cum ai spus, au o fătucă care habar n-are, nu citește mailurile, vorbește bălării - au doar niște bannere (pentru care au nevoie de 2 săptămâni să creeze "scriptul"), coduri greșite. O prostie. Au și pachete de sejur de la HappyTour în aceeași formulă.
2. Vola nu răspunde
Pe linia asta nu prea ai mari variante - poți încerca ceva cu marii provideri internaționali, gen Priceline, Expedia (în fapt de acolo au și cei de mai sus), dar ai nevoie de un site beton cu trafic targetat.
3. Rent-a-car Avis, aceeași poveste cu Paravion.
4. White label îți oferă Booking.com, dar numai după ce ai un anumit istoric cu varianta clasică cu links. 25% comisionul cedat e destul de ok, în multe situații e peste comisionul unei agenții de turism detailiste
5. Pachetele de sejur (tu ai varianta de la agenții - slabe șanse să funcționeze) le poți prelua de la unul sau mai mulți turoperatori (Tez și P45 sunt destul de ok, posibil Fibula - n-am încercat), dar înseamnă să-ți faci agenție și să le comercializezi tu. Prin accesul la API poți automatiza și implementa plata cu cardul, setezi un bell care te anunță că ți-au mai intrat ceva bani în cont în timp ce tu te uiți la meci... asta în teorie, în practică ai nevoie buget și de mult curaj.
în concluzie, White-Label în turism cam greu
Pe mine ma intereseaza deocamdata doar pe bilete de avion. Posibil cazare, dar acolo 99% va fi booking. Restul raman pe acelasi model.
Soluție white-label pe ro nu e.
Poți pune o întrebare aici: MERLIN.X © XFly, poate au sau pot face ceva similar la ce vrei tu
Exista si am spus mai sus: esky, dar acum in anumite conditii. Skyscanner au si pe .ro, dar nu stiu daca e 100% white label.
ce ziceti de travelpayouts.com ? din cate vad au si White Label.
mie nu imi place ca nu au limba romana (deocamdata) si au si ceva bube la widgeturi.
l-ati testat careva ? pentru un site de turism in limba romana ar merge sa ii incerc ? sau doar pentru un site in engleza ?
Nu cred ca este o solutie. Site in romana, afiliere in engleza nu imi suna prea ok. Un exemplu: folosesc skyscanner (versiune romana) insa nu folosesc kayak (versiune engleza) desi m-as descurca in ambele limbi. Dar cei care nu stiu engleza?
Si un mic update la esky: Firma mama (Polonia) a decis sa inghete dezvoltarea pe segmentul white label, insa il pune la dispozitia clientilor care genereaza volume semnificative. Pentru un new entry sansele sunt zero, pentru ceilalti ramane varianta banner-e, linkuri si daca rezultatele sunt notabile, se poate discuta si despre varianta white label.
Nimeni din România nu este atât de mare încât să-ți ofere comisioane din valoarea biletului de avion (nimeni nu primește nimic din taxele de aeroport). Singurele soluții viabile sunt din .com, acolo unde există suficient rulaj și profit pentru a depăși marja comisionului de agenție. Însă și acolo sunt discuții.
De fapt, chiar dacă depăsește cu mult imaginația unora, profit nu există decât dacă emiți tu biletul, cumva. Atâta vreme cât îl emite altcineva pentru tine, este munca lor și n-o să vezi mare comision de aici.
Am lucrat o perioadă cu hotelcon - destul de profesioniști, lucrează cumva într-un alt sistem, puțin depășit ca grafică și funcționalități, însă acolo îți fixezi singurul comisionul. Nu știu dacă se poate externaliza procesul într-un iframe sau altfel, dar merită să-i întrebi. Și acolo... chiar dacă sistemul nu este la fel de performant, beneficiile sunt transparente și te alegi cu ceva din biletul ăla. Nu rămâi cu 1 euro, asta e clar. Dacă vinzi 1 bilet, ești peste 5 bilete vândute prin Paravion sau e-sky. Pentru că acolo pleci de la prețul biletului de avion din Amadeus + 1-2 euro dacă țin bine minte. Apoi îți pui tu comision și poți să pui cât vrei. Pleci aproape de la tariful net oferit de Amadeus sau Worldspan! Nu pleci de la bilet + comision emitere bilet. Ei își iau banii din procentele cedate de companiile aeriene (în funcție de vânzări, ajunge chiar și la 10% și asta nu e deloc puțin). Așa funcționa acum ceva vreme. Acum nu mai știu. Bun, cu Hotelcon ai nevoie de un contract. Pentru contract ai nevoie de o agenție de turism, fie ea și virtuală. Rings a bell, imagini?
Probabil că și pentru Paravion lucrurile funcționează similar. Doar că, fiind doar câțiva pe piața românească, ei își permit să țină destul de sus comisioanele de emitere, asta și pentru că trebuie să-și recupereze sumele enorme investite - și în platforma dar și în personalul calificat (mă gândesc la Vola, care acum câțiva ani plăteau salarii colosale agenților IATA experiementați pentru a-i racola...).
Soția mea a încercat o rezervare de la tine de pe site și nu a reușit, acum 3-4 luni.
Mi-aduc aminte de la târgurile turistice, cât se băteau cu pumnii în piept paravion & co, despre serviciile lor și succesul tău garantat... și câtă viteză le-am dat atunci :)
Însă la vremea aia emiteam prin Hotelcon și aveam 10 euro în plus față de Paravion, la orice bilet de avion.
Nu avem jucători mari care să ne facă nouă jocurile. Avem jucători mari pentru ei înșiși și cam atât.
Personal, n-am încredere în partenerii români. Nu există stabilitate, nu există viziune. Există doar vânzători și revânzători, mici ca rulaj, mari ca profituri raportate la piața de muncă de la noi.
Am auzit de hotelcon, insa nu am studiat sa vad cu ce se mananca. Voi cerceta problema.
Referitor la incercarea de a rezerva bilete pe site, problema e posibil sa existe de atunci. Eu am aflat acum aproape 2 luni intamplator, dupa cum am spus, in urma unei atentionari din partea unui vizitator.
Astept un raspuns din partea celor de la esky, ar vrea si nu prea sa continuam. Au fost ceva rezervari inainte de aparitia problemei, iar in ultimele luni performantele zero sunt cauzate de nefunctionarea sistemului lor. Am demarat discutiile si cu skyscanner. Momondo impun un numar de 300000 de vizitatori pe luna, mai trebuie sa cresc pana ajung acolo :)
noutati despre Paravion aici
din pacate intra in insolventa...