de acord. Iar noi citim maculatura care nu ajuta.
Versiune printabilă
Off: Nu are legatura cu afilierea, dar e bine ca ne motiveaza sa participam, sa cumparam dar si sa promovam... s-a dat BMW-ul oferit de Halloween - Castigatorul BMW Seria 3 al concursului eMAG.ro, “Noaptea Bantuitilor de Promotii” @ eMAG Blog
Voua va raporteaza bine Profitshare in ultimele zile? Acum 2 zile imi arata in dashboard 2 comenzi, dar in lista de comenzi nimic. Plus ca ieri au aparut 6 comisioane deodata, 4 de ieri si 2 de alaltaieri. Am scris la suport, dar in afara de numar de tichet nu am primit niciun raspuns. Eram curios daca mai are si altcineva aceasta problema. Se pare ca s-a declansat dupa mentenanta de Vineri noaptea.
De ce profitshare nu afiseaza rata de respingere a comisioanelor pentru fiecare advertiser?
Eu cred ca e o problema si asta. Vad cateva campanii care par interesante, insa spre deosebire de 2p aici trebuie sa merg la ghici, sa bag bani in promovare si apoi sa-mi dau seama ca de fapt advertiserul ala respinge 60% din comisioane.
In profitshare mi se par greu de folosit tools-urile, mai ales ca acum sunt mai multi advertiseri.
Pe aceasta cale vreau sa recomand implementarea Tool Groups (ex 2Parale, CJ).
E foarte utila in special pentru cei care au mai multe site-uri.
Nu mai trebuie sa intrii in fiecare site in parte, cand vrei sa stergi/modifci banere, le poti schimba direct din interfata, plus ca le si roteste.
In plus, ex CJ ofera optiunea de afisare preferentiala a banerelor dintr-un grup.
Ar fi util sa existe ceva asemanator si in profitshare!
@Mihai_IS
Ai incercat cu Pool-ul de campanii? Ruleaza ca un mini adserver, doar alegi campaniile pe care doresti sa le incluzi in pool si acesta va roti automat pe site-ul tau aceste bannere si se vor actualiza cu campaniile adaugate ulterior de tine, din contul Profitshare. De asemenea, afiseaza doar campanii in perioada de valabilitate.
Iti recomand sa definesti cate un astfel de pool pentru fiecare site, fiecare pool si instrument grafic de promovare fiind asociat cu un site.
k, merci,
Nu stiam, cautam ceva asemanator.
O sa il incerc si revin cu feedback.
Am sters aseara unul din site-uri din interfata PS si l-am readaugat imediat. Aveti idee cam cat dureaza reaprobarea?
LE. A fost reaprobat :)
"Oamenii nu vor Black Friday într-o zi anume, ci vor Black Friday",
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/....jpg?width=640
Tocmai ce voiam sa postez si eu: Surpriză: eMag și Flanco organizează Black Friday pe 22 noiembrie | Ziarul Financiar
1% comision de BF si sunt interzise siteurile tematice BF.
Ma asteptam la procentul de 1%, dar o surpriza placuta o reprezinta faptul ca accepta si cookie-urile anterioare + ca au interzis site-urile dedicate black friday, daca se mai pune in aplicare inca ceva ce mi s-a spus ca e in lucru acum ceva timp, pentru mine va fi perfect (tinand cont si contextul dat). Pe scurt, ma pot declara multumit.
E clar ca fenomenul BF este asociat cu eMag. E meritul lor, ei au introdus conceptul pe piata si e oarecum normal ca ei sa dicteze tonul. Practic concurenta va fi obligata sa apara cu oferte si in data de 22, tinand cont de cota de piata emag. Si, daca privim si in offline, caci Flanco e sub aceeasi palarie, si retailerii offline sunt obligati sa se alinieze. Pentru ca exista riscul ca mare parte din banii pusi deoparte pentru frigidere si televizoare sa se cheltuie in acest week-end.
Ceea ce nu am inteles prea bine este de ce siteurile tematice au fost declarate inacceptabile. (si, nu, nu intreb acest lucru pentru ca am un asemenea proiect). In aceasta perioada acestea vor genera trafic masiv, iar acesta clar va fi directionat catre concurenta. Nu stiu cat este de sanatos pentru business. Ca fapt divers, in termeni si conditii nu am intalnit vreun aliniat care sa faca referire la acest lucru.
Mai degraba ar fi trebuit interzis spamul grosolan pe facebook. my 2cents.
Ca tot o luaram un pic offtopic, propun un mic exercitiu de imaginatie: Personal estimez ca in aceasta perioada vineri-luni siteurile tematice pot livra pana in 200 K clickuri. Daca emag ar fi prezent pe aceste siteuri ar prelua mare parte dintre ele pentru ca au de partea lor avantajul brandului. DAca emag lipseste, toti acesti vizitatori vor lua calea Evomag, ClickShop si care mai sunt pe acolo. Cam ce cota de piata se pierde?
Nu vad de ce le-ar accepta, nu are rost sa le plateasca comision aiurea, oricum eMAG vinde tot stocul fara promovare pe acel tip de site-uri. In plus acele site-uri omoara afiliatii ce ii promoveaza tot anul, consider ca astfel e win - win.
- sunt centii mei :) ->Citat:
Mai degraba ar fi trebuit interzis spamul grosolan pe facebook. my 2cents
Stiam de ceva timp ca site-urile dedicate BF nu mai sunt acceptate, de ce? Pentru ca vizitatorii lor oricum ajung pe eMAG in noaptea aia, deci nici un beneficiu in plus, astfel vor castiga si afiliatii care fac lucrurile corect. Ca nu vom castiga prea mult este un alt aspect, eu sper sa castig macar de cateva ori cat intr-o zi buna si va fi bine.Citat:
daca se mai pune in aplicare inca ceva ce mi s-a spus ca e in lucru acum ceva timp
daca as fi in locul lor as face exact la fel.
La cati bani vor baga in urmatoarea perioada nici nu o sa aibe nevoie de link-uri de pe www.
Numai produse reduse sa aibe cu niste preturi de BF. Ma mir cumde se da si cei 1%.. tinand cont ca cei 1% pe care tii da inseamna 1.24% mai mult in pretul final a produsului, iar scopul BF nu e de profit cum cred uni ci e vb de reclama si de BRAND.
De ajuns, da, probabil ca vor ajunge. Intrebarea e alta: Daca pe siteurile dedicate bf li se ofera vizitatorilor si alternative mai ieftine .... de unde vor cumpara? :)
Si stii prea bine ca magazinele mai mici gen evomag, clickshop & co ies overall cu preturi mai bune.
Asta este ideea. Dar ma rog, banuiesc ca cei de la eMag au calculat si isi asuma acest lucru.
Puteti fi convinsi ca nici pe 29 eMag nu va sta cu mâinile in sân. Garantat vor veni cu oferte la fel de bune. Sper ca atunci sa revina la comisioanele normale:) . Cred ca devansarea asta nu poate aduce decât lucruri bune, pentru toata lumea!
@robyroy - te-ai uitat de curiozitate pe clickshop sa vezi ce preturi au? de ce crezi ca isi permit acum sa ofere comision de 7,5%?
Offtopic: Nu prea imi vine sa cred ca emag o sa iasa pe minus dupa BF, poate 10% din produse se vor vinde sub pretul de achizitie dar pe restul produselor sigur o sa scoata profit.
Galaxy S3 mini s-a vandut si cu 799 RON acum doua saptamani iar acum pretul este de 1010 RON @ emag. Nexus 5 se vinde cu 350$ pentru end useri @ play store, iar pretul emag este approx. 600$.
In general magazinele incep umflarea preturilor cu o luna inainte de BF ca sa fie acoperiti legal.
Ontopic: Avand in vedere ca s-a deschis magazinul online emag.hu is curios daca profitshare.ro isi va extinde activitatea si in Ungaria.
Sters. Am citit prost si in graba.
Nu vinde nimeni produse noi sub pretul de achizitie pentru ca e ILEGAL. Pot sa le vanda in pierdere doar daca le au de mult timp pe stoc (> 3 luni) si vor sa scape de ele.
"Oferirea spre vânzare a produselor în pierdere în alte cazuri decât cele prevăzute la art. 17, cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei în măsura în care nu sunt aplicabile prevederile Legii concurenței nr. 21/1996, republicată."
Vezi Ce se întâmplă dacă vând marfă sub prețul de achiziție? | Eurocount & audit
Asta cu vanzarea produselor in pierdere de BF este o minciuna ce face parte din strategia de marketing
Un pret mai mic se obtine prin cantitatea mare de marfa, cu cat ai o comanda mai mare la furnizor ai discount mai mare, costuri de transport si manipulare mai mici, costuri de procesare si functionare mai mici.
In plus de BF vand produse la care se pot obtine discounturi mari, nu orice produs, din acest motiv la untelevizor va avea discount de 10% si la altul 50%
Nimeni nu va iesi in pierdere, si profitul va fi mai mic ca procent din vnazari dar ca valoare totala va fi mai mare.
Nu cadeti in capcana aia in care magazinela firma ca ei fac munca patriotica de BF si chiar mai vin cu bani de acasa pentru a face clientii fericiti
In caz ca mai sunt persoane interesate, anunt ca s-a rezolvat problema postata aici. Profitshare 2.0 poate incheia contracte cu firme dinafara Romaniei.
Multumesc, Claudiu Farcas, banuiesc c-ai fi implicat in asta.
La fel ca anul trecut cand era in 2parale, dar macar acum Flanco o spune in fata si cu ceva timp inainte:
Citat:
in perioada 22 - 24 noiembrie 2013 nu se vor putea realiza conversii in website-ul Flanco.ro, acestea putand fi obtinute oricand inainte si dupa data mentionata.
Un asemena eveniment precum Black Friday se pregateste cu ceva timp inainte. eMAG tinteste sa isi consolideze brand-ul, in niciun caz nu mizeaza pe castiguri din vanzarea produselor din oferta de BF.
In niciun caz nu vinde nimei sub pret de achizitie, insa trebuie sa luam in calcul investitia in infrastructura, servere, platforma online, angajati, comisioane afiliati, ore suplimentare etc. Cat despre produsele cu discount mare, trebuie sa stiti ca insasi producatorul subventioneaza produsul prin facilitati ulterioare vanzarii produsului. Voi credeti ca HP, Dell sau Samsung nu vor sa isi intareasca imgainea/brand-ul intr-o piata destul de aglomerata. Aici e vorba de negocieri purtate cu cel putin jumatate de an inainte.
Retailul de profil nu urmareste sa se imbogateasca de pe urma BF, au ei timp sa practice adaos mare. Insa aici e vorba de imaginea si pozitia brandurilor care vor avea vizibilitate totala prin intermediul BF.
Vorbind de ProfitShare, cum apreciati o rata de conversie de 0,9% pentru perioada asta? Voi cum stati?
Rata de conversie nu inseamna nimic pentru ca e influentata de prea multi factori. Daca esti multumit de raportul munca / venituri atunci e ok...