Ahh, nu, la mine e ok, adica ca inainte :D
Versiune printabilă
Ahh, nu, la mine e ok, adica ca inainte :D
Eh, nu conteaza, tin totusi pe aceasta cale sa le multumesc pentru bonusul de 10% :D
@Tom, de ce nu? Mai rescriem din cookie-urile afiliatilor profitand de autoritatea domeniului... :) #AfiliereInRO
Asa a inteles eMAG sa deschida "noi oportunitati in afiliere"... desigur, pentru advertiseri. Probabil e subpunct in oferta pe care o fac magazinelor, cum era faza cu 1 leu comision la 2 Parale pentru a insela statisticile. :D
Cum sa rescrie cookie-urile afiliatilor daca linkurile astea sunt tot de afiliati generate. :D
@irealx, da sunt generate de afiliati, dar tu nu iei comision daca se da click din Google pe link-ul generat de tine. Ai inteles acum care e smecheria si de ce nu au pus nici acum noindex pe link-uri?
Aha, am inteles. Dar nu poti zice nici ca iti rescrie cookie nu, ca doar e cookie-ul tau.
Din moment ce apare in Google cineva pierde comision la faza asta, deci e ca si cum ar rescrie cookie-ul, rezultatul e acelasi - un mare minus pentru afiliat. :)
Apropo voua va mai apare acel asistent?
Eu il vad cand si cand, probabil apare doar daca e operator logat in aplicatie.
LE: S-a facut plata, nu am verificat contul dar au fost retrasi banii din Profitshare.
L-a mine este inca în procesare
LE: Gata s-a finalizat dar cred ca verific degeaba cardul in seara asta. :)
Astazi mi-au intrat si mie banii. :))
Exact ce am spus cu cateva postari in urma, Flanco are acum o campanie pe AdWords la smartphone-uri. eMAG vinde prea bine produsele acesta, iar Flanco mai deloc si se incearca o incrucisare: eMAG sa vanda tv-uri si electrocasnice mai mult, iar Flanco smartphone-uri.
Nu e rau ce au gandit (pentru ei) insa va fi greu pentru afiliati sa aduca vanzari de smartphone-uri unui magazin axat pe electrocasnice si invers, va fi o provocare. Problema e daca vor dori afiliatii sa promoveze Flanco atata timp cat mai sunt si alte magazine axate pe smartphone-uri si care vand destul de bine (evomag si marketonline). La momentul actual eMAG ofera cel mai mic comision pentru telefoane mobile si sunt de parere ca pana la sfarsitul anului vor reveni asupra deciziei si vor acorda un minim de 2% asa cum fac si cei de la marketonline.
@Dragos Bunea
Campaniile AdWords in general sunt tactice si probabil e doar o coincidenta.
@All
Toate platile sunt la zi.
Avem un nou concurs in Profitshare. RunningShop ofera premii in valoare de ~2000 lei pentru cei mai performanti 3 afiliati, dupa valoarea comenzilor generate.
Va recomand sa profitati, este vorba de un advertiser nou si care are produsele in plin sezon. Merge bine atat AdWords cat si content pe zona asta. Va recomand cat mai long tail.
Daca aveti nevoie de sugestii, trimiteti-mi un email ;)
Lolz.
RunningShop e si el afiliat, pardon... am vrut sa spun e advertiser?
Ba! Deci, ce e cu advertiserii astia la kila?
Sa lasam glumele.
Apropos. Prin asta BALANCE TAPE BANDA KINESIOLOGICA - TURCOAZ - C te referi la long tail? Link Profitshare în rezultate?
Profishare e afiliat in Profitshare https://www.google.ro/search?q=Dac%C...%9Bi+click+pe+
doar emag sa fie afiliat in emag ? :))
@dotcom, clar. Se recomanda pe longtail ca acolo rankeaza bine link-urile afiliate indexate de Google, au grija sa iti mai rareasca din comisioane. :)
Mult mai grava chestia asta decat link-urile afiliate din newsletter... "a new low level" chiar si pentru ei.
Adevarul e ca avea dreptate Claudiu Farcas cand ne spunea in primavara ca o sa avem parte de surprize mari. :)
Vreau sa demarez proiect nou pe IT, care este recomandarea voastra? Emag sau Altex?
Multumesc anticipat :)
@Stefania, clar eMAG, iti recomand nisa telefoanelor mobile. Sa nu optimizezi pe long tail ca te bati in Google cu link-uri profitshare... :)
Gata cu conflictele, ne apucam de treaba :)
Apreciez ce face Serban si ma bucur pentru afilierea din Romania.
Nu am avut rabdare sa citesc toate postarile de pe aici, dar am senzatia ca sunt doua tabere de afiliati, si as vrea sa ma apuc de treaba cat mai repede. Ca vine acest sfat din partea ta :) , inseamna mult pentru mine. Multumesc
@LensFlare
Probabil exerseaza pentru atunci cand vor ramane fara paine, si vor trece de la advertiseri-afiliati la afiliati.
Trist, e un conflict de interese pe fata...
Cine e la varf ...asta ca o gluma, probabil ca nu a aflat ca suntem in Anul chinezesc al sarpelui de apa :)
Intampin o problema pe care am semnalat-o numai ce si celor de la Profitshare prin mail, insa tin sa spun si aici pentru ca din cate tin minte s-a mai discutat (cred ca si Claudiu Farcas a fost implicat in discutie la perioada respectiva).
Am inregistrat zilele trecute un comision la eMAG pentru doua produse identice din categoria monitoare cu TV tuner. Mi s-a parut suspect de la inceput si tin minte ca s-a vorbit pe aici la un moment dat si de dublarea comenzilor datorita unui bug. Comisionul a fost anulat azi.
In trecut am comandat si eu ceva produse de la eMAG si stiu ca daca se intampla astfel de chestii si clientul specifica ca de fapt a vrut doar un singur produs, comanda initiala este anulata si se face o alta (de cele mai multe ori o fac cei de la eMAG). Acum ceva timp am avut si eu un produs pe care am vrut sa-l inlocuiesc din diverse motive. Dupa o discutie telefonica cu un reprezentant al magazinului ei mi-au facut in numele meu o alta comanda fara ca eu sa intervin (mi-am dat doar acceptul telefonic), aceasta comanda apare in contul meu de client si deci se prea poate ca in anumite cazuri cand se intampla astfel de greseli sa se anuleze comanda initiala si apoi cei de la eMAG sa faca o alta comanda, numai ca pentru a doua comanda eu ca afiliat nu mai primesc nimic.
Intrebarea mea pentru voi e daca aveti cunostinte de astfel de cazuri sau daca ati sesizat la voi astfel de comenzi anulate?
Ce liniste e pe aici dupa ce au intrat banii :)) Ati plecat la mare?
@Claudiu Farcas - ce spuneai de Flanco ca nu e cum spun eu cu telefoanele: http://i.imgur.com/RKeJWZn.jpg
Macar sa aduca pe stoc modelele noi ce se vand bine ca altfel nu-i va baga nimeni in seama.
Ce pisoii mei s-a intamplat cu reclamele? Configurasem sa imi arate doar cateva produse in widget si acum apar de-a valma de peste tot.
Treaba aia cu comenzile dublate cred ca am patit-o si eu, pe luna trecuta am valoric de 2 ori mai mult comisioane refuzate decat aprobate.
A mers din prost in mai prost.
Dar chiar, ce e cu linistea asta? :)
Mai deranjeaza pe cineva faptul ca in widgeturile ProfitShare scrisul apare cu fundal ca si cum ar fi marcat? E o chestiune vizuala, o eroare prin CSS sau a fost intentionat pus asa?
@lovelife confirm, cea mai proasta luna de cand fac afiliere. Intr-adevar, eMAG a avut ceva foarte bun si a stricat tot cu PS2.
La 2parale nu sunt scaderi asa de semnificative deci nu este vorba de sezon ci de sistem carenu mai inregistreaza comisioanele OK, au pus atatea restrictii de inregistrare a comosioanelor incat nu se mai inregistreaza nimic
Nu a avut ceva foarte bun cu PS1, a avut ceva mediocru, dar cu PS2 a stricat tot, chiar daca ei au anuntat ca va fi mai bine
Si eu cand spun ca este prost, zic ca este foarte prost, 1 comision in 12 zile, cea mai proasta rata de conversie, si magazinele cele mai proaste au o rata de conversie mult mai buna
Ca idee am pus in acea pagina doua link-uri la acelasi produs unul in emag si alta pe un site in 2parale, chiar daca la 2parale este mai scump, ala a generat vanzari la emag nu
Eu sincer nu am explicatii
@lovelife, eu am observat o scadere brusca a ratei de conversie imediat dupa trecerea in PS2, la inceput am pus pe seama sezonului, dar merge din ce in ce mai prost si e foarte posibil sa ai dreptate si se pierd pe drum din comisioane.
Eu in luna iulie am avut o scadere de 60% fata de cand eram in PS1, iar un luna august caderea este si mai spectaculoasa, incat ma intreb daca acel comision nu o fi o greseala si nu va fi si ala anulat, ca sunt prea guraliv si pun intrebari dernajante
"Ce se intampla cu acele comisioane care vin fara refer" Ma refer la faptul ca un procent de 10-30% din click-uri nici google nu le identifica corect, se vede si in 2parale
Singura solutie este sa urmarim in Analytics de cate ori se ajunge la procesarea comenzii, dar nici asa nu e concludent pentru ca intre timp poate plaseaza alt afiliat cookie.
Sunt aiurit rau la ora asta, nu se poate urmari... ma gandeam la Campaign Tracking.
@lovelife: toate comenzile/clickuri vin cu reffereal atata timp cat nu sunt ascunse voluntar. Te referi cumva la zona de not set din google analytics? la click-urile pe care google nu le identifica corect cum spui tu? Acele click-uri sunt ascunse deoarece cautarea s-a efectuat de catre un user logat in contul lui de Google.
Nu ma refer la acele click-uri, care sunt identificate drept refer google, doar ca nu spune pe ce cuvnat cheie a venit, sunt mai multe situatii in care nu se transmite refer,
De exemplu uneori la mine in analitcs apare ca direct un link ce stiu sigur ca a venit prin alte surse, in analytics este marcat la sursa de trafic (direct) / (none) si mai sunt si alte situatii
Mai sunt situatii cand este un referal si browserul transmite gresit un alt referal, testat cu campanii platite de clienti la mine pe site
Confirm și eu. Cea mai proastă lună de când fac afiliere.
Dar cred că voi omiteți, în continuare, un lucru... Cei de la emag (cu "îngăduința" celor de la conversion) au "testat PUTEREA" propriilor campanii: newsletter, facebook, toate alea... Au cuantificat in ce măsura îi ajută afiliații. Noi, prin faptul că, confirmăm cele mai slabe luni ca "cifră de afaceri", nu facem altceva decât să definitivăm studiul lansat de emag.
Cu alte cuvinte, au dedus în mod clar că suntem la cheremul lor. Simplu.
Pe de altă parte nu ar vrea să piardă chiar toți afiliații, deci au făcut "tuning" la perioada de recurență și renunțarea la suprascrierea cu newsletter. Încearcă să găsească un echilibru.
Un lucru este cert, vor pierde afiliați și încă mulți dacă veniturile sunt așa mărunte. În plus, crește constant promovarea evomag și alții care abia așteaptă.
Terminați cu fazele "am gura mare și mi se anulează sau ratează comisioane". Până la urmă nu denigrăm degeaba sistemul... Este un feedback, iar ei dacă sunt profesioniști, nu fac așa ceva. Este și pierderea lor și viitorul sistemului lor în joc. Eu unul, cred că oamenii aleși acolo știu să facă unele diferențe, în special față de aceste opinii ale noastre (părerea mea).
Dacă am comentat și eu pe aici înseamnă că trebuie să tremur că-mi "aranjează" ei veniturile... Nu cred. Totul este business.
Si totusi fac.
silogism - definitie | DEX online