Deci suportul din Profitshare este acelasi care era si la emag, asta e clar.
Versiune printabilă
Deci suportul din Profitshare este acelasi care era si la emag, asta e clar.
se pare ca urmatorul advertiser din ProfitShare va fi RunningShop.ro (magazin articole sportive). Momentan nu sunt bannere insa se pot genera linkuri.
@adstart cred ca au un volum incredibil de vanzari cu preturile alea, 165 lei o pereche de sosete... WTF? :)
580 de lei o pereche de adidasi.
Oare cumpara cineva produsele alea? Ca eu nu am vazut multa lume care sa cumpere echipament special de alergat.
@matei probabil sunt pentru cele 10 - 15 persoane care fac performanta in sportul asta si isi cumpara singuri produsele... :)
Știți cumva de ce debo.ro a renunțat la 2parale? Sau poate a fost invers... S-au făcut șmecherii?
Credeți că advertiseri gen evomag, clickshop, marketonline (de ăștia mai serioși în IT) s-ar alătura în profitshare 2.0. Sau... mai degrabă cei de la profitshare 2.0 ar accepta un concurent serios emag-ului?
Oare cei de la Conversion Marketing încearcă să aducă advertiseri care să facă concurență emag-ului?
Vor accepta alți advertiseri care să fie și afiliați în același timp, sau doar emagul este privilegiat, fiind de fapt... precum Sfânta Treime (Doamne iartă-mă).
Dacă orice advertiser are drept să fie și afiliat, păi au făcut platforma degeaba. Dacă acest prost obicei se extinde și la 2 parale, păi s-a cam dus marketingul afiliat, SAU să ne plătească la click, ce naiba, precum adsense.
Cred că trebuie să mă reprofilez de pe IT, pe ceva subiecte din care să câștig bani serioși din ciorapi.
Daca advertiserii afla de nemultumirile afiliatilor din profitshare, cu siguranta nu li se mai alatura.
Daca vocile celor nemultumiti se amplifica, vor ramane fara advertiseri in prima faza, apoi va urma caderea in dizgratie a emag-ului. E interesant daca se va mai lansa in duet cu mega image .
Asa ca tot acest tam tam al nemultumitilor de afilierea cu profitshare, va avea cu siguranta ecou in cumetriile lor viitoare.
Eu am renuntat sa-i mai promovez, atata timp cat ALTEX are un comportament de nota 100, de ce sa ma complic cu Emag-ul?
In plus aceiasi politica a firmei este prezenta si aici pe forum. Ca au cumparat sau nu afiliati, e problema lor, dar asta nu inseamna ca daca te cheama Claudiu Farcas intervii in dicutii doar atunci cand "da bine" la imagine...si vii si spui "la noi cutare sau cutare chestie" Asata inseamna ca vorbesti in numele lor, eu asa inteleg.
Daca aveau un Serban Cristian si Profitshare, multe raspunsuri erau gasite, mai pe sleau mai cu diplomatie...ca nu e usor sa tii o masa de afiliati in carca si sa le oferi cele mai profesionale raspunsuri.
Claudiu Farcas, te-a mai invitat si Dragos Bunea...ai cuvantul:Au dreptate afiliatii ca sunt nemultumiti de Profitshare.2 care este parerea ta de fost afiliat emag profitshare? Sincer, asa pe intelesul tuturor.
Demo, vezi că sunt pe aici unii afiliați (probabil afiliați) care zic că nu suntem obligați să rămânem în sistem, sau că suntem golani dacă "facem gură". Parțial corect, că doar nu mă țin aștia de curea, dar golani sau stupizi nu cred că suntem.
Modul în care au schimbat regulile jocului este demn de critică.
Mulți tac, parcă le este frică să nu se trezească cu contul închis din senin, sau să cadă în dizgrațiile cuiva care le poate anula comisioanele după cum bate vântul.
Pe blog, eu am comentat imediat ce ziceau că nu se vor mai face plăți cu voucher. Nu prea validează mesajele care nu dau bine...
Încă o părere... Cei 3% nu emagul o suporta, ci clientul, pentru că emag are pețuri așa mari încât chiar dacă scădem cei 3% și tot au prețuri mai mari ca ceilalți retaileri. Să nu-mi spună nimeni că emagul își procură marfa la prețuri mai mari ca alții.
@tibi. Costurile cu afilierea sunt destul de mari pentru un magazin real.
Majoritatea magazinelor cauta afiliere din 2 motive: criza (clienti, vanzari,...) si expunere (sa-i zicem strategie de marketing). Indiferent daca ai o strategie seo buna, trafic bun, afilierea este o optiune obligatorie, daca vrei brand awareness. Magazinele cu experienta, o fac si pentru seo, cel putin o perioada (isi castiga linkurile, si ies, si-au atins scopul, seo ieftin).
Problemele apar pe nisa de IT, unde adaosul este mic (teoretic), iar costurile cu afilierea devin destul de mari. Amazon este un exemplu de urmat. Dar din cate se pare, doar la design.
Profitshare nu cred ca are probleme cu un concurent emag. Concurent la ce? La preturi? eMag e printre cele mai scumpe magazine din romania, daca nu chiar cel mai scump. Iar unde are preturi mici, nu are profit:)
@demo..
Nu cred ca afiliatii influenteaza decizia de a intra sau nu in afiliere.
Claudiu este angajat eMAg, Kidu este manager, e o diferenta de responsabilitati. Claudiu a specificat clar, da raspunsuri pentru ca vrea, nu pentru ca e obligat. Pentru restul, exista suport.
Cat despre megaimage, eu nu cred in asa ceva. De la un brand de it, pana la unul de jocuri, e drum lung, cu riscul sa distrugi brandul. Acum cu mancare? e o gluma?
"De cealalta parte, eMag.ro se va apropia si mai mult de modelul international, Amazon.com, devenind din ce in ce mai mult "one stop shop". Asta e un articol prost facut, de catre cineva care nu are habar de ecommerce. Amazon nu vinde mancare, e imposibil. Amazon vinde anumite produse, de ex: lapte praf. Tu nu mergi la mega image pentru lapte praf, cat pentru "mancare". Cum comanzi tu mici, cu livrare in 2 zile? :))
Carrefour face cele mai mari eforturi in acest sens, incepand promovarea canalului de vanzari online atat pe Internet cat si pe canale offline. Carrefour, are cel mai prost site existent (la concurenta cu altex), deci ce vorbim noi de vanzari online? Carrefour NU face nici un efort, pentru ca nu se vede nimic. Poate fac eforturi in depozit, online sunt 0.
@tibi78 - eu niciodata nu am tacut, cand a fost ceva am scris aici insa cum ai spus si tu sunt foarte multi care nu scriu de rau nimic, le este frica sa nu se trezeasca cu contul inchis. Chiar l-am intrebat si pe Claudiu de ce nu se renunta la acel asistent (macar pentru vizitatorii din afiliere) insa nu m-a bagat in seama. Eu sunt de parere ca noi aici vorbim degeaba, daca nu luam atitudine si nu facem ceva in acest sens, probabil sunt cativa angajati care urmaresc si acest topic si chiar se amuza pe seama noastra.
Costurile cu afilierea sunt proportionale cu veniturile generate de afiliati. Chiar daca cea mai mare parte a comenzilor sunt in urma conversiilor, tot este bine, pentru ca acea marja de 3% este adaugata in pret PESTE profitul pe care si-l asigura un advertiser. El trebuie sa-si calculeze.
Nu mai punem la socoteala ca acum din cei 3% afiliatul cotizeaza si la stat undeva la 45%, in functie de tipul contractului (alta discutie). DECI din afiliere castiga si statul, castiga si emagul si afilatii. Suporta clientul.
Apropos de clienti, acum cand emag le-a da un sut in fund afiliatilor, vor reduce preturile astfel incat sa nu mai fie criticati la scena deschisa pe site-ul lor?
Claudiu nu are putere de decizie la profitshare, nici macar putere de influenta mare
Emag-ul este o companie uriasa cu un management destul de stufos, Claudiu poate doar sa faca mai departe anumite recomandari, si nici nu se stie cat de sus pe lantul de decizie ajung acele solicitari.
El poate sa spuna aici doar ceea ce i se da voie chiar daca si-ar dori sa ne ajute mai mult
Kidu are mult mai multa libertate de miscare la Altex in ceea ce priveste afilierea, iar pe unele aspecte nici el nu este ascultat, vezi problema cu erorile de pagini goale.
Apoi Kidu este afiliat manager, raspunde de partea de afiliere a Altex, in timp ce Claudiu este un angajat nou, undeva la baza piramidei stufoase a emag
Asa ca va rog sa nu ii acuzati pe cei doi de ceva, fac si ei ce pot si cele
Este posibil ca unii dintre cei implicați în noul PS2 să citeasca comentariile noastre, pentru că în alt loc nu se discută "la liber" despre situația actuală. Nu cred că se amuză. Ei au responsabilitatea de a face Conversion Marketing o platforma de succes, în timp, cum a fost profitshare 1. Dar sunt sigur că nu ei au luat decizia de a reseta cookie-urile afiliatilor, zilnic.
Probabil că rezultatul discuției de aici va fi zero, dar măcar să fie un semnal de alarmă că direcția în care se îndreaptă platforma nu știu...
Alții tac și fac... caută soluții de newsletter care să bată pe cel al emagului :))
V-au scapat anumite lucruri in discutii.
1. Conversion Marketing este 90% al eMAG-ului.
2. PCFun are in spate FIT Distribution (daca se mai numesc asa), unul dintre cei mai mari furnizori de IT, iar eMAG a ramas fidel Asesoft-ului din ce stiu eu.
3. eMAG nu are si nici nu-si doreste cele mai mici preturi, ofera altceva in schimb care atrage clienti: serviciile post-vanzare. Transportul gratuit pentru produsele de peste 90 de lei este un factor determinant atunci cand vrei sa cumperi anumite chestii mai mici ca pret, transportul gratuit a unor produse precum frigiderele aerele conditionate, aragazurile, etc. la fel, serviciul pick-up and return (pe care l-au mai adoptat si altii intre timp), posibilitatea de a cumpara un an sau 2 de extra-garantie la cateva saptamani dupa ce cumperi produsul si pot continua.
3. Functia ocupata de Claudiu Farcas la Conversion Marketing: Claudiu Fărcaș - România | LinkedIn - ma asteptam ca inainte sa dati cu presupusul sa verificati
1. Toată lumea știe asta, deci nu am omis
2. PC Fun și ce au mai fost de la început în noua platformă, eu cel puțin am dedus că au legătură cu emagul... niciun dubiu
3. Servicii post-vânzare în general sunt ok la alți competitori. Eu am returnat marfă și la PC Garage și la CEL (dc-shop) și la alții. Plângeri sunt peste tot. Transport gratuit este și în altă parte, drept nu la suma așa mică. Pick-up&Return nu este incredibil... comod, însă nu am probleme cu deplasatul la fan curier. Transport gratuit ai și pe okazii (dacă-mi permiți o glumă). Extragaranția ... atunci am cumparat-o când au dat-o bonus... Nu prea ai cu ce continua. Te rog, mai zi ce avantaje are emag?
4. Claudiu Fărcaș este pufan la CM. L-au luat pentru că îl duce capul ca și afiliat și poate a avut niște idei. Le-am dat și eu o idee și ca răspuns am primit că DEJA aveau în vedere așa ceva... Mă întreb când va fi implementată.
Nu pot sa raspund concret la aceasta intrebare pentru ca nu sunt eu in cauza si nici nu stiu ierarhia posturilor cu putere de decizie din Conversion, dar nu cred ca este un simplu angajat care munceste 8 ore si apoi se duce linistit acasa ca si-a terminat treaba.
@tibi78 - Nu voi intra intr-o disputa cu tine pe tema eMAG sau Profitshare, din ce am citit se pare ca avem viziuni diferite si e bine, dar nu cred ca ideile tale si solutiile prezentate sunt de viitor.
Si eu am destule nemultumiri legate de Profitshare, dar le adun undeva, le pun cap la cap si le trimit lor. Cred ca in momentul de fata este cel mai bun lucru pe care il putem face cu totii, iar daca situatia nu se schimba cu timpul, personal voi cantari lucrurile si voi alege pe ce drum merg mai departe si acelasi lucru il recomand tuturor.
Așa este. O seară bună tuturor!
Baieti, se urmaresc foarte serios toate reactiile care apar cu privire la Profitshare 2.0. Afiliere fara afiliati nu se poate, asadar centralizam si analizam fiecare opinie in parte.
Asa cum si pana acum pentru fiecare nemultumire/felicitare/idee s-a raspuns concret cand s-a solicitat, asa se va face si de acum inainte.
Nu este OK directia pe care merg anumite idei enuntate pe aici, multe sunt departe de realitate, departe de ce imi doresc - elementul meu principal urmarit este performanta pentru fiecare afiliat si consider (cu tarie) ca platforma, asa cum ea este in beta, are elementele care sa va ofere conditii pentru asa ceva, inclusiv prin calitatea advertiserilor din Profitshare.
In cazul in care va pot ajuta, va stau la dispozitie pe email, cred ca sunt destul de usor de contactat - daca chiar doriti raspunsuri de la mine.
Sunt dator cu o precizare: sunt de la bun inceput angajat Conversion Marketing, pe departamentul Profitshare; eMAG este advertiser in Profitshare.
Nu vreau sa fiu carcotas, dar eMag este si afiliat in campania sa, nu doar advertiser. Asta e marea problema a afiliatilor, acum trebuie sa concuram cu super-afiliatul eMag care are un avantaj major. Mai lipseste sa bage pe paginile cu produse un banner sau link-uri Profitshare...
O gramada de bullshit. Parca de fiecare data dai copy/paste aceluiasi text. Stii ce? Ne-am saturat de aceeasi poezie. Parca esti "demnitar"; se pun intrebari, iar tu raspunzi (cu toate ca nu esti platit sa faci asta) cat de cel mai cel este PS2 si ce conversii smechere vor avea afiliatii. Nu aduci nimic nou, doar bagi mai mult dracii in noi cu postarile tale robotizate. Parca lucrezi la suport.
Băi da ce v-ați aprins :))
Așa am fost eu ieri... Las' că trece...
Asta-i tare de tot: "Mai lipseste sa bage pe paginile cu produse un banner sau link-uri Profitshare..."
Ce poate fi mai frumos decat sa te sune de la Profitshare - Conversion Marketing ca sa-ti spuna ca plata comisioanelor tale este in curs de efectuare...?
Bonus!!! Se confirma ceea ce-am spus eu cu vreo 10 - 14 zile in urma pe aici: Castigi Comisioane de la Flanco.ro si pentru Rezervarile in Magazin
Mai frumos de atat ar fi sa ne raspunda si la intrebarile si nemultumirile noastre :)
La telefon?
Asta imi place , automat ....fara tertipuri. Asa fac si aia de la CJCitat:
7.3.1. In fiecare luna, pe data de 22, in Contul Afiliatului care a atins Pragul minim de retragere in valoare de 100 (o suta) de lei, fara TVA, se inregistreaza Castigul platibil. Profitshare va face plata Castigului Platibil Afiliatilor care au activat optiunea de efectuare automata a platilor, in contul bancar al Afiliatului indicat de catre acesta din urma in Contract. In cazul in care Afiliatul nu comunica catre Profitshare eventualele modificari ale contului sau bancar, Profitshare este exonerat de orice raspundere cu privire la efectuarea platii, orice plata efectuata in contul bancar inregistrat in Contract fiind considerata valabila.
7.3.2. Afiliatul care a dezactivat temporar efectuarea automata a platilor si care ulterior opteaza pentru reluarea lor, va putea incasa Castigul platibil incepand cu urmatoarea data de 22 a lunii conform prezentului capitol.
Chiar iti raspund pe bune la intrebari pe email? Eu de fiecare data cand ii intreb ceva pe email am impresia ca vorbesc cu CleverBot si de fiecare data ii rog sa se semneze cu numele lor nu cu "Echipa Profitshare" sa stiu pe cine sa cataloghez drept incompetent dar degeaba. :)
Ai semnat/trimis alt contact cu Conversion sau a ramas valabil cel cu Dante?
Am semnat un nou contract cu Conversion Marketing chiar in ziua in care am facut transferul: completezi datele tale, apoi descarci contractul, il semnezi, il scanezi si il uploadezi in platforma.
De la Dante International am primit prin curier instiintarea ca incepand cu 1 iulie 2013 contractul inceteaza!
Si eu astept de ceva timp un raspuns, dar probabil sunt foarte aglomerati dupa transfer...
Ca o paranteză (off-topic)... Ieri m-am dezabonat de la newsletterul emag. Ce credeți că am primit azi? "tibi78, oferte noi pentru casa ta!". Dar eu văzusem pagina cu inima zdrobită și posibilitatea de a da click pe RE-abonare în caz că m-am dezabonat accidental. Dar nu a fost accidental. Vorbesc acuma cu un amic care nu este afiliat și-mi zice (conversație messenger):
"am vazut ca astia is disperati cu newsletterele
de la toti
evomag, emag, altex, fleanco"
Dacă și clienții au observat și clar sunt saturați de newslettere... Este drep că emag nu se poate lăsa mai prejos de evomag și alții.
Eu am discutat foarte mult cu ei pe mail. Mi-au răspuns de fiecare dată foarte frumos și repede. Acum rămâne de vazut cum rămâne cu plata. Mi-au spus ca banii vor intra intre 25 iulie-2 august.
Ai avut dreptate: Advertiser nou Profitshare 2.0: Running Shop - dar totusi cum ai descoperit?