Bad advice. Daca as fi moderator ti l-as sterge.
Versiune printabilă
Bad advice. Daca as fi moderator ti l-as sterge.
Te inteleg.
Pana la urma e un forum unde ne putem spune fiecare parerea. Totusi dincolo de etica si moralitate dusa la extrem, eu zic ca ar fi bine sa dam sfaturi si din cum actionam noi si cunoscutii nostrii din domeniu, din experiente proprii sau unele din surse in care avem certitudinea ca asa se intampla. Sa afirmam una si facem alta, cat tine de etica? Nu vorbesc de tine, ci la modul general. Ai inteles ideea. Apreciez oricum feedbackul.
Ati completat careva dintre voi si campul de "cheltuieli deductibile"? Normal ar fi sa il completam, ma intreb insa cum vor reactiona. Din ce am citit mai vor si dovezi ca acele cheltuieli s-au facut in scopul generarii de venituri din activitatea respectiva deci pare destul de complicat.
Daca ar fi insa sa o luam pe partea reala, poate multi dintre noi am iesit pe minus si acum platim si taxe pe banii pierduti. Sau poate am avut profit 3k euro si platim taxe pe 15k sau cat am incasat.
Voi cum ati procedat / procedati?
http://declaratia200.ro/instructiuni_declaratia_200.php
"Rd. 2. Cheltuieli deductibile, exclusiv contribuţii sociale obligatorii - se înscrie suma reprezentând cheltuielile efectuate în scopul desfăşurării activităţii, care îndeplinesc condiţiile generale pentru a putea fi deduse, în funcţie de natura acestora, potrivit Codului fiscal.
Nu se cuprind cheltuielile reprezentând contribuţii sociale obligatorii, potrivit legii, datorate de către contribuabil şi pentru care deductibilitatea acestora se acordă de organul fiscal în conformitate cu dispoziţiile art. 75 sau art. 90 din Codul fiscal, după caz."
Stiu de la cineva care isi luase o masina in 2016 , cu acte cu tot , cu factura pe numele lui, si nu i-au acceptat-o sa o treaca ca si cheltuiala deductibila.
Nici macar ratele la banca nu a vrut sa i le recunoasca.
Daca stiti voi pe cineva care a avut acceptul anaf pentru o deductibilitate pe 2016, ne anuntati si pe noi.
Pe mine ma interesa strict de advertoriale, continut, chestii de genul. Pe persoana fizica anul trecut daca nu ma insel am cam iesit grav pe minus. Si acum trebuie sa platesc taxe pe banii ce i-am dat writerilor si altor persoane pe advertoriale, chiar daca profitul meu a fost cu minus. Cam aiurea situatie.
De asemenea, cu veniturile incasate in paypal ce facem? Trecem pe declaratie suma incasata in card, ok. Insa daca cineva vrea detalii mai exacte ce face, ne ia la control contul de paypal? Si daca nu il mai ai? :) Cum poti zice ca ai venituri din Cipru cand tu ai incasat prin paypal si ai primit din USA sau de unde or trimite ei?
Sigur. Ce nu declaram donam la CMN.
Catedrala Mantuirii Neamului