-
@mr Johhny, esti in eroare. Activitatea ta nu este una dependenta.
Codul fiscal definește la art. 7:
a. activitate – orice activitate desfăşurată de către o persoană în scopul obţinerii de venit;
b. activitate independentă – orice activitate desfăşurată cu regularitate de către o persoană fizică, alta decât o activitate dependentă;
c. activitate dependentă – orice activitate desfăşurată de o persoană fizică într-o relaţie de angajare;
-
Ok, am inteles si asa e. Doar mi-am dat cu parerea, nu am zis ca am dreptate.
Totodata, ce gandeam si eu dar de la o persoana mai cunoscatoare a subiectului decat mine: http://cinesunt[dot]info/impozit-pentru-banii-adsense/
Edit: se pare ca ce stiam eu cu impozitarea automata era daca esti cetatean US, citisem mai demult si nu mai tineam minte ce si cum.
-
Apropo de rezidenta - platesti taxe acolo unde esti rezident perioada cea mai lunga din an sau locul pe care il definesti tu drept resedinta permanenta (daca esti intre limite).
Limitele exacte se gasesc in legislatia referitoare la dubla impozitare. Cert e ca daca iti desfasori activitatea si locuiesti in Romania, taxele le platesti in Romania, indiferent pentru ce tara lucrezi. Daca ai noroc si tara pentru care prestezi nu are intelegeri cu Romania, s-ar putea sa platesti si pe acolo ceva.
-
1 Ataşament(e)
Știați că puteți dona 20% din impozitul pe profit către ONG-uri?
Ataşament 3184