Nu te intereseaza partea cu TVA, te intereseaza doar MTCN si numele expeditorului (Google Ireland LTD. etc).
Versiune printabilă
Cum sa nu faci factura? Pe persoana juridica trebuie sa poti justifica toti banii care intra in cont prin facturi/contracte. Nu cred ca te-a sfatuit bine contabilul.
Eu am avut control de la finante acum vreo 4 ani, si mi-au spus ca trebuie factura, nu au fost deranjati de faptul ca nu aveam atunci, dar ca alti comisari de la garda ar putea sa ma sanctioneze. De atunci emit facturi si pentru google. am emis si o factura cumulata la cateva luni, faceam in functie de suma intrata in banca (de multe ori au fost diferente de pana la 2 $ intre cea afisata online si cea intrata in cont), factura se face in Euro (sau valuta in care apare la google) si mentionezi si echivalentul in lei din ziua emiterii facturii, apoi contabilul stie cum se inregistreaza asta in contabilitate
Nu trebuie sa trimiti factura la google dar o inregistrezi in contabilitate
@lovelife pai si practic factura asta nu-i semnata/stampilata decat de tine, nu? E ok asa? Adica, pt un control, n-ar trebui ca facturile si contractele sa fie stampilate si semnate de ambele parti? Stiam ca-s reguli f stricte la persoane juridice (srl, pfa, II) mai ales atunci cand vine controlul. Am inteles ca unii dau amenda si daca stampila depaseste patratelul in care ar trebui incadrata... dar ma rog, astea-s alte detalii.
E interesanta chestia asta, sa emiti o factura la cateva luni pt suma cumulata. nu-s daca-i perfect legal, dar daca se accepta si asa si nu se lasa cu amenda, e mai ok decat sa faci in fiecare sapt :)
Hm... Eu nu deduc asta din art 6 sau poate te referi la alt articol, nu 155:
(6) Prin excepție de la alin. (5) lit. a) și d), persoana impozabilă nu are obligația emiterii de facturi pentru operațiunile scutite fără drept de deducere a taxei conform art. 141 alin. (1) și (2).
Nu zic ca nu te cred, dar daca ai putea sa-mi dai exact extrasul din codul fiscal unde zice exact asta, as fi mai linistit
Din 2007 parca, nu mai este obligatorie stampilarea facturilor pentru primire, poti chiar sa emiti in locul furnizorului,
Eu nu cer la nimeni sa imi stampileze facturile, sunt valabile si cele trimise prin email, ar fi costisitori din punct de vedere al timpului, mai ales ca toti colaboratorii mei sunt din alte orase decat mine, si coresppondenta se realizeaza doar prin email, telefon si curierat
ART. 155 Facturarea
(28) Semnarea și ștampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conțină factura.
Sursa: Codul Fiscal cu Normele valabil in 2013