Am si eu o intrebare , daca pentru un cuvant plata in adwords este estimata la 4 ron , reclama pusa pe o pagina facuta in nisa acelui cuvant cam cat ar fi platita pe adsense .
Un procent in mare . Dupa mine ar trebui s fie cam direct proportionale .
Versiune printabilă
Am si eu o intrebare , daca pentru un cuvant plata in adwords este estimata la 4 ron , reclama pusa pe o pagina facuta in nisa acelui cuvant cam cat ar fi platita pe adsense .
Un procent in mare . Dupa mine ar trebui s fie cam direct proportionale .
De obicei e semnificativ mai mic pentru ca un procent mai mic din cei care folosesc publicitate adwords in cautari aleg si promovare pe siteuri, conversia reclamelor pe siteuri e mult mai slaba si nu se merita platit la fel ca cealalta.
Nu ai cum sa stii niciodata exact, am un keyword care arata cpc 3 dolari in adwords, insa cel mai mult am luat 1,25 centi ... media fiind de 1 in majoritatea cazurilor. Dar am si unele care arata 85 centi si iau 60 centi. Nimeni nu cred ca iti poate da un procent.
Depinde de o multime de lucruri, CPC asta, ca de exemplu din ce tara, a dat click-ul.
totul se refera la valori medii , probabil nu o sa poti obtine clickuri in general din tari care platesc mai mult pe adsense si tu sa ai trafic 95% din ro, doar prin anumite metode specifice .
Sant si eu curios cum faceti calcule astea. Adica cat iti iei pe un cuvant . Sa inteleg ca pe zi ai un singur click pe reclamele Adsense? Eu ma ghidez dupa o nisa ce consider ca e platita in ansamblu bine dar nici in ruptul capului nu reusesc sa-mi dau seama cum poti calcula cat iti iei pe un cuvant:D
Vorbesti despre lucruri diferite. Acel estimator (care poate avea erori substantiale) iti da valori pentru Search (Network), deci atunci cand un cuvant e direct cautat. Tu in AdSense iei o parte din cat se plateste pe Display (Network), unde afisarea se face dupa criterii contextuale. Apoi totul depinde de tara, pozitie anunt, etc.
Totusi sa-mi explice si mie cineva cum isi da seama pe ce cuvinte isi ia clickuri in Adsense si cum calculeaza pe fiecare in parte ca am vazut o gramada de posturi de genul asta.
Poate o fi o tehnica :D
Se face media clickurilor pe site-ul respectiv si ala se considera cpc. "Keywordul" reprezinta nisa siteului, iar siteul in general e foarte mic targetand un singur cuvant specific. Gen ai un site nisat despre "red barbie dolls", media clickurilor din adsense pe siteul respectiv e aprox 70 centi, poti sa zici ca ai un cpc real pe keywordul "red barbie dolls" de 70 centi. Asa e calculat default cand zice lumea ca primeste 70 cpc pt cuvantul "red barbie dolls". Cei mai avansati sincronizeaza si analytics cu adsense, si vezi in analytics ce cpc ai primit pe fiecare pagina din site, si poti afla un cpc aproximativ pt un singur longtail atata timp cat ai o pagina dedicata pt el.
Nic, asta e in cel mai bun caz o tehnica destul de complicata de aproximare.
Chiar Google iti spune ca matchingul nu se face pe cuvinte, ci pe "teme" (content, context). Mie care am campanii adwords pe display network nu-mi da date separate pe fiecare cuvant dintr-un adgrup, ci numai pe total adgrup (care alcatuieste o "tema").