Se poate folosi in Romania serviciul 2checkout in loc de oricare alt serviciu din romania? De exemplu am un site, operez exclusiv pe piata din romania, nu vreau sa folosesc serviciul gecad epayment, pot sa folosesc 2checkout?
Versiune printabilă
Se poate folosi in Romania serviciul 2checkout in loc de oricare alt serviciu din romania? De exemplu am un site, operez exclusiv pe piata din romania, nu vreau sa folosesc serviciul gecad epayment, pot sa folosesc 2checkout?
Bineinteles ca da.
Insa iti pot spune cu certitudine ca tariful total al 2CO te duce cam pe la 7-8%.
hmm 7-8% interesant :)
Si din cate stiu eu nu merg cardurile nationale (de salarii). Dar n-am incercat.
Da'ce ai cu Gecad sau DotCommerce?
Nu am nimic cu nici una dintre ele. Ideea era daca se poate. Care credeti ca prezinta mai multa incredere pentru un roman care cumpara produse online? 2checkout sau Gecad epayment sau dotcommerce ?
Am un cont de 2co si zic ca sunt multumit de el. Inca nu stiu care e diferenta intre el si gecad sau dotcommerce. Poate ma lamuriti. Mersi mult.
Carduri de la BCR
Maestro (RON)
Emis sub sigla: Maestro
Caracteristici: Debit (International)
Emis pentru: Persoana Fizica
Folosire pe Internet: DA
Explicita, prin inrolare in 3DSecure
VISA Electron (RON)
Emis sub sigla: Visa Electron
Caracteristici: Debit cu overdraft (International)
Implicita, odata cu activarea cardurilor
VISA Clasic (RON)
Emis sub sigla: Visa
Caracteristici: Debit cu overdraft (National)
VISA International (USD)
VISA Clasic international (EUR)
Eurocard Mastercard (RON)
Emis sub sigla: MasterCard
Caracteristici: Credit (National)
VISA Virtuon (USD)
Folosire pe Internet: DA, card virtual
Mastercard Gold (EUR)
Emis sub sigla: MasterCard
Caracteristici: Credit (International)
VISA Business (USD)
Emis sub sigla: Visa Business
Emis pentru: Persoana Juridica
Eurocard Mastercard Business (RON)
Emis sub sigla: MasterCard Business
Caracteristici: Debit (National)
Eurocard Mastercard Business -credit (USD)
VISA Business Electron (RON)
Emis sub sigla: Visa Business Electron
Mastercard Business (EUR)
Daca ai spune si ce reprezinta lista aia de card-uri ar fi foarte bine.
Incercam sa`i raspund lui Marius Ciocan.
Doar de la BCR merg ?
Nu, e o lista mult mai detaliata cu toate bancile emitente de carduri. Am pus doar o parte cu jucatorul principal.
Practic lucrez la un magazin online, la care am ce`mi trebuie pentru metoda de plata cu 2co. Din cate stiu eu trebuie sa platesti ceva ca sa`ti faca gecad scriptul si tot ce trebuie. Pe langa asta... certificate SSL etc. Eu vroiam sa iasa la un pret rezonabil magazinul, care va urma sa`l folosesc. Pentru inceput eu zic ca e bine si cu 2co.
toate cardurile internationale merg.
Dar cele romanesti?
Si ca sa ma duc mai in spate cu doua mesaje: cel mai important jucator pe piata de carduri cu cel mai important card este exact cel pe care nu-l poti accepta. Este un fel de lege a lui Murphy. Cea mai mare si mai importanta comanda se va face de pe un card de care n-ai auzit pana atunci. :)
Nu stiu de Gecad, nu am lucart cu ei.
De Dot Commerce stiu ca va trebui sa platesti o taxa de aderare, un mic comision lunar si un procent din vanzari. Si sa ai suport SSL.
Toate astea te pot duce pe la 200 de euro. Ceea ce este extrem de putin pentru un magazin online...
Scriptul de integrare cu magazinul tau ti-l poti faci si singur. GeCad iti pun la dispozitie tot ce ai nevoie pentru acest lucru. Eu lucrez cu ei si sunt foarte multumit. Si nu am certificate SSL cumparate pt site....pt ca plata se face pe pagina lor securizata si nu am nevoie.
Ideea este ca daca ai clienti doar din Romania nu stiu cum e cu partea de contabilitate si financiar...faptul ca treci banii printr-o companie din afara.
Daca vrei sa te scoti ieftin utilizeaza cart.ro are SSL, hosting gratis si implementarea la orice metoda de plata e gratuit. referitor la gecad si dotcomerce ambii sunt reseller pentru romcard. Asa ca daca vreti sa va scoateti mai ieftin la comisioane vorbiti direct cu Romcard. Daca totusi vrei sa alegi intre gecad si dotcomerce diferenta consta in momentul in care iti intra banii in cont. Presupunand ca de la ambii obtii acelasi discount de la dotcomerce banii intra instant in contul tau iar de la gecad dupa o perioada mai mare de timp parca 10 -30 zile adica iti cam tine banii blocati, justificarea lor ar fi sa verifice sa vada daca nu e frauda dar eu cred ca asa ei mai castiga ceva dobanda din banca.
Apropo de thread:
;)Citat:
Guest
/showthread.php?p=21046 Viewing Thread
2checkout in loc de gecad in romania
node33.gecad.com
Orice ti-ar zice cineva, cred ca cel mai bun raspuns tot la Gecad l-ai gasi. :)
Eu am avut probleme cu 2CO acum vre-o 2 ani. Aveam un site cu .com si am vrut plata online. Se adresa publicului din Germania si era ok. Nu ma interesau platile din Romania.
Am efectuat plata celor 49 de USD (instalarea) cu cardul meu BCR Visa Virtuon. Mi-au dat contul, am inceput sa integrez, totul mergea perfect. Dupa vre-o 3-4 zile mi-au ANULAT contul. Fara nici un motiv. Le-am trimis emailuiri, le-am lasat ticket notes etc. NIMIC. Nu mi-au dat nici un motiv... Se pare ca faptul ca eram din Romania a fost un motiv suficient.
Ulterior, am rugat pe cineva sa imi faca plata... un amic din Belgia. Contul e activ si acum... pacat ca nu mai am magazinul. Nu am mai apucat sa il fac. Si, retineti... cele doua conturi de la 2CO erau pentru ACELASI magazin.
Deci... daca te decizi cu 2CO, gandeste-te la toate variantele. Nu stiu ce si cum mai gestioneaza problemele de genul asta acum.
Eu nu am nici o problema cu 2CO ..
Si am MULTE conturi la ei.
OK. Asta e bine. Eu atunci doar am presupus ca ar fi vorba de faptul ca eram din Romania. Ca altfel... nu aveau de ce. Si apropo. Lucru pe care am uitat sa il mentionez... mi-au trimis banii inapoi pe card dupa cateva zile.
Si chiar, Cristian, cum e cu contabilitatea...?!
Declari banii si platesti taxe pentru ei :)
Pentru fiecare comanda, poti tipari invoice-ul, din contul 2CO.
pai da dar asta este doar proforma, origininalul trebuie sa`l trimiti.
O sa vad ce pot afla pentru tine. Nu-s contabil.
buna
am si eu cateva intrebari poate ma ajuta careva.
la 2co ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa imi pot face cont si sa imi vand produsul pe net?
ca pers fizica pot sa imi fac cont? bani de pe tranzactii unde mi vireaza? care este taxa de "aderare" la serviciile lor?
intreb asta pt. ca nu cunosc exact mersul treburilor, si stiu ca la gecad sau dot commerce trebuie sa ai firma sau sa fi pers. fizica autorizata.
in cazul in care 2co nu poate furniza srvicii pers. fizice, poate stiti alt procesator de carduri.
Sa ai o carte de credit cu care sa poti plati international. E cea mai buna solutie. Platesti cei 49usd pentru un cont si aia e tot.
Da. Si pe pers. fizica, si pe pers. juridica.Citat:
ca pers fizica pot sa imi fac cont?
In contul tau bancar, prin virament bancar. Dureaza 2-3 zile transferul de la eliberarea lor din contul tau 2CO.Citat:
bani de pe tranzactii unde mi vireaza?
49USD. Pentru fiecare cont. Nu poti vinde pe mai multe website-uri cu acelasi cont. Fiecare website cu contul lui.Citat:
care este taxa de "aderare" la serviciile lor?
aha, si nu stii cam ce comision iau pe tranzactie?
exista vre-un target ceva pe care trebuie sa-l indeplinesc ca sa imi pot pastra contul?
"In contul tau bancar, prin virament bancar. Dureaza 2-3 zile transferul de la eliberarea lor din contul tau 2CO" - adica 2-3 zile de cand dau captura la bani? sau stau si acolo la la dotcommerce cate 8 zile?
cardul poate sa fie un visa business international? care momentan e in ron?
sau trebuie sa imi fac card separat in valuta?
merci mult pentru raspuns.
Cristi revin asupra ce am vb mai demult. Stiu ca nu esti contabil :( , insa din experienta mea, daca cumperi ceva de la o companie (care exista) si platesti cu cardul firmei si`ti da o factura virtuala, nu poti pur si simplu s`o printezi si sa o pui la registrul de casa. Se presupune ca este una proforma si ca urmeaza sa fie inlocuita cu cea fizica. Am sa incerc sa aflu cat mai multe de la niste oameni care lucreaza cu asa ceva insa am zis sa intreb, poate ai mai aflat ceva sau se afla cineva pe acest forum care stie.
alex,
fa`ti un card la BCR, un visa electron si ataseaza`i un Visa Virtuon. E simplu, cardul electron il primesti intr`o saptamana iar virtuonul dureaza vreo 3. Cu amandoua poti plati atat in valuta cat si in lei, insa daca vrei sa folosesti un card cu care sa faci plati online, de recomandat este Virtuonul. Virtuonul este atasat celuilalt si de pe electron iti pui bani pe virtuon, atat cat iti trebuie, fara nici un fel de comision (cel putin asa zic ei - dar eu nu am simtit nimic). Si cumparaturi placute.
A da, nu trebuie sa`ti fac cont in valuta (eu am). Cand te duci la banca sa pui bani pe card, vei pune lei.
Cat despre comisionul practicat de 2co, pai aprox 7-8% din vanzari si mi se pare ca`ti ia ceva si daca iti livreaza banii in contul tau. Tu iti setezi la cati bani sa iti trimita in cont (de ex: vinzi intr`o luna de 300$ si 250$ iti zboara in cont ca asa ai setat tu).
Uite la unul dintre conturile mele la 2CO, statusul lui. Ai mai jos si suma luata pentru transfer si comision si tot. Spune multe:
Citat:
550.00 Total Sales
43.30 ( - ) 2CO Fees
30.00 ( - ) Refunds
9.00 ( + ) Adjustments
0.00 ( - ) Chargeback Fees
0.00 ( + ) Balance Forward
27.50 ( - ) Estimated Reserve Held
42.94 ( + ) Reserve Released
10.00 ( - ) Wire Payment Fee
Nu uitati, comisionul e una, trimiterea banilor prin payment international e alta.
Orice trimitere e minim 20USD, daca trimiti 300USD (minim) 20USD mai e inca 7-8%, deci totalul comisioanelor ajunge la 15% pe putin. Asta daca cumva va scapat acest aspect :-))
81.00 Total Sales
5.79 ( - ) 2CO Fees
0.00 ( - ) Refunds
0.00 ( + ) Adjustments
0.00 ( - ) Chargeback Fees
0.00 ( + ) Balance Forward
4.05 ( - ) Estimated Reserve Held
17.55 ( + ) Reserve Released
10.00 ( - ) Wire Payment Fee
Iata si la mine. Nu mai stiam exact, dar dupa ce ai postat am verificat.
Eu folosesc 2Checkout de putin peste un an si nu am avut probleme mari cu el in afara de faptul ca ofera refunduri cam repede (puteti citi despre asta si despre multe altele pe forumul lor). Comisionul lor este de 5.5%+$0.45 pe tranzactie!
In ceea ce priveste contabilitatea 2Checkout lucreaza in regim de reseller (nu de payment gateway). Teoretic tu vinzi produsele la 2Checkout si el le vinde la cumparatorii tai. In contabilitate tu eliberezi invoice (factura) lui 2Checkout, si el elibereaza invoice-uri la clientii tai.
Un alt reseller bun este Avangate (o solutie de la GeCad),are un control panel mult mai avansat decat cel de la 2Checkout si inscrierea este moka insa firma este inregistrata in Olanda si astfel aplica legislatia EU+Olanda in ceea ce priveste TVA-ul.