Un site care genereaza lunar 6000 de euro si are o medie zilnica de 200k de vizitatori unici poate fi evaluat undeva la 120.000 de euro?
Versiune printabilă
Un site care genereaza lunar 6000 de euro si are o medie zilnica de 200k de vizitatori unici poate fi evaluat undeva la 120.000 de euro?
teoretic da. poate fi evaluat si la mai mult. dar depinde de la caz la caz.
intrebarea mai exacta era: exista oameni in Romanica dispusi sa plateasca o astfel de suma pentru un astfel de proiect?
Cu siguranta exista, conteaza foarte mult nisa eventualului site.
Concret: Exista vreun site romanesc care genereaza lunar 6000 de euro?
Profit net adica.
asta era o intrebare retorica ? sau ce ?
Daca exista site-uri care sa genereze lunar 6000 de euro.
Eu sunt sigur ca sunt site-uri care genereaza mult mai mult de 6000 de euro lunar.
Dar totul depinde de ce si cum se castiga acesti bani.
Tocmai.
Eram curios daca exista siteuri romanesti cu profit net de 6000 euroi.
autovit a fost unul romanesc.
hai sa pun cateva .. protv.ro, gsp.ro prosport.ro evz.ro gandul.ro eva.ro si lista poate continua.
Si din astea mai putin cunoscute.. rca-ieftin.ro era o discutie aici pe forum de vanzarile pe care le-au facut in ultimul an.
toate astea au castiguri si profituri foarte mari.
Depinde daca este un site care primeste 40% din vizitatori directi.
Daca sunt vizitatori directi mai multi eu zic ca merita si mai mult.
Daca majoritatea vin din google atunci s-ar putea sa nu merite.
Daca i se pare la google ceva suspect si se pierd pozitiile in SERPS atunci ce faci?
Conteaza foarte mult si din ce nisa face parte si ce optiuni de monetizare are.
Eu zic ca la 200.000 unici pe zi se pot face 3000 euro pe luna doar din Adsense.
Iar restul se poate scoate din afilieri, vanzari de bannere....
Da, exista si cu 10.000 euro, sunt firme intregi care se intretin dintr-un site si lucreaza doar pt acesta
Care sunt cele mai bine cotate nishe?
Cele care au segment de piata activ si potent financiar. Nu e o formula standard si nici valabil pe o perioada nedeterminata.
Este logic ca vei avea succes mai mare cu un site care se adreseaza firmelor, segmentului financiar, de cat cu un site de id-uri care are alta nisa.
6.000 poate nu, dar peste 3.000 da.
6000 euro e o suma mult prea mica ce poate fi scoasa de un site care are 200.000 de unici pe zi. Cu siguranta ca propriertarul nu stie sa isi monetizeze siteul pentru a scoate mult mai mult.
Doar din AdSense ar putea scoate MINIM 15.000 - 20.000 Euro (depinde de nisa). Sa nu mai zic daca vinde si reclame proprii sau colaboreaza cu o firma mare de publicitate.
Sau poate ai gresit tu si te refereai la 200.000 unici pe luna, nu pe zi.
Si legat de siteuri romanesti care scot 6000 Euro lunar, cu siguranta sunt zeci, daca nu mai mult.
Ai dreptate dar depinde de nisa.
Eu am calculat un minim de genul:
200.000x2(page views/per visit)=400.000 page views
400.000*1%(CTR)=4000 click-uri
4000*0,03(Cat primesti pe click)=120
120x30(zile)=3600 euro
Oricum in ultima vreme am primit si multe click-uri care valoreaza doar 1cent (am nisa slaba).
De aceea depinde foarte mult de nisa. Dar este greu sa ai 200k pe zi, pe un site cu finante.
Normal ca se poate face mult mai mult din adsense.
Daca am gresit va rog sa ma corectati(sunt aici sa invat).
vrei sa vinzi yahoo status?
stiu un site cu 10.000 unici pe zi care scoate peste 5.000 E/luna
Omul a spus "genereaza" si nu este acelasi lucru cu "profit". Daca este vreun site de filme online privat care face incasari prin sms cred ca lucrurile sunt foarte naspa. Daca este vorba de vreun tracker la fel nu m-as baga.
Dar in principiu, calculat la rece fara alte detalii (care pot schimba dramatic situatia) investitia ar merita. Matematic vorbind in 2 ani si-ar recupera investitia si ar intra pe +. Oricum, nu cred in astfel de afaceri, ceva se intampla la mijloc, de obicei viitorul proprietar se poate alege cu alte bucurii pe cap. Eu am vorbit in cazul in care aia 6000 de Euro lunari sunt profit si nu doar incasari.
Ba este romanesc, si aici vorbesc de incasari, nu stiu profitul, depinde de cat de bine stii sa vinzi publicitatea, la astfel de sume nu te bazezi pe adsesne.
aici se discuta discutii ;)
sunt atat de multe variabile (nisa, model de business, gradul de awareness etc etc) , generalizarile nu prea isi au rostul
am mai spus-o si o repet: in 95% din cazuri site-urile de publishing sunt pierdere de timp, cele mai rentabile site-uri sunt cele care sunt folosite ca instrument de marketing pentru o afacere mainstream (offline).
exemple din portofoliul meu (nu sunt site-urile mele, eu ma ocup de development, optimizare, ussability, etc) :
- site cu 250 unici pe zi - incasari de la surferii care devin clientii: 100k euro pe luna , profit net ~ 30k euro
- retea de site-uri cu 100k unici pe zi - profit net ~ 250k euro / luna
Conform SATI, trilulilu crocodiul a avut in 27 octombrie 194.439 vizitatori, deci se apropie de 200.000 la zi. Intrebare: in conditiile in care trilulilu plateste niste servere destul de scumpe... cam cati bani credeti ca scot ei / luna? :)
cam putini!?:) raportat la cat sunt cheltuiele
De acord, insa si tu faci acum aceeasi generalizare. Nu in toate nisele poti face ceea ce spui tu... Si nu cu aceleasi investitii. Site-uri de publishing ti le intretii poate si singur sau cu cativa writteri (si vorbesc de site-uri care castiga mii bune pe luna)... pe cand o afacere offline (promovata online) implica o gramada de alte cheltuieli si batai de cap. Si apoi vorba aia... unde iti faci reclama pt site-urile respective daca nu pe site-urile de publishing? :))
Eu nu generalizez, alegerea nisei face parte din strategia fiecaruia: asa cum nu toate site-urile de publishing se pot monetiza nici nu poti promova orice fel de afacere offline in online.
Cristi eu nu spun sa faci o afacere offline, ci sa promovezi una printr-un site pentru un % din profitul adus de site-ul respectiv. Crede-ma ca-i un timp investit mult mai eficient, scoti mult mai multi bani asa decat din publishing.
Este adevarat, dar ia in calcul ca pentru publishing nu prea exista investitie, in afata de un 8 dolari/an domeniu si altii cativa hosting, insa intr-un business offline exista riscuri, pierderi, amenzi si mai mari de cand cu foamea asta pe Boc, si alte batai pe cap. Cred ca nu merita efortul pentru vorba "scoti mult mai multi bani asa decat din publishing ".
Dar la fel nu trebuie generalizat, cine are bani multi de investit evident va alege calea offline promovata in online.
site cu 30 000 unici.zi / .com / publishing / revenue peste 6000 euro pe luna / o nisa destul de comuna / proprietarul roman / vandut cu 140.000 $ pe flippa.
ce am vrut sa spun este ca ... sunt situatii si situatii.
@Studio3 daca ne dai mai multe detalii poate ducem discutia in directia care trebuie si sa nu discutam discutii, ca sa citez pe cineva de aici :)
Si asa ... depinde foarte mult de povestea* pe care o spui cumparatorului / depinde de viziunea lui etc etc.
*povestea=va recomand cu caldura sa cititi "All Marketers are Liars"
Cat despre site-uri de publishing, daca poti sa faci dintr-un hobby peste $10k/luna eu zic ca este destul de ok ... revin la una din infinitele discutii pe care le am cu prietenii mei - depinde ce iti doresti :)
Sunt persoane care vor 10k cu multe batai de cap (firma/contabilitate/angajati/contracte/distribuitori/clienti etc) si sunt persoane care prefera sa faca $4k din dormitor si sa aiba in acelasi timp libertatea la care multi ravnesc.
Ca sa mai citez pe cineva "My two cents"
Ericpolec : esti sigur ca ai citit a 2-a fraza din ce ai citat? eu nu...
No_name, ne dai si noua un link? Din ce vad pe Flippa Sales History, cel mai scump site vandut acolo a fost 75K USD.
studio3, care ziceai ca este ultimul pret (ipotetic) al acestui site (ipotetic) ? :P
Cheers!
Nu stiu cum e cu ipoteticu.
Vad ca nu prea: Rezultate SATI - proiecte IBU ProTV S.A.
Adica... nici macar 100.000
Asta 1.
Si 2: De unde rezulta profitul net de 6000 euro?
Ipotetic se poate. Practic insa?