Salutare , am o mica problema cu link uri 404 Not found .Mentionez ca provin din posturi care au fost sterse de catre mine , iar acum imi apar ca si not found , pot apela la optiunea Google Index - Remove URLs ? sau ce ma sfatuiti , Multumesc
Versiune printabilă
Salutare , am o mica problema cu link uri 404 Not found .Mentionez ca provin din posturi care au fost sterse de catre mine , iar acum imi apar ca si not found , pot apela la optiunea Google Index - Remove URLs ? sau ce ma sfatuiti , Multumesc
E ceva comun ca un site sa aiba 404, de ex produse sterse etc. Important e sa nu le linkezi intern, adica pe siteul tau sa pui linkuri spre paginile tale care acum dau 404.
ms de parere , n am link uri pe acele pagini ... deci are ceva daca le sterg din acel loc (WMT)
In primul rand, cum a spus si evolution, sa stergi toate link-urile interne spre acele pagini si in al doilea sa ai o pagina 404 bine gandita.
Poti sa le stergi din index dar daca ai link-uri interne spre ele vor reaparea. In WMT iti spune si unde au link-urile, deci e usor de rezolvat.
Si mie mi se intampla foarte des sa-mi gaseasca pagini 404. De regula, se intampla cand se gresete si se corecteaza un titlu/url generat. Eu am instalat un plugin de redirect catre pagina valida, si le transmit ca rezolvate. Nu stiu daca e chiar in regula asta...
Urban giraffe. e un plugin care te ajuta sa manageriezi eficient erorile 404.
+ un xenu inainte ca sa vezi cine linkeaza la ele. Cat mai sunt in index (si sigur vor mai ramane 3-6 luni): 301 de la cele negasite spre cele existente, mai aproape de contentul celor vechi.
Separat, in google webmaster, iti afiseaza si cine linkeaza la ele: sa te uiti ca poti avea si linkuri externe, nu doar interne. Obligatoriu 301 la ceva existent, daca vrei sa pastrezi traficul adus de acele linkuri.