Propunere legata de fiscalitatea in online
Am vazut ca e pusa tot mai des problema fiscalitatii pe forum si ca foarte multa lume e interesata de acest aspect. Am o propunere.
Cei de la ANAF organizeaza in aceasta perioada mai multe intalniri cu contribuabilii. Cred ca ar fi util sa facem o lista cu mai multe intrebari care ne intereseaza pe toti si la care nu gasim raspunsuri de la angajatii din filialele ANAF, fie ele judetene sau locale.
Lista cu intalnirile!
Eu am problema asta de vreo doi ani si am tot intrebat la trei filiale ANAF din judetul Valcea si de fiecare data am plecat nelamurit pentru ca nimeni nu a stiut sa imi raspunda. Intr-un final, ca sa scape de mine, m-au pus sa complez un formular pe fiecare an, iar pe urma lui primesc decizia anuala de impunere.
Intrebarile mele!
Situatie de fapt: Scriu articole la cerere de la persoane diferite, pe care nu le intalnesc fata in fata. Uneori am colaborari mai lungi, care se intind pe luni, alteori scriu pentru o singura persoana, un singur articol. Obtin bani din afiliere periodic.
1.Trebuie sa fac contract cu fiecare persoana, chiar daca imi cere un singur articol care valoreaza, sa zicem, 1 leu!?
2.Trebuie sa tai chitanta pentru fiecare leu primit !?
3.Trebuie sa tin anumite documente fiscale pe care sa le arat controalelor!?
4.Ce formulare trebuie sa completez la ANAF!?
5. Am vreo obligatie legata de tinerea contabilitatii!?
6. Ce taxe trebuie sa platesc!?
Credeti ca e o idee buna sa facem un document cu mai multe situatii de care ne legam si sa incercam sa gasim raspunsuri la aceste intrebari!? Ma gandesc ca la intalniri vor veni angajati ANAF care au macar o vaga idee despre ce se intampla in sistemul fiscal, nu ca robotii din teritoriu.