si cu toate astea se vand si persoanelor fizice.
ps. eu nu am contestat definitia si nici scopul oem.
Versiune printabilă
Lasa-l naiba de suport ca si asa nu apeleaza nimeni la el, sau foarte putini, problema e ca licenta trebuie sa apara pe aceeasi factura pe care este trecut si calculatorul ca sa fie valida! Asa ca nu prea poti sa cumperi tu licenta si sa o instalezi ulterior pe un calculator, chiar nou fiind, cumparat de la un amic. Ca se vand ele licentele...se vand.
Exista si licente GGK (Get Genuine Kit), licente de intrare in legalitate cum ii place lu' M$ sa le spuna! Si atunci esti ok!
Licentele GGK sunt acele licente pe care Microsoft le ofera ca o alternativa de intrare in legalitate in cazul in care ai achizitionat un sistem pe care este instalata o copie originala de Windows (s-a schimbat propietarul calculatorului, licenta nefiind transferabila). GGK este aplicabil sistemelor de operare Vista Business, XP Pro, Windows 7 Pro si Windows 8.1 Pro. Sunt valabile pentru un singur calculator.
Eu de exemplu daca am comanda de calculator cu licenta, furnizorul imi trimite calculatorul cu licenta preinstalata, pe calculator este lipit sticker-ul cu serialul, iar pe factura de asemenea figureaza alaturi de calculator si licenta. Vorbesc de licente MAR (Microsoft Authorized Refurbisher), pentru ca asta vand. Exista si astfel de licente. Daca vreau licenta separat de exemplu, nu mi-o vand, ca nu au voie!
Daca key-ul este corect, cine l-a generat, kinguin sau microsoft?
In concluzie, merita OEM sau?
Daca stii ca nu vrei sa faci schimbari hardware si te multumesti cu ce ai (de aia e bine sa iei din prima o configuratie buna), sau nu ai ghinionul sa-ti crape placa de baza, da! Daca nu, varianta Retail, mai scumpa, dar o poti folosi indiferent de calculator sau upgrade-uri! Cu amendamentul ca nu poate fi activa decat pe un singur calculator!
Să vă lămuresc puțin. Am luat o licență de Windows 8.1 Pro de pe G2A anul trecut în iunie, preț similar cu ce oferă Kinguin acum. Ce s-a întâmplat? A funcționat și funcționează fără probleme. Trebuie să recunosc că mi-a fost puțin teamă că-i ceva neregulă cu prețurile astea mici, dar totul pare ok. Aflasem de aici de ele.
Felix, mulțam de link, când ai deschis topicul am mai cumpărat încă o licență pentru că la scurt timp după ce am cumpărat de pe G2A, am vrut să mai iau una și surpriză, nu mai aveau.
Este decizia voastră dacă vreți sau nu să cumpărați astfel de licențe, sper să vă ajute.