Poate intereseaza pe cineva Windows 10 Professional OEM Key | Buy on Kinguin
Versiune printabilă
Poate intereseaza pe cineva Windows 10 Professional OEM Key | Buy on Kinguin
mersi mult, chiar căutam.
De mentionat ca versiunea OEM se poate folosi numai si numai pe o singura placa de baza, nu se poate muta pe alt PC, mai exact nu se poate schimba placa de baza. Odata instalat pe un PC se adauga pe serverul Microsoft cateva date de indentificare din placa de baza a PC-ului pe care se instaleaza Windows-ul astfel se verifca codul de licenta.
Daca a achizitionat cineva cu oferta de mai sus rog sa confirme ca activarea a fost ok.
Pe acelasi site exista si versiunea retail la ~40E. Problema este ca in site-uri de genul astuia (kinguin, g2a)... nu am incredere absolut deloc.
am incercat eu versiunea oem pentru un laptop nou si s-a activat fara probleme;
cheia se livreaza in mail (si in contul kinguin) sub forma unei foto cu abtibildul cu holograma (imaginea era putin stramba si nu parea "computer generated", ci chiar o imagine reala);
Problema cu astfel de licente este ca sunt de obicei achizitionate printr-o metoda ilegala (ex. carduri furate prin phishing) si foarte posibil ca la un moment dat sa se dezactiveze. De altfel nici nu sunt legale.
E foarte simplu: Nu ai factura pentru acea licenta!
Tranzactia de acolo nu tine loc de factura, nu se poate verifica provenienta licentei, altfel toata lumea cumpara licente la pret de nimic de pe kinguin.
Pentru acasa sa zicem ca nu e mare problema ca folosesti licenta aia ilegala dar la firma se schimba situatia daca primesti un control.
poti sa imi dai un argument pentru care acel invoice nu este valid? si cand cumpar un domeniu de la godaddy tot un invoice primesc si e perfect valid.
Citeste conditiile de licentiere pentru Windows si te lamuresti ce si cum. Ce se intampla pe kinguin e mai mult un schimb, nu site-ul iti vinde licenta ci diversi membri, e un fel de eBay.
P.S. Iar licentele de tip OEM sunt valide doar DACA sunt achizitionate impreuna cu un PC/Laptop nou.
@Dan, el nu vrea sa inteleaga faptul ca practic a platit ca sa foloseasca un Windows piratat. :)
La Windows 10 chiar e si mai complexa licentierea OEM, citez din EULA:
Deci practic nu mai poti sa cumperi un laptop cu FreeDos/Linux si o licenta Windows 10 OEM pe aceeasi factura, trebuie ca Windows-ul sa fie preinstalat de producator ca sa fie valid.Citat:
"[OEM licenses] must be preinstalled on a PC and sold to another unrelated party."
eu folosesc mult open source in general, insa mai platesc si licente atunci cand e cazul.
windows folosesc prea putin si chiar nu am gasit interesanta lectura licentei.
totusi, sunt convins ca pentru firma am cumparat cel putin o licenta win 98 si una win xp, ambele oem, ambele cu factura de la magazine din ro, ambele separat de hardware.
de altfel: Microsoft Windows 8, 64 bit, English OEM - eMAG.ro
o sa caut cand ajung la birou si o varianta de win10.
later edit: Microsoft Windows 10 Pro Engleza 64Bit Licenta OEM DVD fqc-08929
Licentele OEM - prescurtare de la Original Equipment Manufacturer - sunt destinate producatorilor de echipamente de calcul, celor care asambleaza sau comercializeaza calculatoare. Acestia preinstaleaza produsele software si furnizeaza apoi calculatoarele gata pregatite pentru a fi folosite de catre utilizatorii finali.
Da Pami, de acord.
Licenta este practic valida. Dar nu ai support. Pentru ca poti cumpara o licenta si o poti instala pe un calculator nou, pe care sa-l cumperi apoi de la amicul tau.
E diferenta mare intre a nu avea licenta (infractiune) si a avea licenta si a nu respecta ceva de prin ea (contraventie maxim, daca nu cumva doar o mustrare verbala).
infractiune & contraventie sunt asa, niste cuvinte pentru a exemplific gravitatea faptei.
Lasa-l naiba de suport ca si asa nu apeleaza nimeni la el, sau foarte putini, problema e ca licenta trebuie sa apara pe aceeasi factura pe care este trecut si calculatorul ca sa fie valida! Asa ca nu prea poti sa cumperi tu licenta si sa o instalezi ulterior pe un calculator, chiar nou fiind, cumparat de la un amic. Ca se vand ele licentele...se vand.
Exista si licente GGK (Get Genuine Kit), licente de intrare in legalitate cum ii place lu' M$ sa le spuna! Si atunci esti ok!
Licentele GGK sunt acele licente pe care Microsoft le ofera ca o alternativa de intrare in legalitate in cazul in care ai achizitionat un sistem pe care este instalata o copie originala de Windows (s-a schimbat propietarul calculatorului, licenta nefiind transferabila). GGK este aplicabil sistemelor de operare Vista Business, XP Pro, Windows 7 Pro si Windows 8.1 Pro. Sunt valabile pentru un singur calculator.
Eu de exemplu daca am comanda de calculator cu licenta, furnizorul imi trimite calculatorul cu licenta preinstalata, pe calculator este lipit sticker-ul cu serialul, iar pe factura de asemenea figureaza alaturi de calculator si licenta. Vorbesc de licente MAR (Microsoft Authorized Refurbisher), pentru ca asta vand. Exista si astfel de licente. Daca vreau licenta separat de exemplu, nu mi-o vand, ca nu au voie!
Daca key-ul este corect, cine l-a generat, kinguin sau microsoft?
In concluzie, merita OEM sau?
Daca stii ca nu vrei sa faci schimbari hardware si te multumesti cu ce ai (de aia e bine sa iei din prima o configuratie buna), sau nu ai ghinionul sa-ti crape placa de baza, da! Daca nu, varianta Retail, mai scumpa, dar o poti folosi indiferent de calculator sau upgrade-uri! Cu amendamentul ca nu poate fi activa decat pe un singur calculator!
Să vă lămuresc puțin. Am luat o licență de Windows 8.1 Pro de pe G2A anul trecut în iunie, preț similar cu ce oferă Kinguin acum. Ce s-a întâmplat? A funcționat și funcționează fără probleme. Trebuie să recunosc că mi-a fost puțin teamă că-i ceva neregulă cu prețurile astea mici, dar totul pare ok. Aflasem de aici de ele.
Felix, mulțam de link, când ai deschis topicul am mai cumpărat încă o licență pentru că la scurt timp după ce am cumpărat de pe G2A, am vrut să mai iau una și surpriză, nu mai aveau.
Este decizia voastră dacă vreți sau nu să cumpărați astfel de licențe, sper să vă ajute.