statistici relevante sau nu ?
Citat:
Postat în original de
GeorgeGin
broscoi: Iar tu cand cumperi un domeniu ii alegi extensia in functie de numarul de vanzari pe care aceasta o are? Respectiva statistica in ochii mei este irelevanta.
Mark Twain spunea ca minciunile sunt de trei feluri ; minciuni ( obisnuite ) , minciuni sfruntate si statistici .
Lasand gluma la o parte , eu nu am spus ca in alegerea extensiei ma ghidez dupa numarul vanzarilor pe extensia respectiva . Eu am spus , ca si tine , ( mai corect spus tu ai spus ca si mine ) ca alegerea TLd-ului este data de keyword prin completarea si sublinierea mesajului transmis de acesta , unul din exemple fiind cel de utilizare a lui .eu pentru a indica persoana I . Referirea la numarul cautarilor a intervenit doar ca urmare a afirmatiei lui Lovelife conform careia domeniile eu au cautare , iar eu i-am confirmat cu un argument .
Pe de alta parte , alegerile tale sunt influentate ( indirect ) de statistici iar statisticile sunt influentate de alegerile tale .
Preferintele majoritatii se indreapta spre com regele si .ro "voievodul Tarii Romanesti " . De ce primele optiuni se indreapta spre com si .ro ? Pentru ca ele au notorietate , popularitate si prestigiu . Cum aflam asta ? De la unul de la altul si prin tot felul de statistici . De ce nu alegem .co ? Unul din motive este acela ca avem informatii de tip statistic ca , pe altfel de cuvinte decat cele in limba engleza , acest TLd nu are inca notorietate si nici popularitate .
Nu insist asupra faptului ca statisticile reflecta si decizia ta .
Statisticile sunt intotdeauna irelevante pentru unii si relevante pentru altii
Citat:
Postat în original de
GeorgeGin
Statisticile spun ca cele mai multe domenii au extensia .com. Sunt sigur ca nici 1% din oameni nu au cumparat .com din acest motiv.
Nici 1 % nu au fost constienti de asta . Preferinta pentru .com se datoreaza faptului ca userii au auzit de el ( notorietate ) , a mai vazut si la altii ( popularitate ) si din motive de prestigiu respectiv ( pot construi un brand ) . Ca sa fiu mai clar am sa spun ca alegerile/deciziile noastre sunt influentate intr-o mare masura de deciziile altora, iar asta o facem pe baza de informatii ( de tip statistic ) . Intreband pe cineva foarte putin familiarizat cu internetul ce extensii i-ar placea , am avut surpriza sa constat ca de unele precum org si biz nici nu auzise ( si au fost chiar ultimile in ordinea preferintelor ) iar com era dupa net si info ( info ii sugera probabil informatii ) . Asta demonstreaza ca daca nu avem informatii ( repet de tip statistic ) despre ce fac altii deciziile pot fi eronate . Pe de alta parte asta confirma si rolul measajului sugestiv pentru publicul larg ( extensia i-a sugerat ceva ) dar asta e o alta discutie .
Citat:
Postat în original de
GeorgeGin
com se cumpara pentru ca, din cate am inteles eu (s-ar putea sa ma insel) sunt mai bine indexate de Google,
Te inseli ; nu s-a demonstrat pana acum siteurile pe .com sunt mai bine indexate decat cele pe .net si info . Google are mai multe pagini indexate pe .com decat pe net si info din cauza faptului ca pur si simplu sunt mai putine siteuri pe .net si pe info ( ca urmare a popularitatii mai mici a celor doua extensii decat com )
Citat:
Postat în original de
GeorgeGin
pentru ca au o rata mai mica de spam (asta e testata si de catre mine) si pentru ca sunt domenii globale.
Deci iti intemeiezi argumentatia pe o informatie de tip statistic ( ca ai si testat-o e alta problema ). Cu alte cuvinte , unii nu aleg info pentru ca altii au facut spam pe siteuri cu aceasta extensie . Asta nu inseamna ca deciziile de alegere a unor extensii nu sunt influentate despre informatii de tip statistic despre ce au facut altii ?
Daca impresia ta si a multor altora e ca pe info se face spam , asta inseamna lipsa de prestigiu ( si asta e unul din motivele pentru care com e inaintea lui info .
com net info org toate sunt globale deci nu asta face diferenta .
Citat:
Postat în original de
GeorgeGin
Domeniile cu extensia .ro sunt preferate pentru ca desi costa mai mult, le cumperi pe viata sau pe 99 de ani.
Este si asta un motiv dar nu e principalul motiv .Principalul motiv il contituie acela ca romanii sunt familiarizati cu .ro ( au luat cunostinta de el si prin radio , tv ,e scris pe multe autovehicule etc ) . Mai sunt si alte motive , dar cred ca pretul e printre ultimile .
Citat:
Postat în original de
GeorgeGin
Dupa cum spuneam mai sus, statisticile sunt irelevante.
Statisticile sunt intotdeauna irelevante pentru unii si relevante pentru altii .