Un test misto facut de Bartosz Góralewicz , publicat aici:Is CTR A Ranking Factor In Organic Results?
Enjoy!
Versiune printabilă
Un test misto facut de Bartosz Góralewicz , publicat aici:Is CTR A Ranking Factor In Organic Results?
Enjoy!
Un articol interesant, thanks :)
Interesant articolul, dar merita facute urmatoarele observatii:
Omul a incercat sa izoleze acest indicator, deci sa creasca un site doar folosind acest factor. Stim insa ca nici un factor nu functioneaza singur, in mod izolat (asta e si ideea de factor, adica element dintr-un multime). De exemplu, sunt sigur ca daca am face un experiment in care pe un site foarte prost ca on-page trimitem 100 de linkuri, tot nu ar creste in Google. Sau daca trimitem 1.000 de semnale sociale catre un site pe care nu se face nici linkbuilding, nici on-page, cu siguranta nu va avea nici un impact in SEO.Citat:
My goal was to create an SEO experiment measuring the CTR influence that would not be biased by other metrics.
Domnul Góralewicz mentioneaza ca a folosit pentru experiment doar instrumente automate, cu care a generat cresterea de CTR. Imi vine greu sa cred ca Google nu poate face diferenta intre un user normal, cu istoric de cautari si eventual cu un cont de Google+ autentificat si un bot. Tot el mentioeaza ca 60-70% din acest trafic a fost chiar identificat de Google, pentru ca motorul de cautare pur si simplu l-a ignorat. Personal, consider deja compromis experimentul, in sensul ca este evidenta tentativa de manipulare a unui factor de ranking, lucru pe care Google este suficient de smart incat sa-l ignore.Citat:
I had a pretty good setup of CTR bots, proxies, proxy scrapers, tools and servers after my previous tests, and they were only gathering dust... Still, around 60–70% of my visits were filtered out by Google Analytics and/or Google Search Console.
Cuvantul cheie pe care s-a derulat testul avea in medie 1.600 de cautari pe luna, insa dl. Góralewicz a generat un volum de peste 60.000 de cautari suplimentare. Din nou, consider ca aceasta crestere este cel putin nenaturala, lucru usor de identificat de un algoritm Google.Citat:
Compared with an average of 1,600 searches monthly, I managed to increase traffic for this keyword by 3781%.