Salutare tuturor!
Am tot citit si am incercat sa inteleg anumite chestii legate de Adsense si declararea lui. Situatia mea este urmatoarea :
Detin un canal de youtube pe care vreau sa-l inchid in acest an si totodata vreau sa platesc ce e legal pentru el. Canalul facea pe an undeva la 300 de euro, iar la 3-4 luni ajungeam la minimul de 70 de euro admis de cei de la Google pentru a putea scoate venitul.
Mentionez ca in 2019 am vrut sa platesc asta, dar am fost la 2 sedii anaf din 2 judete si mi s-a spus de fiecare data ca pe reclama nu se declara nimic si totusi pe site-uri observ ca ar trebui. As fi vrut sa intreb pe cineva fizic, insa daca cei de la anaf nu m-au putut ajuta, sincer nu stiu unde sa ma duc si nu cunosc nici contabili nici alti oameni competenti.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
Daca canalul e din 2016, din 2018 am inceput cu adsense si nu am declarat pana acum, as putea sa declar in prezent si din anii precedenti sau nu? Daca nu, la ce sa ma astept?
Cum ar trebui sa completez la data de incepere a activitatii si cea de inchiere? Pe anul 2020 sau de cand e canalul?
Neavand pfa, srl, etc si fiind persoana fizica, stiu ca se ia 10% adica din 1000 de lei pe an platesc 100, fiind student, mai am si sanatatea de platit sau altceva?
Multumesc pentru timpul acordat!