Site pentru fiecare nisa sau multiniche?
Salut,
Acum cateva zile, am decis sa intru pe nisa site-urilor de stiri. Am luat un domeniu nou (stiu, mare greseala, caci va dura infinit mai mult sa se rankeze decat un domeniu expirat) si am inceput sa postez diverse stiri de actualitate. Printre ele, am bagat si 1-2 articole de sanatate, dar si unele retete.
Treaba e urmatoarea: mai am pregatite articole de sanatate, dar si retete. Si nu stiu cum ar fi mai bine sa procedez. Prima optiune ar fi sa le postez in timp pe site-ul asta de stiri. A 2-a optiune ar fi sa mai cumpar 2 domenii noi/expirate si sa incep un site de sanatate si unul de retete si sa ma aleg practic cu 3 site-uri de crescut.
Daca ar fi sa le postez pe toate pe site-ul asta de stiri, ma gandesc la urmatoarele dezavantaje:
1. Credibilitate redusa, mai ales in cazul articolelor de sanatate. Parca mai repede are lumea incredere intr-un site gen sanatate.com, decat intr-unul de genul µstiriledeazi.comµ.
2. Potential scazut de rankare. Aici e foarte posibil sa gresesc, dar ma gandesc ca un site de stiri se rankeaza destul de greu, dat fiind profilul unui astfel de site si e valabil pentru toate articolele.
3. Riscul de a nu ma accepta AdSense. Am inteles ca devine din ce in ce mai greu sa fii acceptat de AdSense pe stiri si si daca esti acceptat, un astfel de site nu prea face cine stie ce bani. (Sigur, nu vorbim aici de cazurile in care detii grupuri FB de sute de mii de membri si poti aduce trafic urias non-stop)
Daca ar fi sa le postez separat si sa ma aleg cu 3 site-uri, ma gandesc la urmatoarele dezavantaje:
1. Un timp crescut in care sa se poata ranka site-urile
2. Sume de bani mai mari de bagat in promovare, dat fiind faptul ca sunt 3 proiecte
3. Costuri de intretinere mai mari
In concluzie, voi cum credeti ca ar fi mai bine: sa bag tot ce am pe site-ul de stiri sau sa fac cate un site de micronisa pentru retete, sanatate si alte potentiale subiecte si sa pastrez site-ul de stiri doar pentru...stiri de actualitate?
Stima,
Radu