Postat în original de
O. Cosmin
Confunzi grav termenii.
TEORII!
1. Daca imi pun pe site-ul meu adresa de contact e ilegal sa imi trimiti un mail !? (asta am inteles eu ca a intrebat Razvan)
2. Nu am comentat despre spam si am zis doar ca nu trebuie neaparat pus "semnul egal" intre el si termenul "ilegalitate". Spamul poate fi penalizat de motoarele de cautare dar din punct de vedere legal ai o problema cand trimiti mailuri in mod repetat pe o adresa de email in ciuda opozitiei destinatarului. In plus, s-a intrebat daca e ILEGAL, nu definitia spamului.
3. Daca imi las masina parcata, nu iti dau voie tie sa intri in ea. Daca imi pun adresa pe mail, o fac cu intentia de a primi mailuri pe ea.
MINGE LA FILEU :)
Daca e ilegal sa imi trimiti mail pe adresa pusa pe blogul meu, ce articol incalci ca stiu sa te dau in judecata !?
Argumentatie
Cand mi-am spus opinia, m-am bazat pe faptul ca in Codul Penal nu este incriminata o astfel de fapta si e foarte putin probabil sa fie incriminata intr-o lege penala speciala.
In Codul civil nu am gasit ca ar fi interzisa o astfel de conduita. Daca ar fi, in mod normal ar trebui prevazuta in art. 70 / art 77 (respectul vietii private).
Nu exclud posibilitatea sa existe o lege speciala care sa ma contrazica, dar daca exista, asta ar fi singurul argument cu care imi puteti combate opinia. Zic eu, dar poate gresesc!