Atunci ai site-ul spart.
Versiune printabilă
:) Mie da, (in cazul de fata) atata vreme cat afecteaza restul lumii; clienti care nu au problema asta si care nu isi pot rula site-urile corect pentru ca cineva freaca HDD si genereaza load. Cel mai urat posibil (%wa). Daca era load de la CPU, nu se simtea prea rau dar fiind vorba de HDD, tot sistemul este ingreunat si paginile se incarca greu de tot.
Da, stiu ca nu suna frumos "Mie da" dar oricine ar face acelasi lucru daca se gandeste la clienti.
Pai nu, problema lui nu era de banda avand in vedere ca era la 10GB usage ci de faptul ca freca HDD. Mai sus am spus ca nu e o problema de trafic pentru ca acolo am certitudinea ca oricine ar fi gasit o solutie astfel incat clientul sa poata sa isi faca treaba pana la sfarsitul lunii cand se reseteaza counterul dar omul are trafic de date putin insa streseaza partea hardware, ceea ce e mai grav.
Cred ca daca acel site statea pe un shared si recomandarea este mutarea pe un VPS mic, se poate face altceva in caz de necesitate:
- pus un linux pe o masina virtuala acasa ( Installing Debian Linux in a Virtual Machine | William J Turkel )
- facut foreward la porturile necesare din router catre ip-ul masinii virtuale (80 si 443 sa zicem, instructiuni in manualul routerului)
- instalat pe VM apache, php, mysql si tot ce e envoie ( https://www.digitalocean.com/communi...tack-on-ubuntu )
- pus site-ul acolo ( https://www.digitalocean.com/communi...ts-on-debian-7 )
- pus NS-urile la cloudflare si facut foreward catre ip-ul de acasa
Operatiunea dureaza in total (urmarind tutoriale de pe net) sa zicem cateva ore, in functie de cat de priceput e omu'
Astfel, iti monitorizezi resurtsele, afli ce ai nevoie (poti modifica VM - mai mult ram, mai multe procesoare) si iti tii site-ul up.
PS: bonus - e gratis!
PS2: daca schimbi ip-ul, in maxim 1 minut poti actualiza si din cloudflare.
PS3 fac un tutorial?
incearca sa rezolvi problema cu firma de hosting, ei o sa-ti explice ce si cum.
Scuze ca am raspuns asa greu ... tot nu am rezolvat problema dar am lasat-o balta oarecum pentru ca orice as face eu tot firma de host are dreptate sa nu fie si din cauza celor 32 de posturi la care aveam peste 10.000 de tag-uri ... si boti care intrau zi de zi sa cauzeze acesta problema ! ...
Aveam diferite taguri ... fiecare aparea in google dar unele erau nefolositoare ...