Postat în original de
Tom
Acum ca ne intelegem, iti raspund punctual.
Dezastru - faliment. Agentiile de web design sunt pe cale de disparitie. Web designer este un job aproape fara cautare, foarte putini mai traiesc din asa ceva. Cine vrea design personalizat si sa plateasca cateva sute de euro? Nimeni!
Exista cms-uri, exista theme, mai devreme sau mai tarziu, clientul intelege ca plateste degeaba pentru site, asa ca isi face singur sau se ocupa unul dintre angajati.
Viitor nu exista in nisa asta = site-uri sau designeri. Primesc saptamanal 2-3 cv-uri pentru job de graphic designer sau web designer, pe toti ii sfatuiesc sa se reprofileze, nu exista cerere pentru serviciile lor.
Site de prezentare? WP+thema = 50 euro (costuri), daca nu refolosesti thema. Mai platesti un frelancer cu 20-30 euro si ai site! Cate cereri crezi ca exista lunar? Dar peste 2 ani? Eu fug de nisa asta de 3 ani, nu mai scap de ei:)
Programarea e altceva, merge foarte bine. Salariile sunt cel putin la nivelul unor tari precum Spania, Italia. Norvegia? Un programator bun castiga 8.000 euro cu taxe, dar ramane efectiv cu 2-3.000 (doar chiria e 2.500). Dar nu vrei sa stii cat de greu este sa lucrezi si mai ales sa locuiesti in Norvegia :)
O companie din Norvegia in cautarea de freelancing, caut "ieftineala", deci este irelevant cat castiga un programator. (ti-am raspuns sa nu crezi ca am ceva cu tine!)
----------------
Alta intrebare concreta?