salut.
am intrat pe blogul site-ului si am gasit acest mesaj "Hacked by ALP3R" iar continut zero...
ce pot face?
Versiune printabilă
salut.
am intrat pe blogul site-ului si am gasit acest mesaj "Hacked by ALP3R" iar continut zero...
ce pot face?
sterge baza de date, daca e wp, pune la loc curat si scrie un ticket la hosting! Am patit si eu cu niste arabi!
Daca e Wordpress si nu e ultima versiune + ai acces la control panel, dai un update la platforma si ar trebui sa fii ok.
altceva mai sigur de atat nu exista? in plus daca fac update la platforma s-ar putea sa stric ceva pe acolo in baza de date ma gandesc.
Nici macar nu s-a uitat la blogul tau. Cred ca acel fisier (index.html) a fost inserat automat.
11 Quick Tips: Securing Your WordPress Site | Wptuts+
Te sfatuiesc sa iti verifici si PC-ul.
Pe viitor:
-update la platforma
-update la pluginuri
-tema curata/premium
-atentie la ce edituri de cod faci si la ce pluginuri instalezi
-pune o parola sigura
nu mi-e greu sa fac update dar nu se intampla nimic cu articolele sau baza de date? adica nu exista riscul sa apara erori?
plugin-uri nu folosesc. sunt instalate doar cele default
tema este cea standard
am vazut pe youtube un tutorial unde arata ca si parola de genul paR0la@ este usor de spart
poate ar trebui wordpress ca default sa faca la fel ca gmail: 2 step verification cu mobilul :)
Omule aici nu e forumul Wordpress. Propunerile le poti transmite lor.
Inainte de a face modificari iti faci backup ca sa stai mai linistit. Erori pot sa apara oricund.