Daniel ai ridicat o intrebare delicata aici, cred ca stiu ce zici . Dar cred ca e mai greu un scenariu ideal :)
Scenariu ideal pt. Mine Momentan ar fi sa ai un mix complet de promovare in care continutul din articole sa fie interesant/informativ pentru cei care il citesc si sa fie postat si promovat doar in site-uri cu continut care se adreseaza aceluiasi target . Si Neaparat in scenariul ideal sa se tina cont si de strategia de Produs nu doar de strategia de marketing.
Degeaba ai cea mai buna strategie de promovare daca nu exista o strategie de produs buna. Cel putin asa gandesc eu momentan.
(+ sa fie si ceva trafic de calitate pe acel site)
Daca bugetul sau timpul nu imi permite sa fac un mix ideal pentru ce consider eu momentan ca ar fi cel mai ok incerc sa pun acel continut macar pe site-uri din nisa apropiata cu trafic mic dar cu o autoritate acceptabila .
Prin mix ideal inteleg : sa postez&promovez articolele pe siteuri care au un minim de 500 vizite unice/luna targetate pe nisa promovata, astfel incat sa pot primi chiar si vizite relevante de la referali (siteurile unde am postat/promovat) cu potential de conversie.
Nu stiu daca e cea mai ok strategie, astept desigur si alte pareri.(deasta am si deschis acest topic , consider ca am o minte deschisa sa invat lucruri noi . :) )
Again depinde si de ce buget stabilesti de la inceput si sa cunosti toate detaliile site-ului promovat.
Din ce am vazut ca sa ai articole de calitate , promovate pe siteuri de calitate ar cam trebui sa stabilesti inca de la inceput un buget diferit si mai ridicat si trebuie sa fie dispus si clientul sa realizeze ca se recupereaza investitia. Pentru mine momentan ar insemna sa risc fara sa garantez.
(nu stiu cati pot garanta un rezultat mai ales cand e in joc si strategia de produs pe langa strategia de marketing. Strategia de produs nu prea pot sa o controlez ).
Nu pot sa promit un lucru daca nu sunt sigur ca pot atinge asteptarile. De obicei imi place sa depasesc asteptarile propunand ceva mai mic la inceput si sa cresc treptat cerintele in functie de rezultate.
Din cauza asta, incerc sa caut lucruri cat mai sigure cu riscuri minime, cel putin la inceput.
Sper ca ti-am raspuns la intrebare...
"Si cum le detectezi pe cele care sunt fortate?"
Aici sunt si eu interesat sa aflu daca isi poate da seama google de semnale sociale fortate.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Daca exista un buget mai mic aleg o strategie adaptata la buget pe mai putine expresii cheie dar promovate cat mai corect pentru a putea mentine sau chiar ridica expresiile cheie importante (prin importante ma refer la un proiect la cele care au adus conversii sau care pot aduce conversii) si optional sa vina si trafic de la refferals relevant.
Daca exista si alte strategii cu bugete f mici si cu rezultate foarte bune astept si alte opinii.
---------------------
Cred ca trebuie sa ma documentez mai mult pe partea asta
( Offtopic : Voi folositi si online guerilla marketing ????? :) ).
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Voua va merge Smen.ro ? La mine nu merge de 2 zile.
http://smen.ro/ - "403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
(O parere personala: Nu stiu daca e ok sa te promovezi undeva si apoi sa iti pierzi linkul pt ca a picat acel site.)