@Vali, ne poți spune și metoda pe care o foloseai pentru a aduce un site la pagerank 3 sau 4?
Versiune printabilă
@Vali, ne poți spune și metoda pe care o foloseai pentru a aduce un site la pagerank 3 sau 4?
Probabil conteaza mult si site-ul. Daca-i un site plin de link-uri externe sau de advertoriale, sau cu continut slab sau copiat, pretul link-ului va fi mai mic. Daca e un site de calitate, nisa similara cu a site-ului celui interesat, putine link-uri externe, deja creste pretul.
Uite sa-ti va spun parerea mea, ce ma atrage pagerank-ul.
In primul rand sunt interesat sa obtin un pagerank cat mai mare datorita faptului dirctoarele web sunt grupate dupa pagerank, in ordinea alfabetica(site-ul meu incepe cu a), spre exemplu:
cunoscutul Directory Critic » Ultimate Resource for Directory Lists - Web Directories, Article Directories, etc. - Directory Critic , are obtiunea Sort By: Default | Name | PR | Points | Date Submitted, deci indicat ar fi pentru mine sa fiu cat mai in top pentru aceste criteri.
In final ma intereseaza sa atrag cat mai mult seoisti, sa pun un banner catre un site ce este pe aceasta nisa si cam atat, sincer nu ma prea multumeste pe mine in mod deosebit sa vand reclama.
@Tymbark, ce se intampla daca eu imi fac acum un site de o zi prin care incep o campanie de strans fonduri pentru copiii neajutorati? Fac putin PR si vorbesc toate site-urile de stiri din Romania despre mine. Voi primi numai linkuri extrem de bune, in timp scurt de la site-uri cu PR mare.
Poate voi fi sustinut cu linkuri sitewide, blogroll, imagini pe tot felul de bloguri care pot avea PR 4-5.
Crezi ca voi fi penalizat?
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Eu am vazut atatea exemple in SERP unde PR-ul este foarte diferit in functie de pozitii. De ex la un cuvant concurential pe care il urmaresc de un an : PR5 locul 1, PR 2 locul 2, PR 3 locul 3, si urmatoarele pozitii sunt foarte diferite ca PR.
PR-ul creste de la linkuri. Din punctul meu de vedere cei care vor PR mare si doar asta vaneaza, vor doar sa vanda linkuri, articole, etc. Eu nu as obtine un link de la un astfel de site, mai ales pe bani.
Fiecare are strategiile si ideile lui si procedeaza cum vrea. E foarte usor sa cresti PR-ul, daca nu te prinde Google atunci esti fericit :)
Ai fi surprins cate cazuri de site-uri penalizate au fost cand au facut campanii de press release si au obtinut link-uri f multe, cu autoritate mare, in cateva zile. Citisem pe un blog de seo pe .com ceva de genul cu ceva timp in urma.
Sunt foarte legitime acele linkuri, nu trebuie sa existe motive de penalizare la asa ceva. Daca dai drumul la un site nou si face ceva "linkworthy" fie ca este un articol, fie ca este un studiu de caz, fie ca este o analiza cu multe date, atunci este foarte normal si legit sa primesti astfel de linkuri puternice. Nici nu vrei alte linkuri.
Eu daca fac ceva interesant pentru toata lumea atunci vreau sa fiu auzit si citit. Nu voi fi auzit niciodata din directoare sau directoare de articole sau 3-5 advertoriale. Aici este problema linkurilor, se vaneaza cele usoare.