Salut Dane, bine ai venit pe forum!
Versiune printabilă
Salut Dane, bine ai venit pe forum!
Preturile sunt cea mai mica problema. Se face update de csv in 5 minute.
Problema ta este ca ai un site dezastru. Da, e vina agentiei de webdesign ca ai pierdut multi bani, dar banuiesc ca ai mers pe ieftin si bun.
Tecodc intr-un site? 15k euro minim pt platforma, fara promovare. Da, e scump, de aceea majoritatea site-urilor "se vaita" ani de zile, fara sa inteleaga ca nu se poate alfel. Server dedicat, platforma beton, feed-uri cu importatorii, update automat, comenzi automate furnizori, etc, etc.....
Merita? Nu cred.
Daca tu crezi/credeai ca online este ieftin, o sa observi in urmatorii ani ca nu este deloc ieftin. Este mai ieftin, dar asta e alta discutie.
Sfatul meu este sa-ti recuperezi banii pe site, fie ca te-au ars cu 500 sau 5000 euro, ai atat de multe de schimbat, incat mai bine schimbi platforma.
Vezi ca incepi cu stangul si te arzi si mai tare. Daca tu iti inchipui ca te apuci de o afacere online pe o platforma praf si promovat de tine, o sa-ti pierzi toti banii!
Te sfatuiesc prieteneste sa te opresti. Pune pe hartie cateva costuri, vezi unde pui virgula la 0-uri, mai pune ceva ani pana la amortizare, cu sanse mari de esec. Poate te razgandesti.
Amical iti spun, ce ai pierdut pana acum (bani, timp, nervi) e doar un 5% din ce vine:)
Eu o să fac o remarcă legată de designul în sine.
Pe mine personal mă dor ochii și nu e de la oboseală. Verde aprins + roșu turbat e combinația ideală a oricărui daltonist. Cine a făcut saitul ăsta, n-are nici cea mai mică idee despre ce ar trebui să fie un design plăcut.
Ma bucur ca v-ati facut timp sa imi raspundeti si cu aceasta ocazie va si multumesc! Am doar o intrebare ...In romania sunt sute poate chiar mii sau zeci de mii de oameni la fel ca mine...adica paraleli cu mediul online, si cand zic mediu online nu ma refer la o cautare pe google sau la facebook, Ma gandeam cu a spus si un membru mai sus sa il vand! Clienti se gasesc mai ales daca stai sa te uiti pe tocmai.ro la site-urile care se vand...Cere lumea 2k 3k euro pe niste site-uri de prezentare sau bloguri create acum 1 luna! Eu am stiut de la inceput ca m-am ars cu firma asta cu care am facut site-ul din cauza parerilor gasite despre ei pe net....Gresala mea este ca nu m-am uitat inainte...Si am zis 1000 de euro pentru plaforma tecdoc ohoo gata il facem....Si apoi mi-am dat seama ca o sa imi faca un site de tot rasul! Am gasit acum un baiat care creaza site-uri pe platforma tecdoc actualizata, de aceea vreau sa va cer parerea daca merita sa fac cu el ...va dau un exemplu de site facut de el care mi sa parut de 100 de ori mai bun ca al meu pieseautoshop.ro ! vreau sa va dati o parere sa stiu daca merita sa fac si eu unu cu el! Sa fiu sincer nu am mii de euro momentan de bagat intr-un site... si nu cred ca se merita atata timp cat nu vinzi nimic! Va multumesc inca odata pentru sprijin si pentru sfaturi!
Cunosc senzatia.
Anul trecut am luat un pasat din 99 in ideea ca e mai bun decat bravul matiz (site de prezentare). Deja am bagat inca odata pretul de la pasat si tot oscilez: mai bag inca 1000 de euroi sa fac din el masina sau il vand cu cat pot si iau alta mai "documentata" (cu riscul de a avea si ea probleme).
Revenind la noul site:
/piese-auto-marca-vw/5726/1.8_t.html#focus
/piese-auto-marca-vw/21414/1.8_t_syncro.html#focus
Cat de cat paginile difera mai mult, chit ca de regula h2 apare sus, imediat sub h1
In schimb la meta mai e de lucrat:
<title>Piese Auto Vw Passat (3b2) 1.8 t 1996 - 2000 online | PieseAutoShop.ro </title>
<meta name="description" content="Piese auto si piese caroserie pentru Vw Passat (3b2) 1996 - 2000.
Esti in cautare de filtre, sisteme de franare, ambreiaje, volante, kit-uri de distributie "/>
<meta name="keywords" content="Piese auto Vw Passat (3b2) 1.8 t"/>
+++++++++++++++
<title>Piese Auto Vw Passat (3b2) 1.8 t syncro 1996 - 2000 online | PieseAutoShop.ro </title>
<meta name="description" content="Piese auto si piese caroserie pentru Vw Passat (3b2) 1996 - 2000.
Esti in cautare de filtre, sisteme de franare, ambreiaje, volante, kit-uri de distributie "/>
<meta name="keywords" content="Piese auto Vw Passat (3b2) 1.8 t syncro"/>
Bujii: /piese-auto-marca-vw/5726-10251/bujie.html#focus2
Vezi pe undeva expresia GPL?
Pgl nu e un termen cunoscut in romania, statii cng am inteles ca se gasesc doar in Constanta.
Expresia volkswagen: noroc ca apare la promotii de pe coloana din stanga, altfel era greu sa se ridice si pe "bujii volkswagen 1,8t".
Concluzionand cat de cat: programarea e una, seo e alta. Programatorii trebuie sa fie capabili sa implementeze adaptarile seo. Ideea e: cat de sigur esti ca se descurca?
Acum jumatate de an am preauditat un magazin cu produse de bebelusi. Dupa ce am dat specificatiile la "baiatul de la programare" (erori minore, se puteau face si fara sa discutam un contract) ... oamenii au ramas fara programator. Doamna ne e colega si poate confirma.
Ca sa iti raspund la treba cu masinile si eu am luat un passat din 2008 anul trecut...Am dat golf 4 pe passat si inca 3000 si pasatul avea 750.000km in germania (facuse taxi)...in fine....
Concluzionand si comparand site-ul meu cu pieseautoshop.ro ....merita sa il vand pe al meu si sa fac unul pe platforma astuia? Baiatul a cerut un pret rezonabil pentru crearea site-ului pe platforma lui de tecdoc...Si ma gandeam, daca asta al meu este asa varza as face altul cu firma asta! doar ca nu vreau sa iau aceeasi teapa...Baiatul asta spune ca, cei care mi-au facut mie site-ul au furat platforma de la ei acum 3 4 ani si nu stiu nici macar sa o implementeze! Voi in locul meu ce ati face?
as sublinia ca.. desi actualizata.. tot piratata ramane;
evident, fiecare isi face calculele cum crede de cuviinta, insa e bine a se considera si aspectul asta in ecuatia generala.
in plus, eu sunt de parerea asta: Verba volant, scripta manent - Wikipedia
daca se face un contract clar (mai ales acum ca cerintele sunt mai clare si bazate pe deja o experienta reala) sunt mult mai multe sanse sa iasa ce trebuie, fara a insemna ca o hartie garanteaza 100% reusita.
Raspuns corect: inca un magazin bazat pe piese oem (scumpe, e ok si pe wp+pluginuri de comert electronic) + site de prezentare separat (am inteles ca ai si magazin fizic).
Indiferent de pret, tot va trebui sa cotizezi la implementari seo (daca stie sa le faca) + seo efectiv si tot vei mai cotiza luni bune la adwords.
Cu incasarile din magazinul de piese originale (mult mai putin de lucru) vei putea finanta magazinul general de piese, daca te va mai tenta.
La mine e oarecum invers: initial un tip mi-a propus sa-i ridic magazinul de piese originale, apoi s-a gandit sa-si faca un magazin de piese general. De cateva luni... cujeta in liniste si pace, asa ca pot lua in lucru un magazin pe nisa ta (nu am clienti pe aceeasi nisa).
Te orientezi din timp inclusiv de unde se aprovizioneaza reprezentantele (de ex furtune de vacuum oem pt passat cica gasesc doar la reprezentanta).
Eu n-as fi asa sigur. Pe tocmai.ro si pe alte site-uri lumea e libera sa puna ce pret vrea, dar cati crezi ca si vand ceva? La fel si pe bursadedomenii.ro. (Cei mai) multi isi supraevalueaza proiectele.
Adevarat. De aceea e mai bine sa iti faci un plan realist si mai intai de toate, trebuie sa gasesti timp de documentare (sa stii cate putin din toate: promovare online, seo, tendinte in webdesign, etc). Altfel, e posibil sa iei "teapa", adica sa constati ca mereu lipseste ceva la proiectul tau si e super costisitor sa faci modificarile necesare dupa si nu inainte. Nu o zic cu rautate, si eu mi-am luat "teapa" prima data, cand m-am incumetat la primul proiect online fara sa am prea mari cunostinte, tot de la "un baiat" care mi-a promis x rezultate si in final n-a livrat nimic. Probabil majoritatea de aici ne-am ars pentru ca am fost prea entuziasmati. Stii si tu cum e prima data. :))
Oricum, as sublinia partea de documentare: macar cateva saptamani de "studiu" la chestiile ce tin de online si de promovarea unui afaceri in acest mediu. Dupa aceea, probabil o sa ai o imagine mai clara si asteptari realiste.
Chiar si daca ai avea "mii de euro" de investit online, e mai bine sa ai cateva cunostinte despre serviciile prestate de "omul muncii", dupa cum bine zice colegul nostru Sorin.
Succes!