Vreau sa dezvolt la maxim siteul slabescu.ro
Pun sub lupa Dr. Slabescu - Cum sa slabesti prin diete - site caruia i-am acordat o buna parte din timpul meu liber din ultima perioada.
General
Site-ul este complet si functional, mai am de completat paginile 'despre' si 'disclaimer', le-am lasat asa pentru ca textul de acolo trebuie bine gandit. Site-ul este activ din februarie 2012, dar abia prin martie 2012 am pus wordpress si am inceput sa pun continut (la inceput a fost o pagina simpla 'in constructie...' ce indemna vizitatorii sa se aboneze la newsletter).
Ideea siteului este simpla, personajul fictiv Slabescu recomanda cele mai eficiente diete (in special), ceaiuri si produse de slabit. S-a incercat crearea acestui personal pentru a castiga credibilitatea publicului tinta.
SEO
Are peste 1000 de IBL-uri provenite din peste 200 de domenii. Am incercat sa aduc backlinkuri cat mai de calitate si din surse cat mai variate. Am fost ajutat de catre Tony si alti useri de pe acest forum pentru o parte din advertoriale, commentarii in bloguri, inscriere in directoare, etc. Site-ul are Page Rank 5 de 2 actualizari de PR si pana acum, si... cred are cat de cat putina autoritate.
Cuvintele cheie urmarite, nu m-am axat foarte mult pe ceva anume, mai mult pe long tails, totusi pentru o parte din advertoriale si inscrierea in directoare au fost utilizate ancorele: "cum sa slabesti" si "diete de slabit". Site-ul a fost pozitionat destul de bine pentru acestea dar in ultima vreme a scazut.
Marketing
Publicul tinta este segmentul ce doreste sa slabeasca, in mare parte femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani.
Site-ul este diferit de catre concurenta deoarece este putin mai explicit, majoritatea dietelor sunt explicate cat de cat pe intelesul tuturor. Un alt atu este faptul ca aparitia personajului Slabescu inspira credibilitate oamenilor mai mare decat un alt site de acelasi gen.
Accesibilitatea si functionalitatea sunt 2 lucruri extrem de importante deoarece publicul tinta nu este foarte familiarizat cu internetul (de exemplu, foarte putini au profil de facebook, de cont de twitter nu mai vorbesc...).
Monetizare
Pana acum monetizarea a fost destul de slaba si inca este. Nu am pus mare importanta pentru acest aspect, am avut cand bannere adsense cand 2parale sau piata digitala dar... doar pentru a face teste.
Continutul
Tot continutul este unic. Majoritatea articolelor sunt scrise de la 0, pentru fecare in parte au fost necesare si cateva zile pentru documentare. Recunosc ca unele articole sunt rescrise din reviste sau din siteurile de vedete pentru testa reactia publicului. Majoritatea doresc mai tare sa afle cum a slabit Bianca Dragusanu decat sa afle cum pot slabi ei insisi... asta ca o mica concluzie. Romanul tot iubitor de cancan este.
Newsletter
Am acordat o mare importanta acestui aspect, pana acum am strans peste 1400 de abonati (nu stiu de ce acum in counterul de pe site este afisata cifra 0, in fine). Pentru asta folosesc serviciul feedburner pentru ca mi s-a parut mai ok. Se simte diferenta de trafic cand un subiect este mai interesant si atrage ochiul. Principala problema este faptul ca publicul tinta nu este prea familiarizat cu comunicarea prin email.
Design
Thema siteului este Yamidoo Pro Magazine, la inceput am utilizat-o nulled apoi am achizitionat-o. Nu doresc sugestii referitoare la design, mai repede pentru utilizabilitate.
Facebook
Foarte putine persoane din publicul tinta al siteului au cont de fb... totusi siteul are cateva likeuri (reale, nu am cumparat fani si nici nu doresc), nu am pus foarte mare accent pe asta pana acum.
Ce doresc?
In primul rand critici indiferent de acestea ce ma pot ajuta la dezvoltarea proiectului. Site-ul nu sta foarte bine in SERP... aici si este problema principala. Din pacate investitia trebuie sa fie minima...
PS: Imi cer scuze pentru eventualele greseli sau daca am omis ceva dar sunt destul de obosit acum.