@FinalDestiny, ai ochelari de cal!
Wordpress nu mai e de mult un cms de blogging. Ci e un CMS care poate fi adaptat unor multe cerinte pe web. Evident ca atunci cand dezvolti o solutie gen Twitter (btw. incercarea de a fi ironic aici ti-a esuat), dezvolti o solutie de la zero, pentru ca nu o sa iti poata face Wordpress-ul asta (sau poate faci pe dracu in patru, uite ca poti si asta), insa cand ai un site care e bine mersi realizabil pe aceasta platforma, de ce-ai reinventa roata. Nu militeaza nimeni pe aici sa nu mai se foloseasca solutii custom, insa e vorba de o economisire de resurse. De ce sa stai cateva luni sa dezvolti propria platforma, care nu are nici avantajul de a fi testata si securizata la un asemenea nivel, cand poti dezvolta cateva pluginuri bazate pe engine-ul Wordpressului?
Pe aceleasi considerente, tu nu folosesti Framework-uri/API-uri sau stiu eu ce? De ce le folosesti? Nu ca sa nu reinventezi roata? Ei bine, cam acelasi lucru e si in cazul Wordpress. Eu vad lucrurile foarte simplu: am o structura de date si o gramada de functii ca sa imi prelucrez datele. Unde sunt lipsuri, pot sa imi adaug propriile functii ca sa imi faca tot ce vreau. Treaba asta acopera cred ca 3 sferturi din ideile de site-uri pe care le-ai putea avea. Daca nu e de ajuns, esti liber sa iti realizezi propriul cms.
Aaa... ca e treaba aia cu ochelari de cal si unii vad o intrare noua tot timpul drept post... e altceva. Cu wordpress "postul" poate fi un articol, un joc flash, un video, descrierea unui site (inscris intr-un director facut pe Wordpress), o intrare de tipul Q/A (exemplul de fata), sau orice ii mai trece cuiva prin cap. Afirmatia cum ca Wordpress-ul e blog si atat... imi denota vizibilitate zero. Ciudat, pentru un programator, care consider ca trebuie sa aiba o oaresce viziune (nu o fixatie).
PS: Nu sunt un programator, ci cel mult unul amator. Insa pana acum am reusit sa imi fac cam orice mi-am dorit din wordpress.