-
Asaaaa....
Eu .. tatic ocupat... nu am timp sa bananai prin magazine sa iau pustiului "papuci" ... aud de klin.... ma dau pe google... si gasesc klin.ro ...
Opaaa .. ce misto.. pot sa cumpar online!... Ia sa vedem... ce avem noi aici ... Ce draq e cu "timbrele" astea aici ..?! (ma refer la cele 5 elemente grafice din josul paginii) ... a, calitate.. diplome... certificari..., nu stiu ce.. e, abureala.. Ia sa vad papucii ... Dar stai.. Nu e nici o pereche de incaltaminte pe prima pagina a siteului... Nasol... Si fetitza asta cu ursuletu' in brate... Pana la urma ce vand astia ? incaltaminte sau ursuletzi ?!
Aha.. uite butonul de intrare in magazin... dar de ce sa intru ? nu sunt deja inauntru ?! ok, totusi hai sa mai intru o data.. click .. si aici ce vad ? 6 poze mici care se incarca super greu.. pentru cat sunt de mici... mai jos iar un element grafic fara legatura care doar umple spatiul ... In fine.. observ butoanele "adolescenti", "bebe", "copii" ... Al meu e copil ... cred .. hai sa vad .. aha ! In sfarsit poze cu produse... ce misto sunt astia verzi ... si ? doatr atat ? descriere ioc! "Treking Kids" poate fi catalogat ca descriere ?!?
Si daca fac click pe poza ? detalii ? ceva ? .. Or fi din piele ? Dar nu prea pare piele... O fi plastic d-ala prost care incinge piciorul copilului ?! A, uite ca au si marimea 23 ... Si cat costa ? ..? 1 ron ??? Ce draq ... astia au innebunit ? cred ca mai bine dau un telefon... ca e aiurea sa cumpar asa ca orbetele... Oare ii livreaza ei ? sau tre sa ma duc eu sa ii iau ?! .. Ok, hai totusi sa fac comanda apasand pe butonul "23" si ii sun dupa aia...
click... Si ajung pe prima pagina iarasi din nou .. Aiurea... nici un mesaj, ceva.. un "produsul dvs a fost pus in cos. Doriti sa mai cumparati si altceva sau incheiem tranzactia ?"... nimic... A, uite aici "S-a adăugat în coş produsul selectat. ai în coş 1 produs." mare branza.. si vreau sa platesc.. o fi cosul asta ?! da.. asta e ..click.. He, norocul meu ca am doar un produs in cos.. altfel.. ma pierdeam intr-o lista total aiurea.. Nu puteau si ei sa puna o poza mica a produsului aici, etc ... Cum ? Produsul costa 1 ron si transportul 16 ron ??? Aiurea.. cred ca e invers.. dar, ce sa fac.. daca n-am timp.. hai sa lansez comanda.. click ... ok, tre sa imi fac cont... Aaaaaa .. ce formular aiurea.. ba frate, astia nu s-au gandit deloc la clienti ? cum pot sa ii tortureze in halu' asta ? .. ok.. merg mai departe....
Insa o sa ma opresc aici ... Cred ca este de ajuns ca sa iti faci o idee despre cum "vede" un posibil cumparator toata treaba.. Modul in care faci un vizitator sa ajunga pe siteul tau este una si modul cum il convingi sa cumpere este alta... nu ? :blink:
Bafta si succese!
Apropos, nu am vazut nici un numar de tel pe site...
-
multumiri Krumel, Iskander si Toto, foarte bune observatii.
le iau pe rand:
- stiam ca trebuie sa adaug mai multe detalii langa poza produsului, dar am neglijat problema.
- utilizabilitate - de redus numarul de click-uri: as putea combina prima cu a doua pagina intr-una singura, si atunci vor fi si poze de pantofi pe prima pagina si din urmatorul click deja se vede lista de produse din categoria dorita. in rest nu am idee cum sa fac sa fie mai simplu;
- @Iskander: de acord ca din prima pagina nu reiese cat sunt de reusite produsele. si chiar sunt, la 10.000 de perechi vandute in cativa ani am avut 4 retururi in garantie. in general se accepta o marja de rebuturi de 1% din vanzari, deci cifra asta spune multe despre calitatea lor;
- @toto: mersi ca ai descris cu lux de amanunte experienta de descoperire a site-ului.
era o logica pentru a nu fi poze cu pantofi pe prima pagina, nu stiu daca e buna sau rea, probabil ca daca combin prima cu a doua pagina dispare ideea. daca tineti voi minte cum aratau reclamele la Orange si Connex acu 10 ani, toate aratau oameni care vorbesc la telefon. dupa 10 ani si atingerea unui nivel de relativa maturitate si notorietate pentru marci, reclamele nu mai arata telefoane sau oameni vorbind la tel, ci numai oameni fericiti. tehnica se numeste ceva de genul experienta asociativa, adica se asociaza marca/experienta utilizarii produsului/serviciului cu starea de multumire de dupa. poate ca la faza asta eram prea subtil.
- pozele mici se incarca intradevar greu pentru ca nu le-am optimizat, urmeaza.
- detalii la produs: lipsesc si sunt foarte importante. vor fi.
- costa 1 ron pentru ca nu avem inca preturile pentru produsele din magazinul virtual :)
- oare ii livreaza ei sau ma duc eu sa-i iau? - super buna intrebarea la momentul respectiv, la asta chiar ca nu m-am gandit. sub detaliile despre produse voi adauga un link la procedura de livrare.
- "puteau si ei sa puna o poza mica a produsului aici" - daca faceai click pe cod vedeai poza mare a produsului, dar ideea sa o vezi mica in lista e buna, si sa faci click pe ea si sa o vezi mare daca vrei.
- "ce formular aiurea.. ba frate, astia nu s-au gandit deloc la clienti ? cum pot sa ii tortureze in halu' asta ?" :)) - nu-mi dau seama cum sa-l fac mai simplu. ideea e ca acolo sunt necesare numai emailul si parola de completat, dar ca sa stim unde sa livram e nevoie evident si de adresa, care eventual poate fi obtinuta ulterior la confirmarea telefonica a comenzii.
- observatia cu nr de tel e super, mi-a scapat.
concluzie: mi-e mult mai clar acum ce trebuie sa fac pentru a convinge oamenii sa cumpere de la noi din magazinul virtual. de asemenea, mi-e destul de clar si SEO cum sa fac dupa aia. vesnica recunostiinta voua celor care mi-ati raspus. cand voi fi multumit de cum arata si cum functioneaza site-ul, o sa va rog sa-mi dati linkuri spre site-urile voastre sa le pun sus.
weekend placut,
Horatiu
-
azi, luni 13 martie, suntem #10 pe google dupa incaltaminte copii, inainte de optimizare (diferente fata de versiunea anterioara: am renuntat la diacritice si am pus title cu incaltaminte copii primele cuvinte) si fara back link-uri.
:rolleyes: