Facebook a schimbat din nou algoritmul pentru News Feed. Prioritizeaza postarile prietenilor in detrimentul paginilor de afaceri! Din pacate, un Reach organic tot mai slab!
Facebook News Feed Reprioritizes Your Real Friends Above Pages | TechCrunch
Versiune printabilă
Facebook a schimbat din nou algoritmul pentru News Feed. Prioritizeaza postarile prietenilor in detrimentul paginilor de afaceri! Din pacate, un Reach organic tot mai slab!
Facebook News Feed Reprioritizes Your Real Friends Above Pages | TechCrunch
Da am talk-ul praf si din ce in ce se duce pe apa sambetei...
Postat pe 18.04(ultima postare este):
Ataşament 3571
Mai incerc si sa vedem ce iese. :D
P.S Organic 100% bineinteles.
Reach organic tot mai slab > posibilitatea de a apela la FB Ads tot mai mare!
subscriu ce a zis polo.
FB vrea sa vanda reclamele.
Bemm, nu mai "subscrie" atat si fa post-uri cu rost, ca vreau (ca restul) sa citesc comentarii folositoare atunci cand apas "New posts". Mersi.
Eu am citit in cateva locuri ca pentru pagini Facebook implementeaza si un algoritm de reciprocitate in sensul ca atunci cand socoteste ce expunere sa ofere postului unei pagini pentru news feed-ul unui anumit utilizator se uita, logic , la interactiunile trecute ale utilizatorului cu posturile paginii respective dar se uita si la interactiunile paginii cu posturile utilizatorului in ideea de a face ca administratorii paginii sa fie cat mai engaged cu publicul lor nu doar raspunzand la comment-uri si mesaje ci efectiv sa intre pe wall-ul anumitor utilizatori din fan base (probabil cei mai activivi/proeminenti) si sa dea si ei (in numele paginii) like, share , comment la post-uri. Ce parere aveti despre chestia asta?
Ing3ras, nu cred ca apare prea profi daca un brand isi face profil de persoana fizică si isi publică de acolo continutul in loc de o pagina clară de brand. Cred ca , dincolo de mecanismele fb de protectie cu poze de buletin si telefoane, ar fi un minus de reputatie si perceptie in ochii celor cărora te adresezi
Nu este o idee foarte buna, mai ales cand vorbim de proiecte serioase pe termen lung.
Pierzi la partea de imagine si incredere a oamenilor in brand. Eu personal nu dau accept la cererile venite din partea unor astfel de conturi, vreau sa ma imprietenesc cu oameni nu cu diferite entitati, in schimb daca imi plac serviciile sau produsele unui brand ii dau like, il adaug intr-o lista de interese.
Un profil nu iti ofera rapoarte detaliate asa cum le ofera paginile.
In plus este de ajuns sa gasesti un binevoitor care sa dea raport, iar FB v-a sterge profilul s-au in cel mai bun caz il va transforma in pagina, pierzand astfel timpul si munca depusa.
Extras din Facebook TOSCitat:
You will not use your personal timeline primarily for your own commercial gain, and will use a Facebook Page for such purposes.
Nu mi s-a cerut niciodata copie dupa buletin sau altele.
Intradevar daca este un brand mare nu se merita, insa daca sunt afaceri la inceput de drum, start-up-uri eu zic ca se merita efortul, cel putin la inceput, apoi se poate transforma fara nici o problema in pagina ! Este doar parerea mea :)