-
Adwords Quality Score
Salut,
Am o problema cu Quality Score-ul pe mai multe campanii.
Cel mai usor luam un examplu (fictiv):
Am un site de rent-a-car si paginile arata in felul urmator:
www.site.com/audi
www.site.com/bmw
Cele 2 pagini site.com/audi si site.com/bmw sunt facute dupa acelasi template, doar ca difera beneinteles meta description si cuvintele cheie (cuvantul audi este inlocuit de bmw peste tot), dar quality scoreul este diferit pentru cele 2 pagini.
Ads-urile arata in felul urmator:
Inchiriaza acum un bmw
Ai cel mai mic pret de pe piata!
www.site.com/bmw
QS = 7
Inchiriaza acum un Audi
Ai cel mai mic pret de pe piata!
www.site.com/audi
QS= 4
Avand in vedere ca anunturile sunt identice, si landing page-urile sunt identice (audi este inlocuit de bmw, peste tot in pagina) de ce exista QS diferit ?
Cuvintele cheie din adgroup sunt identice, adica in primul ad am "rent a car bmw", iar in al doilea "rent a car audi"
Astept idei, m-am documentat pe internet, dar nu am mai vazut o asa diferenta.
Multumesc.
-
Probabil continutul paginilor difera foarte mult :) Ai mai mult continut despre BMW decat despre Audi pe paginile respective...
-
S-ar putea ca textul din adwords sa nu fie la fel de descriptiv pentru pagina cu Audi ca pentru cea cu BMW
-
Multumesc de recomandari, o sa mai verific..dar in general landing page-ul e aproape identic..
-
Three main factors are taken into account when assessing a quality score for a given account:
Ad Relevance
Expected CTR
Landing pages
May be your expected CTR must be low for Audi and high for BMW. It directly affect quality score, hence it must be different of both keyword.