On Eve Of Net Boycott, Dump GoDaddy Exodus Begins | Fox News
Adevarul e ca si pe mine m-au enervat cand le-am cerut factura pentru niste domenii si au spus ca ei nu elibereaza factura. :O
Versiune printabilă
On Eve Of Net Boycott, Dump GoDaddy Exodus Begins | Fox News
Adevarul e ca si pe mine m-au enervat cand le-am cerut factura pentru niste domenii si au spus ca ei nu elibereaza factura. :O
Nu e recomandat sa te arunci fara sa gandesti cand vine vorba de efectul de turma. Ala de conduce GoDaddy e ca si cand ar fi roman, o sa se suceasca dupa cum bate vantul. Proiectul ala n-o sa treaca daca il sustine sau nu GoDaddy, o sa treaca sau nu daca niste oameni cu bani foarte multi (hollywood, las vegas,etc) au dat 'dreptul' indeajuns.
De ce sa-ti muti domeniile inainte sa aflii rezultatul? Daca 'sopa' nu trece, ce faci, le muti inapoi?
Informatiile sunt gresite in mare parte . Povestea este asa : Acum ceva timp godaddy a anuntat ca sustine SOPA, toti i-au injurat si au inceput sa mute domeniile, asa ca noul lor Ceo sau ce denumire are a anuntat in mod public acum 2-3 zile ca nu mai sustine SOPA, informatia a ajuns prin toate ziarele online si s-a cam potolit lumea . Stirea este buna pentru acum 4-5 zile :D.
Mda. Eu oricum de cand mi-au scris ca ei nu elibereaza factura, incep sa caut alternative.
Boicotul inca nu s-a terminat https://www.facebook.com/NameCheap
Namecheap sau Register.com ? :)
Nu cred ca depinde de ei si nici nu exista certitudinea ca cei la care vrei sa le muti nu sunt pro SOPA dar mai filosofi si tac, nu fac asta public. Sunt declaratii, si Namecheap poate fi la fel de bine pro SOPA dar ca strategie de marketing sa adopte o atitudine anti-SOPA.
Cei de la Godaddy au subestimat valul de antipatie ce il starneste SOPA.
V1: Boicotul este o manipulare a userilor pentru a-si transfera domeniile de la Godaddy si implicit scaderea cotei de piata a acestuia. Cand se termina totul o sa aflam cu siguranta cine e in spatele lui si cate " cadouri " a impartit formatorilor de opinie pentru al promova...
V2: Godaddy este o companie listata Nasdaq , in Forbes500, probabil sunt si ceva interese de achizitionare a unui pachet marisor de actiuni...
E interesant ca numarul de transferuri a fost atat de mare, incat namecheap i-au acuzat pe cei de la godaddy ca refuza sa le proceseze cererile whois, ceea ce duce la intarzieri Namecheap Blog » GoDaddy and Transfer Issues Nu este pentru prima data cand godaddy au parte de un boicot de genul asta, a mai fost o problema cu iubitorii de animale care au fost scandalizati de pozele de la un safari la care participase CEO-ul companiei. Au supravietuit atunci si probabil ca vor supravietui si acum, is prea mari ca cada.
nu cad, pierd undeva 0,01% din numarul de domenii, e mai mult o chestie de marketing pentru actionari
Cred ca "teoria conspiratiei" nu-si are loc aici.
Godaddy a facut o gresala mare, oamenii din online direct afectati de o decizie pozitiva in cazul SOPA normal n-au ramas indiferenti, mai ales ca multi au/aveau domenii poate chiar si hosting la Godaddy si au iesit in fata actionand poate in singurul mod posibil si eficient -> plecarea.
Multi dintre astia mari au influenta si de aici pana la plecarea in masa n-a fost mult si e normal sa se intample. Accentul pus pe online in afara e mult mai mare si asta s-a vazut prin preluarea cazului chiar si de media online sau offline care a amplificat si mai mult fenomenul.
Am avut si eu domenii la Godaddy dar am renuntat de mult in favoarea unui Namecheap usor de folosit.
Cei de la 1and1 au trimis azi un mesaj in care spun ca ei sunt impotriva SOPA si PIPA si ii invita pe cei care doresc sa paraseasca registratarii care sustin SOPA, sa transfere domeniile la ei...
Frumos mod de a-ti mari numarul de clienti...Citat:
At 1&1 we support you, our customer, and an open internet. If you find that
you are supporting a company that encourages SOPA and wish to drop them as
a provider, please follow the simple instructions contained on the website
linked below.
:)
Si godaddy a oferit domenii la 1 usd :)
"SPECIAL OFFER! $1.00 DOMAIN NAME! Register any available .COM, .US, .MOBI, .BIZ, .NET, .ORG, .CA, .CO.UK and .IN domain for just $1.00!" s-au inregistrat 10.000 in 24h !!!
Eu nu inteleg ce are asa de bun godaddy asta. Am renuntat de mult la ei, au cel mai complicat si inutil sistem, eu unul am renuntat cand aveam niste plati de facut si efectiv nu am putut sa le fac, am fost nevoit sa le mut.
Din partea mea, sa dea faliment...
godaddy e naspa la administrare? sa vedeti 1and1 :)
cred ca astea sunt povesti de bursa, in cel mai fericit caz, la nivel macro nu sunt afectati.
Folosesc godaddy doar pentru domeniile .info... iti ia cam min 5min sa inregistrezi un domeniu la godaddy, iti baga pe gat tot felul de oferte si tampenii, panou de administrare foarte prost structurat si complicat, majoritatea domeniilor le am la name.com, panou de administrare foarte usor, inregistrezi un domeniu in maxim 1min si nu iti baga pe gat nici o oferta in timpul inregistrarii unui domeniu.
Si acele domenii .info cand expira le voi muta la name.com cu 7$ + imi prelungeste cu inca un an, decat sa dau 10$ la godaddy prelungire.
Godaddy este numarul unu in vanzare de domenii, locul 79 in alexa, cred ca aia zice ceva, namecheap este pe 799, la cati clienti au nu cred ca se agita. Acuma isi arata dintii si ofera domenii la 1,99 usd.
Wait a sec...nu stiam ce reprezinta SOPA asa ca am dat un search pe google si am aflat ca inseamna "Stop Online Piracy Act".
Poate ma insel, dar oamenii au inceput sa mute domeniile de la godaddy fiindca ei erau impotriva pirateriei?
Scuze de ma insel, dar m-a cam depasit chestia.
SOPA, ACTA, PROTECT-IP sunt nume diferite dar pentru acelasi proiect: Stoparea Pirateriei. Desi numele suna probabil util si pare ca nu ii afecteaza decat pe cei vizati, in realitate proiectul e atat de stupid realizat(deocamdata) incat va afecta pe toata lumea, de aceea e zarva asta (ex. daca tu canti un cantec cunoscut si urci videoclipul pe youtube, vei fi amendat)
Legat de GoDaddy, subiectul asta e o aberatie, sa muti domeniile deoarece sustine SOPA. Daca ar fi asa, n-ar mai trebui sa cumparam masini Ford sau produse Apple, Microsoft si Adidas, pentru ca si firmele astea sustin SOPA dupa cum se vede aici.
Jur ca n-am cumparat si nici n-o sa cumpar prea curand de la nici una din firmele astea, dar nu pentru ca sustin SOPA, ci pentru ca sunt altii care fac produse mai bune (iar in cazul lui Apple si din cauza ca ei in sine sunt de cacat, dar asta e alta treaba). Si sa-ti muti domeniile nu a fost o aberatie, ca dovada sta faptul ca actiunea a mers, si Godaddy si-a restras sprijinul, lucru extrem de improbabil in cazul in care boicotul n-ar fi existat.
Dupa parerea mea, boicotul asta este ceva provocat artificial, ca sa atraga atentie, era nevoie de un 'scandal' ca sa fie GoDaddy in centrul atentiei cat mai mult. Chiar daca pentru unii e greu de digerat, GoDaddy o sa aiba parte de multa promovare prin boicotul asta si o sa creasca considerabil brand-awareness-ul ba chiar o sa atraga clienti din cauza deciziei de a fi pro SOPA. Multi clienti sunt deja derutati oricum, ba GD e pro SOPA, ba nu e.
Asa juniorule, zi-i, ca zici bine ;)
GoDaddy e recunoscut pentru publicitatea neconventionala. In fiecare an creeaza cate o reclama care nu este aprobata pentru a fi difuzata si toate canalele de stiri anunta: "Incredibil, inca o reclama interzisa de la godaddy!" . Si godaddy castiga gratis milioane de vizualizari la TV.
Deci se poate sa fie o stategie godaddy de a atrage atentia :)
Strategie, nestrategie, au declarat public faptul ca sustin SOPA, iar mie asta personal nu-mi place. Ca o fi fost strategie, asta nu e o scuza.
Pai si google, facebook, wikipedia si twitter au anuntat ca isi inchid activitatea o zi daca intra SOPA in vigoare.
Chiar, cum ar fi netul fara google, facebook, twitter wikipedia, paypal si yahoo?
SOPA: Google, Facebook and Twitter May Go Offline in Protest | Techland | TIME.com