Tocmai am primit un telefon de la un Gica, cica de la Impact Solutions, sa-mi faca site.
Buna ziua, "Expert Systems" ?
Nu, "A fost acum 7 ani"..
Probabil ca mi-a luat datele de la MCTI sau de la RC.
Versiune printabilă
Tocmai am primit un telefon de la un Gica, cica de la Impact Solutions, sa-mi faca site.
Buna ziua, "Expert Systems" ?
Nu, "A fost acum 7 ani"..
Probabil ca mi-a luat datele de la MCTI sau de la RC.
Eu primesc tot felul de oferte rasuflate prin SMS. Cica atunci cand am semnat contractul cu Orange, am fost de acord sa ma spam-uiasca.
Nowadays, Gica face "Direct marketing" nu spam :)
@Cristi: Erau cumva din Cluj? Am primit si eu mai multe de acest gen...
@Tudi: Direct marketing = spam prin telefon, spam la usa, spam in casuta postala (fizica+virtuala) etc etc... Parerea mea... Atata timp cat nu accepti sa primesti, e spam, corect?
Mi-a zis cineva care se ocupa de astfel de "spam", adica pe telefon, ca la ora actuala este cea mai buna metoda de "marketing", le bate pe toate celelalte.
Ce e rau pentru noi, este ca acest tip de spam o sa ia o amploare fantastica - tot tipul acela mi-a zis.
Deci tineti-va bine, asta e abia inceputul.
@Cristi se pare ca Clujul (sau Ardealul cumva) face la greu acest lucru - o sa va dati seama din accent.
Si eu primesc de la banci ; am primit de la un producator de tigari dar s-au potolit .
Ideea e sa nu va dati numerele de telefon (te aburesc cu motive marunte ca sa le dai numarul de telefon)
@arrasoft: Probabil, nu contest, doar intrebam, pentru ca primisem si eu un telefon, printre altele, de la o firma din Cluj.
PS: Sper sa n-ai nimic cu Ardealul.
@pgabriel's: departe de mine orice gand
de ce am zis asa, ma tot suna cineva (mai multi de fapt - de la mai multe firme), cu programe euro, investitii, burse, etc, dupa accent as putea zice ca sunt din acea zona, insa poate gresesc, e numai o parere a mea si normal ca nu se poate generaliza.
Cristi trebuia sa apesi pe butonul Report SPAM, adica sa le inchizi telefonul in nas.
Intr-un fel sau altul acele persoane au numerele voastre de telefon de undeva, exista posibilitate sa le fi obtinut legal sau ilegal, oricum in ambele cazuri consider ca trebuie comentat si stampilat ca fiind SPAM abia dupa ce tu faci o cerere de dezabonare de la acel serviciu.
Daca dupa dezabonare mai primesti atunci e SPAM.
Cum obtii tu legal telefonul meu, si cum obtii tu legal dreptul de a-mi face o oferta comerciala prin telefon ?
Sigur, Cosmote o face, multe firme o fac.
Dar asta nu inseamna ca este nici legal, nici omenesc.
Cum sa primesc eu telefoane sa-mi faca o firma website, cand eu fac website-uri ?
E ca si cum Orange ar da telefon la Vodafone sa-i vanda un abonament corporate.
Daca tot iti bati joc de oameni si le pierzi timpul, macar cauta intai pe net firma catre care dai telefon, sa vezi ce face.
este simplu sa intri in posesia unui numar de telefon, daca tu te-ai inscris la un concurs sau ai folosit la vreo inregistrarea numarul de telefon atunci exista posibilitatea ca acele persoane sa foloseasca numarul de telefonul conform TOS-ului lor...ilegal cu o comanda in DOS generezi cate numere de tel vrea inimioara ta
cea mai buna metoda de marketing pe naiba :) new marketing se bazeaza pe needs si nu i se da omului pe gat reclama sau spam niciodata. mai bine si-ar face ei un nume, un portofoliu si apoi ar veni clientii interesati la ei nu streseaza omul prin telefon ca vrea sa-i faca sait.
portofoliu se face daca exista clienti, probabil ca asta isi doreau si ei ceva clienti pentru portofoliu sau sa si achite factura la curent..:cool:
pe langa multe SPAM-uri rasuflate care le primesc tot timpul prin telefon 2 au fost cele mai tampe:
- unii spuneau ca imi ofera consultanta despre cum sa-mi menegeriez firma dar cand i-am intrebat nu stiau in ce domeniu activeaza firma, nu conta oricum, ei imi explicau ce si cum sa fac sa mearga mai bine, totul contracost desigur (adica cum sa ma suni tu sa imi ceri bani ca sa ma investi pe mine cum sa-mi fac ordine in bucataria mea fara sa sti cine sunt si cu ce ma ocup, mi se pare impertinenta, magarie, excrocherie)
- o fatuca ma suna sa-mi ofere un serviciu de publicare nelimitata a anunturilor pe un 'portal', serviciu de 20 euro lunar, cat timp am vb am verificat page rank 1 si sub o mie de vizitatori saptamanal; am intrebat cum sa platesc 20 euro lunar pt un site cu trafic asa mic si mi-a raspuns, site-ul dvs are mai mult?
cipenet :) ce tare, mi-a placut al doilea telefon primit de tine.
mare curaj pe capul fetei aceleia
Ahaha, buna asta. Is curios ce oameni seriosi se ocupa cu "telemarketing" din asta? Oare chiar e o firma serioasa si au angajat pe cine nu trebe, sau is niste copii care merg la plezneala?Citat:
mi-a raspuns, site-ul dvs are mai mult?
Oricum, pe tine nu te-au prins, ca esti din domeniu dar poate le-au picat in plasa altii...trebuie educat clientul si atunci o sa dispara si firmele astea profi.
Si eu primesc cam 2-3 mesaje pe saptamana cu oferte promotionale de la o banca. Problema e ca nu am avut niciodata de-a face cu acea banca. Probabil cine a avut numarul inainte pt. ca il am de relativ putin timp. Am trimis mesaj in care am spus sa nu mi se mai trimita... degeaba. Poate cu timpul vor inceta.
de ceva vreme beneficiez de serviciile celor de la raiffeisen. mi-am facut cont card ,online etc.
am inceput dupa vreo 2 saptamani sa primesc sms-uri de la ei cu numarul de telefon raiffeisen :>.
Am fost la banca ,le-am spus ca nu mai vreau sa primesc nici un mesaj cu nici o oferta ,chiar ma enervau de la un timp,altfel renunt la servicii.
Si am rezolvat problema
Voi va plangeti de astea?? Pai stati sa va spuna "je" ... Fiti atenti:
Primesc lunar, repet, lunar, telefoane de la firme din Japonia, US, + alte tari exotice. Firmele acestea se ocupa cu brokeraj, pe bursele internationale... Si adica hai fraiere, nu vrei sa investesti 10, 20j de mii de $ pe bursa asta??? Faci profit inzecit in cateva saptamani...
Ceea ce iti spunem noi acum la telefon nu spunem la toata lumea... doar tie... :))
etc etc etc... Si dupa ce stau la tel vreo 10-15 minute cu ei, cand am si eu timp evident, le spun ca nu ma incanta cifrele, prea putin.. :)) :))
De unde draq au nr meu... nu stiu. Ultima data m-am luat rau de o tanti din thailanda parca, tot asa cu bursa, etc... Vad ca nu a mai sunat... Nu de frica, dar si-a dat seama cred ca isi cam pierde timpu' cu mine...
:)) :)) ... am citit pe net si de sms-uri de la Marmota Milka... eu de ce nu primesc? :)) Marmota draga daca citesti cumva aici trimite-mi si mie un sms :))
Glumesc :)) :))
... si marmota invelea sms-ul in ciocolata
Activitatea este la limita legalitatii. Exista o lege care ne protejaza de asa ceva, Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Autoritatea care este responsabila poate fi gasita aici: http://www.dataprotection.ro/.
In general, acolo unde aveti posibilitatea, cand completati diverse formulare, optati SA NU fiti contactati in scopuri de marketing si asta inseamna ca nu au voie sa va sune / SMS / mail / etc.
Cand va suna, exista o formula standard pe care ar trebui sa o spuneti la telefon: "In conformitate cu prevederile legii 677/2001, VA RETRAG acordul de a-mi prelucra datele cu caracter personal si VA SOLICIT sa imi stergeti IMEDIAT datele personale din baza dvs. de date." In mod normal, ei sunt obligati sa se supuna si daca va sterg datele, logic ar fi ca nu au cum sa va mai sune. Daca va mai suna, inseamna ca nu s-au conformat. Forma completa este sa le trimiteti o scrisoare recomandata in care scrieti formula de mai sus si daca tot nu se conformeza, ii puteti reclama la autoritate si in mod normal vor fi amendati. Unii (avocati de renume, spameri de succes, stiti voi cine), au fost amendati si pentru asa ceva.
Trebuie sa fiti atenti ca legea se refera la date PERSONALE si nu ii impiedica sa prelucreze datele firmei voastre, deci vedeti pe ce site-uri (gen listafirme) va inscrieti si cu ce date.
In realitate singura legislatie referitoare la spam este:
Legea 365/2002 cu modificarile aduse prin legea 121/2006.
Va recomand:
art. 2 Scop si domeniu de aplicare, pe care daca il cititi veti observa ca atat spamul facut la metrou pe acele display-uri, cel facut la televiziune sau la radio, cel facut prin telefon sau telefax nu se incadreaza in domeniul de aplicare al legii.
Art. 6 Comunicarile comerciale care se refera strict la posta electronica.
De fapt cuvantul SPAM nu este definit in legislatie lucru care face ca SPAMUL sa fie legal in baza:
- faptului ca nu este definit ca ilegal;
- dreptului la Libera Initiativa sustinut de stat conform Constitutiei.
Comunicarile comerciale nesolicitate sunt ilegale!
Pentru cine crede ca nu se poate lupta impotriva spam-ului romanesc, sa va dau un exemplu:
Am inaintat o plangere la ANC impotriva StudCard care ma spamuiau odata la cateva zile cu cate 5-10 mesaje nesolicitate (la care nu puteam da unsubscribe). I-am amenintat pe cei de la Studcard cu procesul, am primit raspuns de la ANC (care se poate sa le fi trimis celor de la StudCard o notificare) si surprise surprise, de o luna de zile nici urma de mesaje prin mailul meu.
Ma gandesc acum daca sa ma duc mai departe sau nu si sa ii aduc in tribunal. Probabil sunt prea lenes si ocupat sa fac asta, dar o sa tin posibilitatea in buzunar.
si pe mine ma tot suna de la TRafic.RO , de la o firma de bursa, automate cafea etc...
Sincer oamenii suna pe banii lor ..
Ceva ilegal nu este
tips: cand suna le spun ca sunt plecat din tara si sunt roaming ... si daca se poate sa ma sune peste 6 saptamani . functioneaza. in 10-20 secunde termini conversatia si nici nu am observat sa revina
A 2-a varianta am primit-o si eu, doar ca era un dude :rockon: , la fel un site gen catalog firme cica este in 3 limbi, expunere internationala si cand colo 2000 vizitatori lunar. I-am explicat omului ca au am de cateva ori mai multi vizitatori, cu toate astea a subliniat si el ca este un argument bun dar totusi catalogul lor ofera ceva, ce nu am reusit sa imi dau seama :rockon: Iar la pret costa tot ceva cu 20E parca
salut
eu primesc cred ca 10 mesaje pe zi pe 2 telefoane(pe fiecare) de la Poker club, in care ma invita sa joc nu stiu ce partide pe nu stiu cati banii.(premii garantate 5000 ron - bullshit de genul asta)
Me personal imi displac total jocurile de noroc, nu calc prin cazinouri, sau chestii de genul asta. AM incercat sa sun si bineinteles no answer.SI nu stiu de unde au numerel mele de telefon - un numar are 1 luna cred, nu e postat nicaieri, il are doar familia si foarte putin prieteni, tocmai pt a impiedica zeci de mii de oferte de credite, carduri si alte prostii.
Deci probabil furnizorul de telefonie - un angajat de acolo - mai face un ban cinstit si el.
o zi buna la toata lumea si fara de spamuri:rockon:
da e o idee.
in fine o sa sun sa vedem dar parca prevad raspunsul " numarul dvs nu a fost facut public de catre noi, ...bla bla..." si ajung tot de unde am plecat.
asta e ma obisnuiesc nu am ce face, decat sa schimb numarul dar asta poate aduce acelasi rezultat so...:rockon:
Eu deocamdata nam primit mesaje dinastea prin telefon.