Am o variabila php care extrage un text din MySQL . Textul extras e ceva de genu : "bla bla bla - mai mult" , cum pot sa impart prima jumatate de text "bla bla bla" si "mai mult" in alte doua variabile?
Versiune printabilă
Am o variabila php care extrage un text din MySQL . Textul extras e ceva de genu : "bla bla bla - mai mult" , cum pot sa impart prima jumatate de text "bla bla bla" si "mai mult" in alte doua variabile?
folosind explode
$myarray = explode( '-', $text );
Si $myarray este un array cu elementele textului despartite de -
Da un print_r( $myarray ) si vezi cum arata.
Daca nu stii ce-i ala array, ca sa afisezi prima parte a textului faci
echo $myarray[0];
iar pt a doua parte
echo $myarray[1];
iar daca are mai multe - ce faceti ? :)
$myarray = explode( '-', $text );
prima parte: $myarray[0];
iar a doua parte:
$partea_doi="";
for($i=1;$i<strlen($myarray);$i++)
{
$partea_doi.=$myarray[$i];
}
Sa stiti ca se poate si mai complicat :D
Pai daca are nevoie de doar 2 texte poate folosi un alt separator, care sa nu apara in cele 2 texte. De exemplu ||| sau stiu eu.
Si atunci clar ca o aiba doar 2 texte returnate.
Va multumesc pentru raspunsuri , a mers solutia lui beeuser si i-am dat de cap cu ce a zis Rares cu [0] si [1] .
Am dat prima data echo la $myarray si nu a afisat nimic sau a afisat cuvantul "array" , la print_r mi-a afisat ceva [0] => Prima parte , [1] => A doua parte .
Le-am dat echo $myarray[0] si echo $myarray[1] si a mers perfect :D
Rep+ pentru toti :)
hyperionXS poate nu ai inteles partea : "Sa stiti ca se poate si mai complicat".
Se poate si cu expresii regulate .. se poate face in cateva feluri :)
Eu doar am sesizat un probabil bug ... si am dat o posibila rezolvare la panarama, dar care functioneaza :P
Nu vreau sa intru in polemici cu tine, dar ceea ce am prezentat eu nu e 'mai complicat' ci foloseste corect functia explode. Dimpotriva, e mai simplu! :surprised: Prin ceea ce ai prezentat tu ar insemna sa rescriem functiile pe care PHP le-a implementat deja. Ce-ar fi in loc sa folosim explode sa folosim strpos si substr? Pai nu ar fi prea elegant, deindata ce aceasta functie este deja implementata si e mai rapida.
Plus ca exemplul tau nici macar nu era corect. Daca ai taiat un cuvant dupa '-', dupa aceea unesti partile tot prin cratime, nu prin 'nimic' (concatenare imediata).
... lol .. nici nu stiu de ce mai scriu aici..
Decii raspunsul meu era la panarama ... daca nu te-ai prins.
Adica nu trebuia luat in seama.
In fine.. esti bun !