N-am putut sa nu remarc asemanarea izbitoare intre www. federal. ro si www. wol. ro
Daca Wol nu are acelasi propietar ca Federal, desi folosesc acelasi engine eSyndiCat si aceeasi tema usor modificata, se poate vorbi de plagiat ?
Versiune printabilă
N-am putut sa nu remarc asemanarea izbitoare intre www. federal. ro si www. wol. ro
Daca Wol nu are acelasi propietar ca Federal, desi folosesc acelasi engine eSyndiCat si aceeasi tema usor modificata, se poate vorbi de plagiat ?
Ambele folosesc acelasi template si sunt la fel de vinovate.
Daca aveau bunul simt trebuiau sa lase linkul catre solucija.
http://www.solucija.com/templates/de...rnet_Services/
concluzia? nici vorba de plagiat!
Evident ca nu este plagiat... Este doar o coincidenta, sau altfel spus, riscul de a folosi template-uri fara a le personaliza un pic...
ai dreptate, nu m-am uitat eu bine. scuzele mele :)
Totusi nu trebuie sa fie pastrat si partea de copynotice pentru ca au folosit eSyndiCat ?
tataraseni cred ca incepe sa dezvolte o simpatie deosebita pentru federal.ro. Am inceput sa-i apreciez observatiile de genul asta si faptul ca este original. Daca facea si un whois, ii dadeam o bere.
On topic: Template-ul la care faceti referire este personalizat in proportie mai mare de 50% de catre mine. Cu toate ca am personalizat o mare parte a acestui template, am pastrat permanent nota din subsol "Design by Solucija" care nu este mai mica decat "federal.ro".
Wol.ro a copiat partial acest template DE LA federal.ro, lucru de care va puteti convinge in mai putin de 2 minute. Ce consider mult mai grav este faptul ca a copiat integral layout-ul (casete, horoscop, frame-ul 'link-uri sponsorizate' etc) si mai ales structura. Practic, era o copie integrala.
Consider copierea structurii categoriilor cel mai grav element ptr ca pe baza acestuia este construit intregul site, iar ptr un director, structura este ESENTA. Dezvoltarea structurii federal.ro a durat 1 an si continua sa fie adaptata necesitatilor.
Ca urmare a notificarii trimise catre proprietarul domeniului wol.ro, acesta a inceput schimbarea unor culori, schimbarea numelor categoriilor (fara insa a schimba si url-ul acestora), a adaugat cateva elemente diferite in coloana dreapta. Respectivul a incercat in discutia telefonica sa inventeze tot felul de aberatii, mergand pana la "categoriile sunt inspirate din Codul CAEN" sau "cu structura asta a venit softul".
Momentan nu va dau mai multe amanunte ptr ca discutia cu wol.ro nu s-a terminat.
"copynotice eSyndiCat" nu este necesar - nu este gratuit. Cred ca si wol.ro l-a cumparat.
@CMF nu te supara pe mine... asa sunt eu mai acid uneori sau dimpotriva mai naiv... daca toate lucrurile spuse aici despre unul sau despre altul au un rezultat constructiv nu pot decat sa ma bucur, altfel mi-am racit gura de pomana...
Din cele spuse de tine trag concluzia ca Wol te-a plagiat... oricum nu stiu la ce-i foloseste ca eu nu l-am gasit printre primele 100 de rezultate nici dupa director, nici dupa director web si nici dupa web director...
Categoriile fac nota de copyright ?
In instanta cred ca nu vei avea sansa de castig daca cineva isi face un director cu aceeasi structura de categorii.
Si sunt sigur, pot sa fac chiar pariu, ca in Romania mai exista cel putin un director cu aceeasi structura.
Eu cred ca DA intr-o oarecare masura din moment ce se ia la indigo structura de categorii si subgategorii, iar daca se mai bune la socoteala ca si layout-ul a fost copiat mot-a-mot... dar ma rog, asta e alta mancare de peste...
se tot face scandal referitor la CSS-ul prezent la federal ( 1 an de munca etc...) si de layoutul grafic super original si de culorile folosite acolo si de modulele de pe homepage ..etc..
Foarte interesant este faptul ca cei de la www . e107coders . org/news.php
au gasit un mod mult mai exact de "plagiere" a federal.ro la nivel de design ( modulele de pe pagina principala) cat si la structura de fisier CSS.Sau cei de la e107 au furat structura de la federal.ro care se bazeaza pe un template free pe care ei sustin atat de serios ca este original si este al lor?
Din punctul meu de vedere css-ul de la federal este o copie aproape exacta de design ( css + poze utilizate in design si structura de module) de la e107coders.org.
www . federal . ro/templates/Federal/css/style.css si www . e107coders . org/e107_themes/codersv4/style.css
cateva exemple de originalitate :
Federal.ro :
e107coders.org :Cod:.browse_category {
FONT-SIZE: 0.9em; WIDTH: 190px; COLOR: #fff
}
.top_info {
PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; BACKGROUND: #eee; FLOAT: right; PADDING-BOTTOM: 1px; WIDTH: 555px; COLOR: #808080; PADDING-TOP: 5px; BORDER-BOTTOM: #eee 1px solid
}
.bar {
CLEAR: both; FONT-SIZE: 1.1em; BACKGROUND: #ff9148; MARGIN: 0px; COLOR: #fff; FONT-FAMILY: Arial, Helvetica, sans-serif; HEIGHT: 26px
}
.search_field {
CLEAR: both; PADDING-RIGHT: 10px; BACKGROUND-POSITION: right 50%; PADDING-LEFT: 0px; FONT-WEIGHT: bold; BACKGROUND-IMAGE: url(../img/searchbg2.gif); PADDING-BOTTOM: 10px; MARGIN: 1px 0px; PADDING-TOP: 10px; BACKGROUND-REPEAT: no-repeat; HEIGHT: 28px; BACKGROUND-COLOR: #fff
}
Ca sa nu mai vb de faptul ca un director de genul federal.ro sau wol.ro nu este o simpla pagina html salvata si dupa aceea pusa online.Cod:.browse_category {
font-size: 0.9em;
width: 160px;
color: #FFF;
background: inherit;
}
.top_info {
float: right;
width: 790px;
padding: 5px 0 4px 0;
background: #eee;
vertical-align:bottom;
color: #808080;
margin-top:0px;
}
.bar {
clear: both;
font-size: 1.1em;
height: 30px;
color: #FFF;
margin: 0 0 0 0px;
background: #FF9148;
}
.search_field {
background-image: url(images/searchbg.png);
background-repeat: no-repeat;
background-position: right;
color: #808080;
clear: both;
font-weight: bold;
padding: 7px 25px 5px 10px;
height:35px;
}
Este o pagina generata php+template care poate avea un rezultat similar de pe mai multe situri.
Mie mi se pare exagerat sa ceri drepturi de autor pe un continut care nu este al tau ( in cazul asta sectiunea bancuri) dupa cum scrie in footer la federal.ro
Sectiunea de link-uri sponsorizate este foarte asemanatoare cu sectiunea de "latest releases" de la e107.
Mai multe nu are rost sa zic.Nu consideram ca wol . ro este un concurent pentru federal . ro si nici nu se intentioneaza sa fie asa ceva.
Referitor la categorii si subcategorii sunt ferm convins acestea pot fi regasite si in alte directoare, iar in aceasta ideea asteptam o dovada scrisa din partea celr de la federal prin care sa demonstreze ca detin drepturile la care fac referire.
Pana atunci pozitia noastra ramane una ferma.
FireEyes,"baza de date" nu inseamna MySQL ;)Citat:
Fabricantul unei baze de date are dreptul patrimonial exclusiv de a autoriza si de a interzice extragerea si/sau reutilizarea totalitatii sau a unei parti substantiale din aceasta, evaluata calitativ sau cantitativ…
Cine a creat o astfel de structura stie ce inseamna sa incerci sa gasesti o varianta optima in care vizitatorul sa stie ce va gasi acolo. In plus, fara structura de categorii nu ai nimic si nu se inscrie nimeni in directorul respectiv.
Consider tot atat de normal sa acorzi credit autorului structurii cum o faci ptr autorul template-ului.
@CMF hai sa-ti spun o chestiune, tu priveste-o ca pe o simpla gluma, altii o sa se oftice : am gasit nu stiu tools care spune cat de identic e continutul unui site in raport cu altul... am testat smarty fata de continutul federal : 12% continut identic... am testat federal fata de smarty : 14% continut identic...
Nimeni n-a furat de la nimeni si explicatia acestor identitati se bazeaza pe faptul ca fiind vorba despre directoare web exista multe site-uri cu acceasi descriere prezente in ambele directoare...
PS : @CMF te superi daca realizez si eu un site folosind acelasi design ca federal ? la categorii nu o sa te copii :)
tataraseni, continutul identic de care vorbesti nu a rezultat ca urmare a folosirii tehnologiei CTRL+C/CTRL+V (sau Save As), cel putin nu din partea mea. Din felul cum e scris mesajul tau, se intelege ca federal.ro are mai multe elemente din smarty.ro decat invers. Nu pot s-o interpretez decat ca pe o gluma.
Ai explicat si care este cauza acestei situatii, CASE CLOSED.
Fa si tu o clona. Nu esti primul, nici ultimul care se descalifica in felul asta. Dar daca n-ai facut-o pana acum, de ce sa incepi acum?
In privinta categoriilor, ma astept sa nu-ti asumi meritele ptr o structura inspirata in proportie mai mare de 50%, chiar daca inversezi cateva cuvinte.
Nu timp sa-i explic lui shiprian ce cauta codul ala la e107. Portiunea de cod apartine Solucija (sau invers) iar eu nu am considerat optional recunoasterea meritelor acestuia.
Dar poate ne spune shiprian cum au rasarit urmatoarele (de altlfel inutile ptr ca wol.ro nu are asa ceva).
sau care este aportul lui la (Linkuri sponsorizate):Cod:.feat {
background-image: url(../img/featured.gif);
background-position: right bottom;
background-color: #FAF9F1;
}
.premium-case {
background-color: #EAEEF4;
background-image: url(../img/premium-listing.gif);
background-position: right bottom;
}
shiprian, nu deveni mai ridicol decat esti. Te agiti ca un copil de 2 ani caruia ii place jucaria altui copil. Treadul asta se refera la cum ai "LUAT" tu.Cod:body,td,th {font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px;}
body {background-color: #F5F5F5; margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px;}
a:link {color: #333333; text-decoration: none;}
a:visited {color: #333333; text-decoration: none;}
a:hover {color: #333333; text-decoration: none;}
a:active {color: #333333; text-decoration: none;}
b {font-size: 11px; text-decoration: underline; line-height: 14px; color: #003399;}
.woltextad {float: left; height: 60px; width: 250px; margin-bottom: 5px; margin-top: 5px; color: #333333;}
.woltext {color: #333333; text-decoration: none; line-height: 13px;}
img {padding-right: 5px; float: left; border-top-style: none; border-right-style: none; border-bottom-style: none; border-left-style: none;}
.url {color: #006600; text-decoration: none; font-size: 10px;}
Termenul "LUAT" (de pe internet) iti apartine, ca si "Deloc" - raspunsul la intrebarea "Cat ai muncit la site?" din discutia telefonica.
Cred ca google a folosit primul termenul. Dar ma bucur ca federal.ro si-a asumat dreptul pentru "traducere".
La nivel de design AUTORUL ORIGINAL (solucija) nu cere explicit un back link.
In concluzie federal nu este original ( cum se pretinde) si nici wol (nici nu se doreste)
Eu consider acest caz inchis. Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
O zi buna
CMF, tot respectul pentru ceea ce a ajuns federal.ro ... Dar, totusi, nu crezi ca mergi cam departe si de acum, toate directoarele romanesti il copiaza pe al vostru?
Chiar ma intrebam cand o sa spui public sau privat ca si murfi.com este o copie a federal.ro ?! Uite ca ai facut si acest lucru, pe privat ce-i drept, cum ai facut si cu cel de care ai spus mai sus... Nu crezi ca te cam supraevaluezi? Chill out man... Chiar asa de disperati sunteti dupa linkuri directe?? Vreti ca toate directoarele romanesti sa puna link pe toate paginile lor catre voi? Mai bine o ceri umil si prieteneste, nu cu amenintari de justitie...
Mai bine concentreaza-te pe dezvoltare.. Ia-o ca pe un sfat... Nimic personal...
Ma revolta tonul condescendent al acestui pusti impertinent "toto" si ma uimeste ca un astfel de individ poate fi moderator intr-un forum cu pretentii. Oameni buni, voi aveti habar despre ce vorbiti?
In primul rand cand decizi sa te alaturi unei comunitati te prezinti.. Se pare ca la federal nu se prea practica lucrul asta, nici in mailuri "oficiale" si nici pe forumuri...
In al doi-lea rand, nu crezi ca iti permiti cam multe avand in vedere ca nu ne cunoastem?
Se pare ca nu avem habar despre ce vorbim.. Ar fi bine sa ne lamuresti tu...
Val Dragu continua cu revoltarea. Mai pierzi din neuroni.
Daca ai de gand sa arati ca esti mai educat decat acest "pusti impertinent "toto" ", poate detaliezi atitudinea ta.
Ca din ce ai postat pana acum nu pari a avea prea multe capacitati.
Iti multumim ca ne-ai onorat cu prezenta, dar te rugam doua lucruri:
- daca nu vrei sa participi constructiv la discutie - sa iti vezi de ale tale
- daca vrei sa participi la discutie - sa dai dovada ca esti mai mult decat ce zici despre toto.
Din singurul post facut de pana acum, mi-ai dat deja motive sa ne vizionezi dinafara.
toto, poti sa ne spui care este adresa ta oficiala? Din date whois rezulta 2 adrese: una pe home.ro (la care nu ai raspuns acum 2 zile) si alta pe oiganstudios.com care este domeniu liber.
Mesajul pe care ti l-am trimis continea numele, prenumele, si nr tel, dar formularul tau NU MERGE. Asuma-ti eroarea.
CMF, pe noi nu ne intereseaza adresa oficiala a lui toto.
Daca pe voi va intereseaza, poti sa ii trimiti un PM.
Discutia deja ajunge in alta parte.
Daca nu o sa gasesc motive de a lasa topicul deschis, imi rezerv dreptul de a termina discutia legat de "acest subiect".
Si nu e nevoie sa aduceti toata firma ca sa sustineti un lucru..
:) sau poate... e vorba de familia formata cu preficul con ca si concetatean... de unde trag concluzia ca se face referire prin folosirea condescentent la persoane care descind din acelasi loc sau pe acceasi linia materna sau paterna :)
In concluzia am inteles ca in dictionarul cuvintelor formate cu prefixe DCFP , condescendent = arbore genealogic;
1 - Adresa de email poate fi gasita foarte usor pentru cine este interesat. Nu o voi face publica aici, nu am de ce, cu atat mai mult cu cat ai adresa oficiala si in mailul cu care am raspuns acuzatiei.
2 - Nu cred ca este cazul sa ataci o comunitate intreaga pentru ca ai tu ce ai cu mine. Daca chiar te deranjeaza rolul de moderator pe care il am, rog administratorii acestui forum sa imi anuleze acest rang/drept/statut sau cum vreti voi sa ii spuneti. Nu am cerut acest rol, nu tin la el in mod deosebit si nu ma face nici mai destept si nici mai original, si stiti ce? Nici nu ma pune la adapost de acuzatia de plagiat...
3 - Atata timp cat in copyscape sau in alt tool de analiza nu exista asemanari intre cele doua siteuri, cred ca raspunsul meu oficial a fost mai mult decat generos.
In plus hai sa facem o analiza independenta de cele doua parti implicate si sa folosim un tool de pe internet care stabileste exact nivelul de plagiat.
http://oy-oy.eu/page/shingles/
Daca o sa rulezi testul si introduci la adrese www.federal.ro si pe urmatoarea linie www.murfi.com, vei obtine urmatoarele rezultate:
Cum se interpreteaza datele obtinute:Citat:
With a shingle size of 3 words
URL A: http://www.federal.ro
URL B: http://www.murfi.com
A B
Shingle-count: 482 204
Unique shingles: 94% 85.8%
Shared with A: 0 14.2%
Shared with B: 6% 0
Shared with all: 6% 14.2%
Se iau fraze de 3 cuvinte si se analizeaza in ce masura se regasesc pe ambele adrese. Din rezultate intelegem ca:
federal are 482 de fraze unice de 3 cuvinte
murfi are 204 de fraze unice de 3 cuvinte
Rata de unicitate a frazelor este urmatoarea:
federal 94 %
murfi 85.8%
federal are 6% fraze regasite in murfi
murfi are 14.2% fraze regasite in federal
Avand in vedere aceste rezultate, daca federal.ro crede in continuare ca are un caz de plagiat cu murfi.com, nu poate decat sa actioneze pe cale legala pentru solutionarea problemei.
Am simtit nevoia sa fac aceste precizari, pentru ca dupa parerea mea, sunt de interes public si imi afecteaza imaginea. Incepand cu acest post NU voi mai continua acest circ aici sau in oricare alt loc public.
Din puctul meu de vedere cazul este inchis.
Ma revolta tonul tau prin care adresezi replici de "pusti" unui moderator din acest forum, Val.
Exactly my point.Citat:
Daca ai de gand sa arati ca esti mai educat decat acest "pusti impertinent "toto" ", poate detaliezi atitudinea ta.
Ca din ce ai postat pana acum nu pari a avea prea multe capacitati.
Si ca sa iti raspund prompt, da avem idee despre ce vorbim.
WOL a suspendat inscrierea in director. Asta pentru cazul in care exista amatori sa se inscrie... eu as fi fost...
Ieri mergea.
Si le dau inca un motiv in plus sa il redeschida. Tocmai au fost aprobati in DMOZ.
nu s-a suspendat inscrierea in director, totul merge ok
singura categorie in care nu se pot face inscriere este ROOT
singurele siteuri pe care nu o sa le acceptam in WOL sunt cele pe domenii gratuite cu o calitate execrabila.
Totul este gratuit si va ramane gratuit.
Astazi am reusit intr-adevar sa inscriu doua site-uri, dupa aprobarea lor voi continua sa mai adaug si altele...
aprobat :)
listate ca linkuri sponsorizate
o zi buna si spor la treaba
mie imi place wol