Mi-a aparut astazi pe tel un mesaj ciudat cand m-am logat. Am dat ok si am mers mai departe, mai mult din reflex. Acum am facut un printscreen ca sa ma lamuriti in legatura cu aceasta problema :-/
Versiune printabilă
Mi-a aparut astazi pe tel un mesaj ciudat cand m-am logat. Am dat ok si am mers mai departe, mai mult din reflex. Acum am facut un printscreen ca sa ma lamuriti in legatura cu aceasta problema :-/
Pare un virus/troian/"phish" care incearca sa te usureze de banii castigati cu truda scriind articole ??
Ce sistem de operare e ?
Sau sunt chiar ei
Android am. Dar astea imi apar acum cand intru in cont si apas pe "resolve problem" ...
Nu am nicio tangenta cu tehnologia, de asta va intreb ... poate totusi nu e trojan sau ce spui tu aici si imi cer acte sau alte dovezi, drac' sa ii pieptane. Sper sa nu fiu limitat sau chestii din astea :)
Cel mai bine dai un mail la support-ul lor si vorbesti cu ei.
Pai ai un link acolo, trebuie sa alegi daca esti PF, business, tipul de cont: https://www.paypal.com/cgi-bin/websc...tTypes-outside
De ce nu explici omule ca e de la paypal. Vor sa le trimiti acte probabil, vezi ca sunt explicatii acolo .
Mi-a aparut din nou mesajul respectiv:
PayPal is constantly working to ensure security by regularly screening the accounts in our system. We recently reviewed your account, and we need more information to help us provide you with secure service. We would like to return your account to regular standing as soon as possible. We apologize for the inconvenience.
Feb 15, 2012: You have received €1,800 or more in total payments to your PayPal account in this calendar year and are therefore approaching our annual receiving limit of €2,500. PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they reach this limit. Please go to the Resolution Centre for more information on what you need to do.
@Maldinii, pai suntem in ramura Paypal. Nu despre Paypal se discuta aici? :)
@Bruzli ce aleg dintre cele trei optiuni? Ca sa platesc comisioane mai mici si sa nu am probleme :)
Daca nu esti PFA/firma alege Personal. Daca esti PFA, alegi Premier. Daca ai firma, alegi Business. Parca asa era.
Pe mine cand m-au intrebat, m-au intrebat daca sunt persoana individuala, daca sunt individuala si am o afacere(ceva de genul, adica PFA) sau contul e pentru firma(business). Am ales individual si m-au lasat in pace. Si am ceva bani primiti in cont, deci nu ar trebui sa ai probleme.
trebuie sa-ti descrii afacerea in detaliu (tipul firmei, datele asociatilor, adresa si alte informatii).
Sunt ceva probleme la formularele de verificare (de ex: la codul TVA nu este "RO", ci "RE", iar numarul de inregistrare in Registrul comertului nu poate fi introdus).
Apoi va trebui sa trimiti copii dupa acte (de ex. certificatul de inregistrare, copii dupa actul de identitate, etc).
Am sunat la ei si in 5 minute am inteles tot. Inca 15 minute pentru upload de documente si gata, ziua urmatoare am rezolvat tot.
PS: la documentele personale am sters CNP, n-au avut nimic impotriva.
am ales si eu PERSONAL sau INDIVIDUAL, cum era ...
Acum au mai ramas astea:
A valid photo ID for account holder such as: National ID card, Passport, Driving License, Official government issued Photo ID (Army, Police, Diplomatic), or Residency Permit
Proof of address, such as a postal bank statement*, a postal credit card statement,* a mobile phone bill**, an online utility bill or financial statement**, a driving license issued in the last 12 months (different than the one used to confirm your identity), or a National ID Card issued in last 12 months (different than the one used to confirm your identity)
:)
E bun, totusi, ca nu mi-au limitat contul :D
Iti apare pe undeva in dreapta "Resolve problem". Apesi acolo si te duce intr-un loc unde trebuie sa accesezi un link, in care iti vor aparea 3 optiuni. Cam asa am ajuns eu :)
Jale maxima. Astazi m-au limitat deoarece am depasit suma respectiva. Am uploadat actele (buletin + extras). Sper sa ma inteleaga, deoarece pe extras nu am aceeasi adresa ca in buletin, deoarece ING mi-a bagat adresa pe care o am la Iasi, nu cea din Vaslui ... Am emotii, sper sa se rezolve cat mai repede, ca sa pot retrage ...
Hello ....,
After reviewing your PayPal account, we’ve determined there to be excessive
risk involved and would like to begin parting ways in a manner that is
least disruptive to your business.
If there are funds in your account, the remaining account balance will be
held until you complete the appeals steps. If you’re unable to complete the
appeals process for your PayPal account, access to the account will remain
limited. In accordance with our User Agreement, the money in your PayPal
account balance may be held until you provide us with a valid proof of
identity and a valid proof of address. The balance is held to cover any
disputes that may be filed against your account.
If there are outstanding Buyer Complaints or chargebacks, and you choose to
refund your customers, please log into your account and respond to each
Buyer Complaint or chargeback to resolve each issue.
Si acum ce fac? Imi tot cer sa le demontrez cu adresa vietii. Eu stau in Iasi, iar buletinul e facut pe Vaslui! Le-am trimis bank statement (pe care era trecuta adresa din Vaslui) si am primit mesajul de mai sus. Cine ma poate ajuta?:(
Am 370 de euro in balanta. Daca adaug un card pot rezolva cumva sa ii pasez intr-un alt cont sau ce e de facut?
Pai pur si simplu, le trimiti copie dupa buletin si o factura unde sa-ti apara numele + adresa din buletin. In mesajul anterior spuneai ca ING ti-a trecut adresa din iasi, iar in cel de acum zici ca e adresa din vaslui. Pai decide-te odata. Iar cei de la ING nu cred ca ti-au trecut alta adresa decat cea din buletin...
Cristi, am modificat-o eu cu ajutorul homebankului si le-am retrimis extrasul, care include si tranzactii catre ei. ING iti trece adresa unde doresti sa primesti cardul. Studentii cu viza de flotant pot confirma asta:) Ce copie dupa facturi sa le trimit? Eu nu stau in Vaslui, prin urmare nu primesc nimic acolo. Toate facturile sunt facute pe Iasi :)
Le-am trimis mai devreme mail in care le propuneam sa le dau copie dupa certificat de nastere. Sa vad ce imi raspund. In fine, le-am explicat totul intr-o engleza aproximativa, sper sa ma fi inteles :)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Nici nu imi mai raspund la mailuri oamenii. Banii sunt inghetati acolo. O intrebare pentru cei care au mai avut astfel de probleme: daca adaug alt card si il verific si pe acela introducand cele trei cifre pot sa imi fac de 'cap' pana la 2500 de euro din nou? Sau, mai bine spus, cum as putea sa imi scot banii de acolo? Le-am dat copie buletin, extras bancar .... nu stiu cum as putea-o duce la bun sfarsit cu ei :) Pana si Moneybookers (actualul Skrill) erau mai rezonabili decat cei de la Paypal.
Eu de fiecare data cand am avut probleme, i-am sunat si am rezolvat in maxim jumatate de ora.
Suna-i, o sa trebuiasca sa le dai un cod(iti va fi afisat atunci cand cauti numerele de telefon, parca) si explica-le care e situatia cu adevarat si cum poti sa o rezolvi. E cel mai ok asa si te scuteste de mult timp.
Daca nu ai minute internationale, baga ceva credit pe skype si suna-i de acolo:) E cel mai la indemana.
Asa voi face :) Mersi. Din fericire, am minute internationale. In Anglia voi suna de fapt, nu? :) Sper sa ma inteleg cu ei, deoarece nu diclesc atat de bine engleza :)
Ce jeguri ordinare!Ceva de speriat, sa mor de nu. Deci, vorbesc cu un incompetent prin telefon, care imi spune ca adresa nu coincide. Ii iau la bani marunti, pentru ca mai apoi sa imi spuna ca adresa e Hunedoara, si nu Vaslui =))) Boul cu cabina confundase adresa bancii cu adresa mea personala =)) Imi spune ca va trimite cazul mai departe si va explica totul, pentru ca astazi sa imi iau la revedere de la contul meu paypal.
Hello Ioan Tarita,
For the safety and security of the PayPal network, we often review accounts
for potential risks. After reviewing your account, we have decided to close
it because of security issues.
We are making every effort to minimize any disruption to your business.
If your PayPal account balance is zero, and you have no unresolved buyer
complaints or chargebacks, your account will remain limited.
Restul e cancan :)
O veste "excelenta": mi l-a inchis forever si ma pot bucura de banii respectiv abia dupa 180 de zile!!!!!!!!! Nici refund nu pot face, deoarece va trebui sa astept tot 180 de zile!!! Cristoase!! De departe cea mai proasta veste pe anul acesta. Sunt devastat, nu altceva :(
Mai am si eu o ultima intrebare: imi pot rezolva problema daca il pun pe cel care mi-a trimis banii sa creeze o disputa, in care sa spuna ca nu mi-am respectat intelegerea sau ceva de genul? Probabil voi primi si eu un email, in care mi se vor cere explicatii, nu? Eu voi spune ca omul are dreptate si sunt dispus sa ii trimit banii inapoi. Si astfel sa mi-i recuperez si eu. Sper ca am fost destul de clar. Folosindu-ma de acest tertip, ii pot recupera mai devreme de 180 de zile? Sincer, mi se pare o eternitate. E ca si cum nu i-as avea.
posibil, numai sa fie oamenii de buna credinta si sa ti-i retransmita.
Da, nici nu se pune problema. Ideea e ca nu stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri. Dispute. Daca ma poate ajuta cineva, astept ceva mai multe detalii. Nu am avut nicio problema cu Paypal pana sa trec de limita de 2500 de euro, ei confundand adresa bancii cu adresa mea. Si spun ca nu coincid. I-am sunat in nenumarate randuri, dar raspunsul e mereu acelasi.
Nu iti blocheaza contul asa din senin doar pentru asa chestie. Sigur ai facut tu si alte "chestii" necurate pe-acolo. Daca ar bloca asa conturile dupa ureche, ar ramane fara clienti.
@Cristi G Am explicat mai sus care a fost greseala mea (stau in Iasi, adresa pe buletin e cea din Vaslui; cand am vorbit cu cei de la banca si mi-au spus ca se poate modifica prin intermediul homebankului. am schimbat, pus adresa completa, dar cand sa trimit la paypal, ei imi spun ca tot nu e ok. ii sun, ei imi zic adresa de la banca. au confundat adresa bancii, filialei, sediului, dracu' sa le pieptane :). le-am transmis greseala, au zis ca rectifica, pentru ca a doua zi sa-mi dea ban forever. fara drept de apel). Din ce am inteles, au mai patit si alti utilizatori ca mine, dar totul s-a rezolvat. Daca tu consideri ca eu umblu cu manareli sau alte mizerii, mai bine te-ai abtine. Chiar nu ajuti cu nimeni, nu intelegi? Nu imi sta in caracter sa fac asemenea "chestii". Daca vrei sa ajuti, bine, daca nu, stai in banca ta. Consider interventia ta total inoportuna. Am cerut un sfat si ma astept la un raspuns, nicidecum la o acuzatie. Hai sa fii sanatos. Negativul e de la mine, asta ca sa stii...
Daca incepi sa acuzi in stanga si in dreapta, stai linistit ca n-o sa te ajute nimeni. Intelege, paypal nu blocheaza conturi asa pe ochi frumosi ca au ei chef. Si daca o fac(nu zic ca nu e posibil) se rezolva dandu-le un telefon si explicandu-le situatia. Probabil ei au vazut ceva suspect(ori tranzactii de-ale tale, ori documentele trimise), astfel incat au consider ca esti un pericol si te-au banat. Asta inseamna ADIO PAYPAL. Din cate stiu eu, nu mai merge sa faci alt cont nici cu alt card.
Daca trimiteai buletin + factura scanata sau un istoric de la banca(nu invoice, nu accepta din cate stiu eu, pot fi f usor modificate cu firebug sau luate de pe net) totul se rezolva f usor si nu mai erau probleme.
Ai inteles gresit, nu e vorba de adresa, banca sau altceva.
Contul personal de la paypal e limitat la 2500/an, asta inseamna x euro received + y euro withdraw. Daca la tine x+y>2500, ti`ai atins limita si paypal automat a inchis contul. Ti`a cerut datele, in cazul tau doar pentru confirmare.
Nu iti recomand nici sa faca careva plangere si sa ii returneze bani, pentru ca in acest caz nu mai poti folosi contul deloc.
Astepti sa treaca perioada, ca sa poti folosi contul din nou si nu poti face altceva pentru a scoate/trimite banii.
PS Nici alt cont nu iti mai poti face, folosind acelasi card :)
@Cristi Uita-te la firul discutiilor si vezi cine a acuzat primul. Asta e, deci nu e nicio sansa si mai bine astept cele 180 de zile...
Gresit. Contul nu e limitat, ci 'banat'. Si eu imi mentin parerea ca nu ti-l baneaza asa din senin, dar asta e. Oricum, s-a cam 'rezolvat' problema topicului asta.
P.S. Cine mi-a dat minus sunt sigur ca a avut motiv intemeiat si a avut contul paypal banat asa din senin..el e destept si paypal sunt baietii rai, cei de la paypal sunt niste papagali care blocheaza conturi din senin cand se plictisesc la munca.
Bafta.
Eu ti-am dat. Ti-am spus anterior. Nu spun ca Paypal are ceva personal cu mine, doar ca se mai pot insela in anumite privinte. Pot gresi si ei, in pofida faptului ca tu chiar ii crezi perfecti. Eu am vorbit cu ei la telefon si, surpriza Cristi, au angajat oameni la suport. Deci oameni, nu roboti, daca tu inca mai traiesti sub aceasta impresie. Doi la mana, cretinul care tocmai ce ma verifica pe mine, incerca sa imi explice ca adresele nu coincid. Am ramas cu ochii in soare cand mi s-a zis asta. Ii spun ca sunt fix aceleasi, dar el imi zice de o anume strada Hunedoara, judetul Satu Mare si nu stiu ce alte cacaturi. II transmit ca aceea e adresa bancii, nu a mea personala, si-a cerut scuze si probabil a dat mai departe unui alt cretin, frate de suferinta, care s-a oprit asupra aceleiasi adrese, c-altfel nu imi explic unde ar fi greseala. Si inca un SOC pentru tine, cel care se grabeste ca fata mare la pat sa acuze un om care nu doreste nimic altceva decat sa beneficieze de avantajele Paypalului, adica eu: culmea ba, deci culmea (!!!), aveam si tranzactii Paypal pe respectivul extras de cont. Hai ca m-am lamurit cu tine. Cunosc tipul acesta de persoane. Ca vorbesc cu tine sau cu peretii, sincer, e fix acelasi lucru.
Daca doresti, fac si niste printscreenuri, eventual cu desene explicative. Pe bune, c-o fac si pe asta. :rolleyes:
@Cristi G nu e banat :)
Am 3 conturi la fel (blocate), pentru ca am trecut de limita de 2500, la care astept sa treaca perioada. Toate 3 pe acelasi nume si adresa, doar cu carduri diferite
@relansat Nu de tine e vorba, mi-a mai dat altcineva unul, fara sa spuna un cuvant in topicul asta.
@cyolan Din cate stiu eu, cand ajungi la limita aia, iti spun baietii frumos sa le trimiti documente. (banii poti sa-i scoti cred, ca ai cardul verificat). Dar faza cu blocarea de 6 luni apare doar la conturile care sunt banate. Deci dupa alea 6 luni, iti iei banii si pleci de la ei cu totul. Alea 6 luni = perioada in care unii care au facut tranzactii cu tine pot cere banii inapoi in caz ca ai tras vreo teapa(pentru paypal apari pe lista neagra si ei iti blocheaza fondurile ca sa nu plateasca din buzunarul lor pagubele).
@relansat Cand ai nevoie de ceva, insisti. Si pe e-mail, si la telefon..si azi si maine si poimaine.... Cei care raspund la telefon sunt in general cei mai slab pregatiti oameni din suport(tinand cont ca majoritatea care suna n-au cunostinte si au probleme cam penibile). Ca sa ajungi la cei care te pot ajuta cu adevarat, iti trebuie..ori putin noroc, ori sa te transfere cel care te-a luat primul la altul, daca il depaseste.
Nu sunt 100% sigur de chestia cu limita de 2500 pentru ca eu mi-am verificat contul imediat dupa ce l-am facut (e o bulina verde pt paypal sa faci asta, fara sa te someze ei). Dar mi se pare aiurea sa-ti BLOCHEZE banii pentru 6 luni, doar pentru ca nu ti-ai verificat contul. Ca nu ti l-ai verificat e una, ca nu poti trimite bani e alta. Nu mai e limitare asta, e banare.
Dupa ani si ani ....
Dear Ian Tarita
In order to protect PayPal from the risk of reversals, the funds in your
account must be held for a period of up to 180 days. Please note that your
funds will be available for withdrawal on 8th Sept 2012.
Once you receive this email, you may log into your account and click on
the "Withdraw" tab to receive your funds.
If you do not receive the email advising you to withdraw your funds, please
feel free to contact us after (insert date). We appreciate your patience
and cooperation.
We appreciate your patience and understanding regarding this matter and
regret any inconvenience it may cause you.
Sincerely,
Ann
PayPal