Stocare în cloud - 50 de GB - Grab 50GB of Box Online Storage Free for Life : Grab 50GB of Box Online Storage Free for Life
(mi-am făcut acum cont, am 50 de GB; există o limită de fișier de 250 de MB, nu puteți uploada fișiere foarte mari)
Versiune printabilă
Stocare în cloud - 50 de GB - Grab 50GB of Box Online Storage Free for Life : Grab 50GB of Box Online Storage Free for Life
(mi-am făcut acum cont, am 50 de GB; există o limită de fișier de 250 de MB, nu puteți uploada fișiere foarte mari)
Daca nu ai ce face cu datele tale ...
... atunci te asiguri că ele sunt într-un device mai sigur decât un PC obișnuit conectat la net.
Bun asa, succes!
Eu nu mi-as face griji in privinta Box, nu e orice firma :)
50GB sunt, dar sunt alte limitari. Una ar fi cea mentionata de colegul Olivian, alta este legata de bandwidth:
http://seology.com/shots/0.027_Box-20130218-002059.jpg
@karismasand - care-i faza, te-a suparat Olivian?
@Dan - Deloc, de ce sa ma supere ... Am vrut sa spun ca nu mi se pare in regula sa-ti pui datele [aici depinde de natura lor] in alta parte decat unde le poti controla/supraveghea numai tu, nu altii. Hardurile externe sunt extrem de sigure :)
Stiu ca viitorul apartine cloud-ului dar nu din prisma stocarii ci din prisma accesarii datelor [care o contine implicit pe prima]. Multi vor fi incantati de acest lucru ... atat cei care le ofera dar mai ales cei care le gazduiesc.
Nu vreau sa intru in polemici pe tema asta, insa nu m-am putut abtine.
Succes!
De preferat un dedicat, iti faci upgrade la hard si stochezi cat vrei.
Cum se descurca "destul de sigur" cu o inundatie, o fluctuatie de curent, durata de viata (limitata), daca te calca hotii, conectivitate (USB/Firewire/eSATA), virusi, etc ?
Care e partea "buna" la un hdd extern? Cand crapa, e bun crapat - single point of failure, mult succes la restore - daca e criptat pe 256 biti - ajuta :]
E discutabil daca vorbesti de solutii externe (adica non cloud) pefer tapes sau cel putin un NAS.
In plus ca idee: reusesti sa acceseze cineva datacenterul (storage-ul unei solutii de nivelul celor de la "box" ) care e urmatorul pas.?! se apuca sa "sape" in ce volumul de informatii... si dupa ce?
Merci Olivian. O sa ma joc un pic cu API-ul lor sa vedem ce poate.
Cu plăcere. :) O altă variantă ar fi https://mega.co.nz/ (s-a discutat pe forum, nu sunt foarte OK).
Eu personal am folosit cod de afiliere pentru Dropbox și am ajuns la 23.9 GB. Cu afiliere pentru SugarSync poți ajunge la volume măricele (32 de GB).
Mai merge mișto afilierea pe conturi plătite la SugarSync - adică faci un Google Ad (deși au tendința să baneze astfel de practici), omul își face cont premium la SugarSync și tu primești 10 GB, indiferent de ce tip de cont premium a creat persoana respectivă.
Dacă faci 10 oameni să se înscrie la conturi premium la SugarSync ai 100 de GB in cloud, free + probabil o să ai și cei 32 de GB free, din conturi gratuite create prin tine. :)
Ei nu recomandă asta însă.
Mai e încă o variantă, alternativă la afiliere, merge bine pe conturi free - Fiverr: Graphics, marketing, fun and more online services for $5. Pentru 5 USD, rulează unii mașini virtuale (cred :) )și îți aduc rapid contul la maximum pentru free accounts.
O nouă opțiune. :)
Alternativă la Dropbox, 50 de GB, foarte OK cu encriptarea datelor.
Slab la următoarele - nu poți accesa fișierele de pe Net fără să pui programul în PC / integrare mult mai slabă cu alte device-uri (Dropbox e, mai mult sau mai puțin, "peste tot", pe când Tresorit e mult mai slab). Apoi există un risc (mic) ca după un timp serviciul să nu mai fie funcțional, dar nu pierdeți neapărat mare lucru (fișierele rămân la voi în PC). În fine, aplicația are mai puține funcționalități decât aplicații similare.
Dar, pentru 50 de GB gratuit și sigur - Get 50GB of Free, Encrypted Online Storage from Tresorit : Get 50GB of Free, Encrypted Online Storage from Tresorit