Pai am spus ca cei imprecinuiti nu ii consideram martori, in acest caz si eu sunt martor si fiecare persoana care a platit pentru acel site o suma la cerea lui Ilie Marian este martor
Versiune printabilă
Pai am spus ca cei imprecinuiti nu ii consideram martori, in acest caz si eu sunt martor si fiecare persoana care a platit pentru acel site o suma la cerea lui Ilie Marian este martor
Tu nu esti martor. Tu esti pagubit. Nici el nu e martor. El e invinuit. Altii (neutri) pot sa fie martori. Cu conditia sa nu fie rude de gradul 1 si sa fi asistat la (in cazul asta) acordul de vointa al partilor, fata in fata. Si nici asta macar nu va tine de sine statator. Daca eu si 4 prieteni hotaram sa fim martori ca Bill Gates ne vinde Microsoft pe 1 Euro, tot trebuie sa avem un contract. Ca asa...
PS. Eu nu te cert, iti explic cu prietenie ca nu poti fi si martor si pagubit simultan.
Chiar daca nu este in domeniul in care ai spus ca te pricepi voi incerca cu o problema.
Am incheiat un contract la Clicknet (Romtelecom) pe 2 ani de zile, serviciu de internet VDSL. Cam pe la jumatatea perioadei contractuale m-am mutat. Am facut cerere , totul bine si ok. Aparent , in noul apartament nu este disponibila viteza de VDSL si au zis ca ma trec la ADSL, ok, aceeasi bani, viteza mai mica, asta e, cand va fi disponibil ma muta inapoi .
Acum mai este o luna pana expira contractul, vreau sa renunt la ei, nu sunt multumit de servicii. Ca sa aflu cu stupoare ca , desi pt telefon fix se termina contractul, pt internet mai am un an de zile. Motivul ? Cand m-au mutat, fara sa mi se spuna , au prelungit contractul cu inca 1 an de zile , pe motivul ca nu imi ofereau acelasi serviciu de internet.
Acum ca sa renunt la serviciu ar trebui sa platesc nu stiu ce suma . CUm este asta posibil ? Am gasit de asemenea despre legea 161/2010 , si cica nu, ca am beneficiat de o promotie. Da , am beneficiat de o promotie, pt 2 ani de zile , se termina cei 2 ani de zile, pt anul in plus nu mi s-a oferit niciun router cadou, niciun discount, platesc acelasi tip de abonament, asadar de ce trebuie sa platesc bani pt a incheia un contract?
Am sunat, am fost la sediu si am sunat din nou la ei. Aparent asa stau lucrurile si nu pot face nimic, am mai sunat si domnisoara mi-a dat un nr de inregistrare si ca cineva ma va contacta. Dar probabil va fi aceeasi situatie.
Ce pot face ? Multumesc mult de ajutor!
wow.freakz.ro - server de World of Warcraft pirat. Jocul e facut de Blizzard Entertainment, care din nu stiu ce motive tolereaza astfel de servere `private`.
Cu cine as putea sa vorbesc ca sa fie inchis ? Firma de hosting ?
am luat bataie si nu stiu de la cine pentru ca mi-am pierdut cunostina, pot rezolva ceva la politie ?
tin sa spun ca nu am fost la scandal,nu am zis nimanui nimic .pur si simplu am luat in plina strada o crosa in maxilar si o teava in cap. dupa care am fost dus de urgenta la spital unde am stat 3 zile internat.
Pai ai martori care sa stie mai multe? Si-n plus, in spital fiind n-au anuntat aia pe nimeni? Eu stiu ca in cazurile astea ar tb sa anunte cei de la spital cand le sosesc pacienti batuti in halul asta.
Certificat de la spital in primul rand, in al doilea, sa ti dea in scris spitalul daca au instintat sau nu politia de cazul tau. Apoi plangere la politie, dar nu stiu daca o poti face in general fara sa stii impotriva cui.
Mai complet probabil ca stie cristianionescu.
@tudosin - Fara martori, nu prea ai ce face...
dupa martori nu ma pot lua avand in vedere ca au fost bauti ,si nu vreau sa acuz aiurea.Citat:
Pai ai martori care sa stie mai multe? Si-n plus, in spital fiind n-au anuntat aia pe nimeni? Eu stiu ca in cazurile astea ar tb sa anunte cei de la spital cand le sosesc pacienti batuti in halul asta.
.politia nu fost la mine,si mai ales ca au venit si jandarmii la scandal.
am fisa de la spital cum ca am fost internat,ce lovituri am primit etc.Citat:
Certificat de la spital in primul rand, in al doilea, sa ti dea in scris spitalul daca au instintat sau nu politia de cazul tau. Apoi plangere la politie, dar nu stiu daca o poti face in general fara sa stii impotriva cui.
Mai complet probabil ca stie cristianionescu.
daca au venit jandarmii, trebuie sa existe la ei ceva, proces verbal, interventia, etc.
asa ma gandisem si eu. mai ales ca sunt minor.Citat:
daca au venit jandarmii, trebuie sa existe la ei ceva, proces verbal, interventia, etc.
multumim cristian pentru info, sunt al naibii de binevenite.
Am avut ocaza sa discut duminica cu un procuror (este implicat in cazuri complicate cunoscute si in media) referitor la anumite dileme de ale mele si la anumite afirmatii de aici facute de Cristian Ionescu si se pare ca lucrurile nu sunt chiar asa, si sfaturile sale nu sunt chiar asa de competente cum am crezut.
Unul dintre ele este faptul ca corespondenta electronica privata (email, si alte tipuri de modalitati de comunicare electronica) poate fi folosita ca proba intr-un proces, raspunsul este DA, si nu poate fi contestate daca se permite verificarea acestora de organele abilitate.
Al doilea fapt, publicarea unui articol pe un blog cum a fost cel facut de mine referitor la Ilie Marian nu poate fi considerata infractiune si nici defaimare cat timp informatiile din articol pot fi sustinute cu probe.
bune informatiile lovelife... + 1 de la mine..
Lovelife, ai mai vorbit tu cu un avocat si a rezultat ca este ok sa denigrezi pe cineva online.
Competenta ta juridica este cel putin indoielnica din punctul meu de vedere, si te rog sa ma scuzi daca consideri ca gresesc, este doar o opinie. Marturiseai de curand ca citez: "Cunosc cazuri de oameni care au fost condamnati pentru inselatorie cu mai putine dovezi, bani dati cashe, fara sa existe martori, fara contract fara nimic"
In alta ordine de idei, iti recomand sa citesti, printre altele, Constitutia Romaniei, articolele 3 si 28 (secretul corespondentei si dreptul la viata privata), legea nr. 285/2004 , Ordonanta de Urgenta 123/2005, Legea 329/2006 si Legea nr.202/2010.
Iti recomand si cateva articole interesante din Codul Penal:
(3) Divulgarea, difuzarea, prezentarea, sau transmiterea, către o altă persoană sau către public, fără drept, a conținutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoștință de aceasta din greșeală sau din întâmplare, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Mailul se numeste dpdv legal corespondenta electronica. Corespondentei i se aplica confidentialitatea (fiind adresata destinatarului nu poate fi adusa la cunostiinta catre terti) si drepturi conexe de autor (nu poate fi reprodusa fara acceptul expeditorului).
Corespondenta electronica nu serveste ca proba in instanta. Exceptie face cazul unde se aplica semnatura electronica. Asta inseamna ca daca tu stai pe wirelessul meu si il ameninti pe Popescu, el nu va putea folosi in instanta proba. E un caz extrem, dar intelegi ideea.
Ce trebuie tu sa intelegi este ca nu esti instanta de judecata sa decizi daca cineva este sau nu vinovat. Nu spun ca el este nevinovat, spun altceva, asa ca nu citi printre randuri. Publicarea unui articol denigrator nu poate fi "sustinuta cu probe". Probele sunt altceva. Ele se admit sau nu in instanta si trebuie validate. O afirmatie de genul Popescu este hot, poate fi sustinuta de partea vatamata adica tu cu dovezi de facto. Iti garantez asa cum ti-am mai spus ca proba cu extrasul de cont nu este necesara si suficienta.
Faptul ca tu imi pui mie de exemplu sa zicem 2 lei in cont pentru un Audi A4 nu inseamna ca ai obtinut acceptul meu de vointa sa iti vand masina. Doar un contract de vanzare cumparare (eventual autentificat la notar pentru mai multa putere), poate exprima consensul partilor.
Ce iti explic eu aici nu tine neaparat de sistemul legal, e atat de evident incat tine de bun simt.
Ca sa incheiem discutia fara sa ne luam la cearta, iti dau dreptate:
1. daca imi platesti un OP cu titlul la descrierea platii "vanzare audi A4" ai dreptate, imi vei lua masina.
2. daca iti dau un mail ca iti vand gara de nord cu 1 miliard de euro, sunt de asemenea ferm convins ca in instanta vei castiga Gara de Nord.
(Doar) Contractul este sfant. Atat am de spus. Vorbim aici de mailuri nesemnate electronic am uitat sa specific. Foarte multa lume confunda una cu alta (multi avocati sunt atehnici asa ca iti recomand pe cineva specializat in online, sunt cateva case mari in Romania). Un mail poate fi cel mult un "inceput de dovada". In sensul ca devine valid alaturi de un contract semnat/stampilat, pentru a indica (nu demonstra) modul in care intentia partilor s-a format.
Iti recomand si http://www.avocatnet.ro/content/foru...e-o-proba.html
Gabriela este o fata foarte desteapta si stie bine ce vorbeste.
Nu am zis ca am competente juridice, sunt doar un inginer, am intrebat pe altii care chiar sunt competenti,
Bati campii serios, eu nu am interceptat nici o convorbire si nici un mesaj, acele mesaje mi-au fost adresate explicit.Citat:
(3) Divulgarea, difuzarea, prezentarea, sau transmiterea, către o altă persoană sau către public, fără drept, a conținutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoștință de aceasta din greșeală sau din întâmplare, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Se pare ca intelegi doar ceea ce vrei tu, eu nu am facut publice discutiile dintre mine si individ, nu am facut toate probele pe care le am publice. Acestea le voi prezenta instantei daca si cand a fi cazul
Daca ai citit presa din ultimii ani, ai avea destule argumente ca lucrurile nu sunt chiar asa, dar nu cred ca are rost sa mai continui. Daca el ma va da instanta ca am l-am defaimat, eu ma pot apara in instanta cu probe, ca ceea ce spun este real. Chiar anul asta au fost in publicate in presa cazuri similare in care cel care a facut afirmatia a avut de castigat, si unde probele erau mult mai subtiri.Citat:
Publicarea unui articol denigrator nu poate fi "sustinuta cu probe". Probele sunt altceva. Ele se admit sau nu in instanta si trebuie validate. O afirmatie de genul Popescu este hot, poate fi sustinuta de partea vatamata adica tu cu dovezi de facto.
In cazul respectiv banii i-am platit in urma unei solicitari a persoanei respective nu pentru ca mi sa nazarit mie din senin, omul mi-a trimis pe email contul in care sa fac plata si in pe ordinul de plata am specificat clar motivul platii, deci fara sa vrei imi dai chiar tu dreptate.Citat:
1. daca imi platesti un OP cu titlul la descrierea platii "vanzare audi A4" ai dreptate, imi vei lua masina
legat de faptul ca emailul este admis ca proba, chiar in link-ul dat de tine sunt avocati care spun spun ca ei au avut procese in care corespondenta electronica a fost admisa ca proba si depinde de judecator. Apoi pentru a intari probele se poate solicita de la providerul de internet logurile corespunzatoare (sunt stocate pe cel putin 6 luni in urma) si eventual si de la firma care detine serviciul de emailCitat:
Corespondenta electronica nu serveste ca proba in instanta.
Fabulezi, omul vindea un bun care ii apartinea, nu unul fictiv sau a caruia nu era proprietar. Si probabil daca vei inceca sa vinzi gara de nord vei ajunge la puscarie.Citat:
2. daca iti dau un mail ca iti vand gara de nord cu 1 miliard de euro, sunt de asemenea ferm convins ca in instanta vei castiga Gara de Nord.
Pana la urma observ ca tu aici pe forum doresti sa transmiti un mesaj infractorilor si teparilor, "trageti tepe, inselati, pacaliti online pentru ca nu veti pati nimic, iar daca pagubitul va avea curajul sa zica ceva il vom face sa sufere" probabil te vei oferi si sa ii aperi in instanta.
Probabil esti obisnuit sa gasesti scuze si cai prin care infractorii sa scape de raspunderea penala si de asta incerci sa intimidezi.
PS: Asa ca fapt divers, esti admis in barou? Ce experienta juridica practica ai?
Bine Lovelife, fa cum vrei si vedem verdictul dupa. Eu unul sunt convins datorita argumentelor expuse ca vei pierde. E incredibil faptul ca poti crede ca daca tu imi platesti 2 lei pe un apartament (fara sa existe contract), eu va trebui sa iti dau apartamentul (desi acordul meu de vointa nu exista - un mail lipsit de semnatura electronica poate fi trimis de oricine si nu dovedeste nimic - vezi pe google "how to fake email headers"). Sa inteleg de la tine ca daca cineva imi sparge mailul, raman fara apartament, masina, casa si nevasta?
Dupa logica ta, nu inteleg de ce trebuie sa mai facem contracte. Daca tu spui ca poti castiga in instanta cu mailuri si promisiuni, te inseli amarnic. Statul nu te protejeaza fara contract. Mai ales cand faci evaziune si nu platesti taxe pe anumite operatiuni comerciale (nu spun ca e cazul tau aici, ci pur si simplu cazul cel mai frecvent al celor care evita contracte)
M-ai acuzat anterior si prin acel mesaj ca il reprezint pe tipul asta cu care te certi tu. Sa fim seriosi... Eu am specificat inca de la inceput ca nu o sa raspund la mesajele postate in threadul meu daca contin date cu caracter personal pentru ca nu vreau sa denigram (normal, nu?). Nu ai respectat asta. Iti mai spun o data. Nu reprezint pe nimeni. Nu il cunosc pe tipul asta al tau si ti-am expus doar un principiu fundamental de drept - acordul de vointa.
Observ ca te lansezi acum in atacuri personale. Nu o sa le raspund. Din punctul meu de vedere, faptul ca esti administrator pe Seopedia, este o rusine pentru statutul pe care il porti.
E adevarata vorba din popor care spune ca "avocatul neplatit trebuie palmuit". Scopul threadului meu nu a fost sa discut cu tine, ci sa ofer un ajutor celor care au urechi de auzit, in functie de problema pe care ei o au. Faptul ca topicul a fost monopolizat de tine, care ma acuzi (in functie de judecatile tale de valoare), mi se pare cel putin jenant si usor repetitiv.
Finalul discutiei (mele cu tine).
unde pot verifica daca exista marca inregistrata in Romania pe o anume expresie?
Intrebari mai la subiect, in cazul ipotetic in care ar exista marca inregistrata pentru cuvantul "Imagination", altcineva poate sa isi numeasca crasma "Restaurant Imagination" ?
Nu cred ca se poate , am inregistrat si eu un domeniu fara sa ma gandesc "emagshop.info" si am trimes si eu un mail celor de la emag si am intrebat daca se poate sa folosesc acel domeniu pentru un site de afiliere pe magazinul lor si am primit mail de la iei ""eMAG" este marca inregistrata si nu poate fi folosit sub nici o forma. Inscrierea in programul de afiliere se poate doar cu site-uri care respecta termenii si conditiile de afiliere eMAG Profitshare." acuma depinde si cum se face inregistrarea unei marci , cineva din domeniu poate da mai multe inforamtii exacte.
Probabil aici: Ro-Mark 1.1
Inregistrarea se face pe clase. Daca nu ai inregistrat cuvantul ptr clasa in care sunt cuprinse crasmele, raspunsul este da.
PS: Nu poti inregistra cuvinte de dictionar.
Uite aici: OSIM, WIPO: Inregistrarea la OSIM (O.S.I.M.) sau WIPO a marcilor, desenelor si brevetelor de inventie
Edit: Se pare ca am postat deodata cu Marius Cristian :P
pai astea doua nu se incaleca de ex? vad ca au aceeasi clasa:
S.C. P&R ALACLASS GRUP S.R.L. Attraction 25, 35, 43
S.C. PREMIUM ENTERTAINMENT S.R.L. Attraction club 43
Exact genul asta ma intereseaza: keyword (in engleza) vs keyword ceva