Google begins rollout of mobile-friendly search label in the mobile search snippets.
Surse:
Google Is Experimenting With Special Ranking For Mobile-Friendly Sites
Google Officially Launches "Mobile-Friendly" Labels In Mobile Search Results
Versiune printabilă
Google begins rollout of mobile-friendly search label in the mobile search snippets.
Surse:
Google Is Experimenting With Special Ranking For Mobile-Friendly Sites
Google Officially Launches "Mobile-Friendly" Labels In Mobile Search Results
Era de asteptat in contextul in care tot mai multi folosesc dispozitive mobile. De fapt, demult se vorbeste despre aceasta posibilitate.
Pe mine insa m-ar interesa, daca exista un studiu, undeva, despre folosirea dispozitivelor mobile in Romania, si ma gandesc aici exclusiv la Romania. As vrea sa fac o comparatie, deoarece la mine intre anul 2012 si 2013 nu s-au vazut schimbari majore in ceea ce priveste raportul vizitelor venite de pe desktop si mobile, dar acum in 2014 acest procentaj s-a dublat. Ceea ce este destul de significativ...
Cineva a facut o cercetare mai aprofundata pe aceasta tema?
Pentru nisa de magazine online unde activez, mobile este la 30-35% din trafic! Da stiu, enorm, dar asta arata analytics!
Fb ajuta foarte mult la traficul de pe mobile, tabletele sunt si ele extrem de folosite, asa ca un 40% pentru 2015 este o cifra reala.
Magazin sau site fara responsive in 2014? Nu cred ca mai exista.
Am observat de vreo luna ca aparea o imagine cu un telefon in dreptul siteurilor responsive sau care aveau versiune de mobil. Acum vad ca nu-mi mai apare nimic.
Realitatea facea redirect de cativa ani la .mobi. Chiar i-am analizat acum vreo 2 ani sa vad cum fac cu doua domenii separate.
Au facut revamp recent. Asa e, o perioada nu le-a mers versiunea .mobi, decat pe rezolutii f mici. Ma ducea pe varianta desktop, nu facea redirect.
Pe telefonul meu apare, chiar acum am testat.
Pentru cei care doresc să-și testeze site-ul dacă e Mobile-friendly - check this.
Basme, clar nu o sa rankezi mai bine pt ca ai site-ul optimizat pentru mobil. Dar e bine ca toti pun botul, $$ mai putini pentru operatorii de telecom si un browsing mai rapid cu petardele de android.
De ce crezi ca nu vei ranka mai bine?
Daca eu caut pe o tableta, este normal ca sa nu-mi ofere Google rezultate nefolositoare, pe care nu voi putea sa-l citesc nu? Tot cu aceasta idee daca continuam, daca un site este mult mai usor de folosit, este normal ca sa primeasca un "boost" din partea motoarelor de cautare - pur si simplu este mai folositor, mai relevant pentru utilizator. Nu-mi pare atat de rupt de realitate... ci dimpotriva.