Da, observ la acelasi site lovit si de update-ul de pe 21 septembrie o noua scadere de 30-40 %. In ritmul asta o sa ajung sa ofer trafic, nu sa mai primesc. :(
Versiune printabilă
Cred ca pe 02.01.2013 a fost eliberat din nou pinguinul ... astept as se confirme
Nu stiu ce a fost dar incepand in 02.01 eu am sesizat cresteri
Eu nu pot sa ma exprim prea bine, pentru ca au fost fluctuatii foarte mari incepand cu 25 Decembrie. Pe 25-30 am avut recorduri de trafic, 31 si 1 a fost foarte slab, asa cum ma asteptam. De pe 2 ianuarie a inceput iarasi sa creasca peste medie.
e update la pinguin cred ,
Nu stiu ce sa cred, mie din 2 ianuarie mi-a crescut traficul cu 50 - 100% pe site-ul principal, apar acum in top 5 la niste cautari unde nu existam deloc inainte si nici nu aveam treaba cu ele desi erau in nisa mea.
Totusi tind sa cred ca e de la frigul de afara (oamenii stau in casa la caldura si butoneaza) :)
Perioada sarbatorilor are ea in sine multe fluctuatii uriase de trafic, asa ca nu e cazul sa va pronuntati, dupa 2 saptamani comparati cu ce a fost inainte de 18 decembrie
Observ si eu cresteri de trafic cu aproximativ 30% pentru 3 site-uri si un blog pe care le detin.
Cred ca s-au facut ceva modificari nu stiu daca este doar o coincidenta dar o parte din trafic pare sa-mi aduca anunturile mai vechi (vorbesc despre un site de anunturi)
Cresterea de trafic nu este intotdeauna relevanta, deoarece nu este influentata DOAR de ranking. Conteaza numarul de cautari, conteaza nisa site-ului, poate intr-o anumita perioada sunt mai multe cautari, sau in alte perioade (de craciun/revelion) lumea e plecata si traficul scade, dar nu din cauza ca a pierdut din ranking-uri site-ul, ci pur si simplu pt ca sunt mai putine cautari pe google.
Cea mai sigura solutie este urmarirea ranking-urilor keyword-urilor principale, eventual si secundare, daca nu sunt f multe sau va permite timpul/softul si abia cand apar fluctuatii in ranking-uri in proportii mai mari, atunci se poate spune ca a fost sau nu un update. Dar traficul in sine NU este suficient pt a trage o concluzie, decat daca se intampla cum a fost dupa pinguin, cand de la 1k vizite zilnic ajungi la 100 :)
Eu am monitorizat cuvinte cheie pentru 2 site-uri (cam 120) in perioada 19 decembrie-prezent si la un site nu exista modificari majore iar la celalalt exista ajustari de 1-2 pozitii pe multe cuvinte cheie in perioada 3-4 ianuarie.Nu stiu daca este de la google pentru ca eu am facut si cateva modificari in acest timp.Cred ca ar fi trebuit sa se auda pana acum daca era un update.