Cu acordul celor de aici nu ti-ai putea rezolva problemele legate de .ro sau IP?
Versiune printabilă
Cu acordul celor de aici nu ti-ai putea rezolva problemele legate de .ro sau IP?
Ba probabil ca da ... insa nu aceasta este problema ... Ideile principale sunt :Citat:
Originally posted by krumel
[b]Cu acordul celor de aici nu ti-ai putea rezolva problemele legate de .ro sau IP?
1 - sa existe cat mai putina dependenta - nu vreau sa ma bazez pe directorul dmoz, google, etc pentru site-uri de calitate sau pe nu stiu ce site ca sa rezolv un ip ..
2 - crawler propriu
3 - spider propriu
4 - implicit, index propriu
Toate cele de mai sus exista, problema majora este , cred eu, concurenta.. si snume google, yahoo, msn.. Cred ca nu m-am orientat bine si nu mi-am dat seama cu cine o sa ma bat :)
Asa ca, problema este de optimizare si/sau de indoctrinare a utilizatorilor romani sa il foloseasca .. Bineinteles, ca sa il foloseasca ar trebui sa primeasca rezultate bune la cautare, altfel omu nu mai revine.. si tot asa .. e un cerc vicios ... Insa mi-am propus sa o luam usor, batraneste ...
Te poti folosi (prin alianta) cu un dorector romanesc. ODP sau restul directoarelor nu prea au treaba cu partea romanesca. Dar directoarele romanesti editate bine, cred ca te-ar putea ajuta.
Iar problema cu indoctrinare...tine de imaginea pe care o vei face motorului. Imagine ca design sau ca atitudine de atac pe site-urile cu potentiali utilizatori (reclama).
Cred ca te-ar ajuta putin si daca ai schimba modul de afisare al rezultatelor (nu ca design ci ca rezultat in sine) orientat dupa niste criterii.
Oricum e de munca. Deci spor. Si sa ne tii la curent (nu 220) cu rezulatele.
Nu cred insa ca le-ar rezolva pe toate. Dupa cum se stie de mai bine de un an de zile cei de la RNC nu au mai dat acces catre fisierele cu noile domenii. Asadar se poate sa ii scape domeniile mai noi de un an.(Nu imi amintesc exact data la care a fost taiat accesul)Citat:
Originally posted by krumel
[b]Cu acordul celor de aici nu ti-ai putea rezolva problemele legate de .ro sau IP?
Da, dar o parte din problema e rezolvata..si deci e un pas bun inainte.
toto, iti urez succes!
Incearca sa iei ce e mai bun din fiecare motor din cele trei care-ti fac concurenta si incearca sa le potrivesti pentru romanul care navigheaza.
Pune-te in pielea unui oarecare surfer si imagineaza-ti ce vrea atunci cand face o cautare.
intrebare offtopic:
poate cineva sa ma ajute cu o baza de date care sa contina cuvintele romanesti cele mai uzate?
PS. Poate ar fi OK un Sub-Forum "Baze de Date". As sari si eu cu 1 - 2 ;), sper sa nu fiu singurul....
The Anatomy of a Search Engine
Anatomy of a Search Engine: Inside Google
Anatomy of a search engine crawler
*Pentru cei care sint interesati de motoarele de cautare si structura lor.
Eheee, astea sunt "tocite" deja ... cel putin de mine.. :)
Atunci incearca The Power of Defaults sau Thorsten Joachims.