Salut.
As avea o intrebare - n-as vrea sa fac vreo prostie.
Pe itxpert.info am director web si newsletter. Toti cei care se inregistreaza in director primesc automat si newsletter.
Intrebarea e: acest lucru se considera spam? sau nu?
Versiune printabilă
Salut.
As avea o intrebare - n-as vrea sa fac vreo prostie.
Pe itxpert.info am director web si newsletter. Toti cei care se inregistreaza in director primesc automat si newsletter.
Intrebarea e: acest lucru se considera spam? sau nu?
Depinde de: - cat de des trimiti
- daca ai stipulat ca ai newsletter atunci cand s-au inscris
- daca nu sint abonati la newsletter
- daca newsletter-ul are caracter comercial si nu informativ
- orice altceva care ar putea deranja un abonat sau un neabonat si poate fi catalogat ca abuz/spam.
Deci de la tine tot primeam ? :)
Am intrat de n ori pe site sa ma dezabonez dar niciodata n-am gasit dezabonarea (e drept nici nu cred ca m-am uitat mai mult de 10 secunde cred).
Te-am bagat intr-un filtru pana la urma ...
Trimit de cateva ori pe saptamana.
La pagina de inregistrare a directorului am afisat ca prin inregistrare primeste si newsletter.
- daca nu sint abonati la newsletter - la ce te referi prin acesta?
Newsletterul are caracter informativ. Nu vand nimic prin el...
Iar daca cineva e deranjat de ceva in acest newsletter, imi da reply cu subiectul dezabonare si il dezabonez.
Doar abonatilor. Strict.
Incerc sa nu fiu trecut in nici un blacklist...
Apropos, am cum afla daca sunt sau nu trecut in vreun blacklist?
Eu de fiecare data cand adaugam un site in director, primeam newsletterul, dar de fiecare data cand ti-am dat mail m-ai dezabonat, deci nu e spam :). Oricum cred ca ar fi bine daca ai putea sa lasi omul sa decida daca vrea sau nu.
Depinde... si eu o sa fac un newsletter curand, chiar foarte curand. O sa includ mailurile celor ce s-au inscris, etc, si o sa fac posibilitate de dezabonare - ieftin si rapid.
Pentru informare, si o sa fie in footerul mailului si ceva oferte.
Sper sa nu fie considerat spam.
Un newsletter care bombardeaza frecvent adresa de mail e deranjant si deci se trateaza ca atare.
Un newsletter (tii cont ca ai deja oameni abonati si deci nu ar trebui sa fie considerat spam) care renunta la caracterul informativ si devine comercial, e sau poate fi tratat ca spam.
Tii cont de faptul nu se vorbeste de spam direct sau in principal, ci de un newsletter cu abonati.
Am citit pe undeva ca un newsletter este un mod ieftin si sigur de a-ti creste numarul vizitatorilor. Asta era ideea.
Sper sa nu ma considere lumea spammer, mai ales ca nu incerc sa vand nimic, chiar mai mult: in newsletter includ totdeauna linkuri de la alte pagini web din diverse domenii (telefoane mobile, auto, cultural si blogosfera), si linkuri doar spre alte pagini ale mele - nici o reclama, nici nimic.
Nu am intentia sa vand baza de date de adrese!!!!! Asa cum n-as vrea sa mi se vanda adresa la diversi spammeri!!!
BTW... am inceput sa primesc pe adresa de mail de la firma oferte de pret din partea unui distribuitor de produse IT. Nu i-am dat adresa, nu i-am cerut ofertele... doar le primesc asa. E spam... si nu e. Pentru ce a si interesul meu sa primesc instiintare de produsele distribuite de ei, ca poate au ei preturi mai bune ca si concurenta, deci pot castiga mai mult prin vanzarea lor...
Asta doar daca esti "un caz fericit" de persoana care e intr-adevar interesata de ceea ce e in mail.
E la latitudinea persoanei care a primit mailul sa o clasifica ca spam sau nu.
Am observat ca oamenii nu citesc conditiile nicaieri, completeaza formulare, isi inregistreaza adresele de mail peste tot, iar cand primesc mesaje din diverse parti (ma refer aici la chestii de genul "prin inregistrarea in site-ul X sunteti de acord sa primiti comunicari comerciale XX") incep sa urle SPAM!!!
Cu o mica atentie si o atitudine mai civilizata am putea scapa de o gramada de nervi!
mda.. spam e atunci cand lumea primeste ceva pentru care nu s-a inscris nicaieri zic eu.
De fiecare data cand primesc un mail care mi se pare ca a ajuns "din gresala" la mine, prima data incerc sa dau dezabonare, si doar daca nu gasesc dau report spam. Ai grija ca dezabonarea sa fie destul de evident plasata pentru cine o cauta, dar nu prea evidenta, ca sa nu para subiectul newsletter-ului :), si n-ar trebui sa ai mari probleme.