-
Buna seara, sunt novice in acest domeniu al promovarii online,seo,sem, si asa mai departe.Vreau doar sa va intreb deocamdata o singura chestiune: ce avantaje/dezavantaje prezinta keywordurile care nu sunt sub forma titlului adresei. De ex: domeniul este concedii.info (multumesc pe aceasta cale utilizatorului care mi-a dat pontul ca acest domeniu este liber) iar keywordurile pe care ma voi baza nu contin cuvantul concedii?
-
Ca si furnizor al pontului prin care s-a cumparat domeniul ma simt cumva "obligat" sa-mi dau cu parerea :)
Mie imi place foarte mult concedii.info pentru ca desi nu este un EMD (exact match domain) este foarte sugestiv cu privire la ceea ce (va) contine, iar extensia .info mi se pare mai potrivita decat orice alt .tld international.
Eu zic sa te folosesti de orice keyword din turism pe care il descoperi in urma analizei pe care o vei face cu Analytics Keyword Tool si sa "uiti" in constructia articolelor care este numele siteului. Concedii.info e misto pentru ca e foarte usor de retinut pentru utilizatori, asa incat acestia sa revina, mai ales daca comanzi un logo de calitate; si pentru ca este relevant pentru cei ce cauta informatii despre destinatii si oferte turistice. E un nume placut, ce starneste nostalgii si pofta de a rezerva o excursie, un sejur. Cred ca pentru majoritatea dintre noi "concediu" este un cuvant pe care il asociem cu lucruri frumoase.
Personal m-as focusa pe destinatiile unde se poate petrece minim o saptamana in concediu, clasicele vara la munte si iarna la ski. Nu trebuie sa fii de toate pentru toti si citybreaks si bilete de avion si pensiuni si destinatii exotice si vacante cu familia etc.
Dezavantaje nu are, decat daca tu cumva nu vroiai sa dezvolti un "portal" de turism :) Si inca un avantaj este ca desi e bine sa-l pozitionezi clar nu este foarte limitativ, cum e de exemplu BileteAvionLowCost.info
Succes!
-
Intradevar cuvinte cheie asemanatoare cu adresa domeniului nu prea se cauta in google, sper sa nu fie o problema mare faptul ca ma voi baza pe mai multe cuvinte cheie.Ideea principala a sitului va fi exact ce ai spus, destinatii turistice interne, vara la mare si iarna la munte. Asta am eu in cap in momentul actual.Inca nu m-am decis daca sa fac un portal si pe langa un blog sau direct un blog in wordpress in care sa compactez toate ofertele si destinatiile plus articole turism. Dar pana acolo mai vreau sa citesc una alta despre optimizare in wordpress, seo si posibilitati de monetizare.
LE: Pe nisa de turism intern, cu un buget de 150-200 euro/luna, cuvinte cheie cu aproximativ cam cate cautari lunare locale pot sa targetez? Se poate pune intrebarea asta?
-
Nu stiu pe ce canale se duce bugetul asta. Oricum, e foarte important sa ai tu definita cat mai clar propunerea de valoare pe care o faci vizitatorilor. Daca ajung pe siteul tau, ce ii face sa ramane.
Si apropo, nu stiu cum vei monetiza toata treaba. Faci afiliere, ai sau reprezinti o agentie de turism, din publicitate etc. ?
-
Pentru inceput vreau doar sa vin cu destinatii turistice de luat in seama, fara oferte de pret.Pana aici vreau sa castig doar din publicitate.Daca merg bine lucrurile in continuare, as putea trece si pe afiliere, totusi sa reprezint o agentie de turism nu zic ca nu e de atins, dar mai este mult pana acolo. Bugetul sa zicem in primii doi ani vreau sa mearga doar pe canalul acesta: situl sa fie cat mai bun pentru publicitate. Crezi ca e viabila ideea?
-
Nu vreau sa te descurajez, dar veniturile din "publicitate" sunt cele mai volatile. Avand in vedere ca prezinti niste "produse" pe care cei ce le cauta vor sa le si cumpere, eu zic ca monetizarea ar trebui sa vina din intermedierea unei vanzari sau a unui lead.
Bloguri de turism sunt foarte multe, chiar si in Romania. Iar pe unele se public constant si bine. Cu ei te vei lupta. Si e nevoie de o echipa entuziasta. Am si un exemplu pozitiv (cu care nu am nici o legatura): Travel Girls .ro