Care din urmatoarele backlinkuri le considerati mai eficiente?
1. Un backlink de pe un site de stiri (pr5)?
2. Un back link pe nisa voastra (pr3) actualizat saptamanal?
se considera backlinkurile sitewide
Versiune printabilă
Care din urmatoarele backlinkuri le considerati mai eficiente?
1. Un backlink de pe un site de stiri (pr5)?
2. Un back link pe nisa voastra (pr3) actualizat saptamanal?
se considera backlinkurile sitewide
As alege varianta 2, dar sa nu fie sitewide. Doar pe homepage e mai ok. Daca se poate si contextual, inconjurat de nitel text, e si mai bine.
Mergi pe nisa si nu vei pierde niciodata
Opțiunea 2 este mai ok dupa mine . Un backlink de pe o nisa asemanatoare aduce cu sine un beneficiu mult mai ok decat unul de pe un site generic.
E nitel mai complicat de atat. Sunt foarte multi parametri de examinat, iar datele furnizate sunt generice.
In primul rand, uita de piar. Nu stiu de ce tot considerati pr-ul (inca) un parametru dupa care sa va ghidati.
@claudyou Cum adica actualizat saptamanal? adauga continut saptamanal
@robert "In primul rand, uita de piar" ce inseamna piarul in cazul dat?
PR5 PR3 page rank (piar) banuiesc ca la asta se refera Roby... multi au acelasi page rank de mai bine de un an. Eu daca n-am prins update nu am deloc.. scrie N/A... astea nu inseamna ca nu am deloc
Ambele variante sunt bune atat timp cat site-urile sunt actualizate cu articole.
Salut colegi,detin un magazin online si vreau sa stiu cat de importante mai sunt backlinkurile,fac referire la numarul lor? E mai bine sa fie putine de pe site-uri cu autoritate in domeniu sau inca mai conteaza numarul lor?Multumesc anticipat!
Cu siguranta te ajuta sa ai linku-uri multe sau putin din nisa ta si nu doar catre pagina pricipala, ci si catre paginile categoriilor eventual si catre pagina unui produs foarte cautat pe google.
Multumesc pt sfaturi nu stiam ca ajuta si linkurile catre paginile categoriilor,din pacate inca aprofundez domeniul asta fiind de cealalta parte (client) ,cam care ar fi numarul maxim de backlinkuri care se pot face pe zi fara a dauna si totusi a avea o oarecare urcare a siteului?
Banuiesc ca si aceasta fregventa se pote creste usor daca nu o faci bruc,nu?
Da, mai ales daca cresti si frecventa adaugarii de continut si semnalele media.
Dap, cum obisnuiesti google de la inceput, asa trebuie sa o ti si pe parcurs.
PS off topic: Ca si cu iubita/sotia, cum o obisnuiesti de la inceput asa trebuie sa fi si pe parcurs,ptr ca apoi iti face capul plin de bug-uri :))
Nu sunt deloc de acord. Cum adica cresterile si scaderile bruste pot avea urmari negative? Pai rational, daca ai un produs nou, este foarte posibil (natural) ca acesta sa primeasca foarte multe obl-uri, pentru ca multi sunt interesati sa scrie despre el. Apoi scazi iarasi la un numar mic, obisnuit de linkuri. Ne asteptam la ceva negativ? Eu zic ca ar trebui sa te concentrezi mai mult pe modul de structurare a linkurilor si nu pe numarul lor. Binenteles daca ai un site nou, trebuie sa-i aduci linkuri echilibrat cu contentul care-l adaugi pe site, dar asta nu inseamna ca nu poti avea intr-o zi 30 linkuri si urmatoarele 4 zile cate 2-3, cu precizarea ca nu toate vor merge catre aceeasi pagina si nu vor fi toate de tip ancora, sau mai ales aceeasi ancora.
Cresterile si scaderile de linkuri aduse sunt mai "naturale" decat aducerea unui numar fix de linkuri constant. Teoretic, acestea sunt aduse de catre cei care o fac independent ca un review pozitiv la ceea ce oferi tu si binenteles ca sunt influentati de ceea ce ofera articolul/produsul tau.
Da, ai dreptate in ce spui, am dat un raspuns cam evaziv. Conteaza mult nisa si tipul/frecventa continutului. E de inteles la un site tip blog unde daca postezi un review sau o stitr interesanta poti prinde backlinks naturale multe, insa la un site gen pe pilot automat cum ar fi "ora exacta" maxim de 2 ori pe an ai putea avea astfel de urcari si scaderi. Eu cred ca fiecare nisa e studiata diferit si nu te poti juca in orice conditii.
In plus, e de inteles atunci cand postezi o stire sau o serie de stiri pe acelasi subiect sa primesti linkuri multe spre ele si automat spre index (gen am gasit asta pe siteul cutare) dar daca tot continutul siteului tau primeste linkuri naturale cu gramada, peste noapte, mie mi se pare cam trasa de par.
Vorbind pe o dezvoltare normala a unui site, pot aparea peste noapte mai multe sau mai putine decat de obicei. Daca site-ul nu are o dezvoltare normala si continua, atunci nici nu are rost sa discutam despre el :)
Bun, hai sa analizam o alta situatie atunci, sunt chiar curios si de parerile altora:
1) Se da un blog de afiliere, wordpress site nou, pe domeniu cu vechime
2) Se adauga 30 de articole pe el, in interval de 3 luni.
3) Se aduc 4-5 linkuri destul de puternice catre acesta in acelasi interval de 3 luni.
Apoi...
4) Deodata incepe sa se posteze un numar de articole mai mare (aproximativ 10 articole la 2-3 zile) si creste numarul ajungand la 10-15 articole pe zi.
5) Numarul de linkuri a crescut la aproximativ 3-4 puternice lunar, 3-4 junk-uri (tpu, facebook, youtube, bloguri micute).
Avand in vedere cresterea numarului de articole adaugate zilnic (respectiv a totalului de pe site), siteul ar trebui sa atraga mai multe backlinkuri "naturale" catre el. Aici ar fi logic, desi unii zic ca nu exista o corelatie intre cresterea frecventei de adaugare a continutului si obtinerea de noi ibls.
Intrebarea este: cate linkuri si cu ce frecventa ar fi sanatos sa aduci in aceasta situatie? (cate puternice gen advertoriale de 20-100 euro bucata si cate junk-uri?).
Mersi si astept cu interes raspunsurile voastre!
3-4 junk-uri (tpu, facebook, youtube, bloguri micute)
Glumesti nu? :)))
Rezumand un raspuns, nu exista o varianta standard. Faci acelasi tip de campanie pentru 2 siteuri la fel si nu vor ranka la fel in G. Totusi limitele sunt date de bugete si modul de a dezvolta acele linkuri "natural".
Din pacate nu am un blog pe care sa l pot umple de continut valoros si nici un produs must have,este vorba de un magazin online de piese auto,nisa este foarte aglomerata din acest motiv intrebam de fregventa back linkurilor.Multumesc pentru sfaturi!
Salut
1) Backlinkurile sunt foarte inportante
2)Depinde de calitatea acelui backlink , mai putine dar cu calitate decat foarte multe si de proasta calitate.
Sper ca te-am ajutat