Importanta link-urilor in articolele vechi
Salutare,
Deoarece tot am vazut thread-uri despre oameni care cauta sa cumpere link-uri in articole vechi, si am primit si intrebari despre acest lucru daca merita sau nu si cat merita, o sa va prezint o analiza si cateva sfaturi .
Sa incepem cu patentul celor de la google legat de aceasta problema :
"In order to not update every link's freshness from a minor edit of a tiny unrelated part of a document, each updated document may be tested for significant changes... and a link's freshness may be updated (or not updated) accordingly. "
- Google's US Patent Application
Tim de la seowizz a prezentat in martie o analiza (Links In Old Content – In Content Links Have To Be Fresh To Count) , intradevar nu foarte precisa din care reiese ca link-urile din articolele vechi nu ajuta mai deloc , ba chiar in cazul lui cuvantul a scazut putin in timp.
Daca totusi cumparati link-uri in articole vechi , discutati cu proprietarul blogului sa rescrie putin articolul, sa schimbe titlul, sau macar sa adauge link-ul vostru intr-un nou paragraf .
Consider ca acest sfat este important deoarece sunt unii care chiar cer foarte multi bani pentru a adauga link-ul intr-un articol vechi cu autoritate mare si PR4-5-6 .
Parerea mea personala este ca nici aceste link-uri nu sunt degeaba si contribuie la un profil cat mai diversificat, dar evitati pe cat posibil sa platiti doar pentru adaugarea unui link pe un cuvant existent , iar aceasta sa fie singura modificare adusa articolului.