Eu am si link-uri intre site-urile mele ce sunt gazduite pe acelasi server, unele din ele au acelasi IP si stiu ca m-au ajutat. Nu stiu care este raportul intre link-urile de pe site-urile mele si de pe alte site-uri dar estimez ca sub 10%
Google are acces si la Privacy in mod sigur, dar nu stiu cat de mult conteaza. Dupa cum spuneam in alta parte conteaza probabil si nameserverele si multe altele, dar in proportii mici
Vechimea domeniului conteaza foarte mult, si aici nu ma refer la 1-2 ani.
Eu am cumnparat acum 3 saptamani un domeniu de pe sedo cu 9 ani vechime, domeniul a avut tot timpul asta o pagina cu un continut nerelevant si un singur IBL
Am pus continut pe el si in 5 zile iesea in cautari pe apgina 3 la cateva cuvinte si ieri de examplu am ajuns sa am 50 unici , nu am pe ele decat 7 articole (sa nu fie gol), nu este optimizat inca onpage (doar ce face wordpress implicit), si uraca usor in google. Nu ama mai pus decat 2-3 link-uri spre el.
In acelasi timp am cumparat un domeniu nou cui teme asemanatoare, a iesit 2 saptamani in prima pagina (sand box) iar apoi a disparut din primele 5 pagini., cum este si normal
Matt Cuts spune de diferenta dintre 6 luni si un an, si asta pentru ca cam toata lumea duce cel putin un an un site, pana se expira domeniul si hostingul (platite anual).
Eu de exemplu am la o nisa un site concurent care nu are decat vechime de vreo 8 ani, continut mult si bun dar ne optimizat SEO, putine backlink-uri si alea din directoare si iese pe prima pozitie la majoritatea cuvintelor, unele din ele cu concurenta mare. Ca sa ii iau fata la unele cuvinte a trebuit sa fac eforturi mari.