Da, pretul mi se pare cam mare. Am mai gasit Curs Linux autorizat CNFPA - Programa , e despre linux si din programa vad ca inveti despre lucruri de care ai nevoie pentru un server web.
Versiune printabilă
Da, pretul mi se pare cam mare. Am mai gasit Curs Linux autorizat CNFPA - Programa , e despre linux si din programa vad ca inveti despre lucruri de care ai nevoie pentru un server web.
Daca vrei sa faci un training, incepe cu cele recomandate de mine in post-ul anterior (LPIC).
Daca vrei ceva nisat, poti urma cursurile de Redhat (RHCE, RHCA etc..)
Sau tutoriale video (le recomand cu incredere, m-au ajutat sa trec de niste teste de Linux la anumite interviuri, unde mai cereau si Linux): http://www.cbtnuggets.com/it-trainin...nux-lpic-1-101
http://www.cbtnuggets.com/it-trainin...nux-lpic-1-102
Dupa ce treci prin astea(cel putin LPIC-1), iti vei da seama daca e de tine Linux-ul (o sa vezi ca e foarte stresant si enervant la inceput)
Off: Poti sa ii ceri lectii lui puthre, din ce vad pe forum se lauda ca stie :P
care post?Citat:
Daca vrei sa faci un training, incepe cu cele recomandate de mine in post-ul anterior (LPIC).
Dupa cum spune si puthre, e scump :)). Stiu ca se pricepe, am mai primit ajutor de la el cand a fost vorba de ceva mai simplu.
@stefan_hellzone E un domeniu interesant dar partea de configurare e doar o mica parte din ceea ce iti trebuie pentru o firma de hosting.
Businessul unei firme de hosting asa cum il inteleg eu functioneaza asa:
locatie + servere + rackuri + curent + generatoare curent (redundanta) + echipament networking + echipament de supraveghere + echipament de reglare a temperatorii (aer conditionat) + paza + cel putin 2 provideri de internet + servicii de configurare servere si suport = hosting (produsul final)
Ca businessul sa mearga, pe langa produs mai ai nevoie si de marketing.
Ca sa fii competititv trebuie sa iti optimizezi costurile, asta inseamna sa gasesti o locatie cat mai ieftina dar totusi unde intr-un loc unde exista cel putin 2 provideri de internet si curent (preferabil trifazic), sa fii un bun negociator la cumpararea echipamentelor si la incheirea contractelor cu furnizorii de internet, un bun manager pentru a atrage oameni cat mai buni in echipa si trebuie sa intelegi (tu si ceilalti din echipa) cum sa configurezi echipamentele in asa fel incat totul sa mearga optim cu costuri hardware minime.
O singura persoana nu poate sa se ocupe de tot ce e nevoie pentru a pune pe picioare si pentru a sustine un asemenea business iar partea de configurat linux din toata magaoaia asta e atat de minca incat poti sa o ignori momentan sau poti sa gasesti sa angajezi pe cineva care deja se pricepe.
puthre, cam cat ar costa sa angajez pe cineva priceput in domeniu asta?
daca iti cauti o firma de colocare servere, multe dintre punctele spune de tine sunt asigurate.
este foarte importanta promovarea, dupa ce te asiguri ca poti oferi calitate trebuie sa te ocupi de promovare. stiu ca nu e o treaba atat de simpla, dar sper ca in cativa ani sa ma apuc de o astfel de afacere. dupa cum am mai spus, e ceva ce as face in viitor
aici ai dreptate, ei vor avea preturi mai mici, deci vor fi si concurent direct
e mult de analizat, nu te poti baga inainte sa analizezi bine piata, pentru a sti exact cu ce ofera sa vii