Cifre fantastice ... la mine in 3 ore era propagat pe retelele mari din Romania: RDS, Romtelecom, Astral.
Versiune printabilă
Cifre fantastice ... la mine in 3 ore era propagat pe retelele mari din Romania: RDS, Romtelecom, Astral.
Astazi se fac 3 [trei] saptamani de la schimbarea DNS-urilor site-ului.
De curiozitate, m-a uitat in logurile vechiului server si vad ca in continuare RDS imi directioneaza constant aprox 100 de vizitatori pe zi catre vechiul IP...
Indeosebi vizitatori din Pitesti/Arges, dar si din Deva, Hunedoara, Timisoara, Lugoj, Oradea, Sibiu, Cluj...
---
Ca un fel de concluzie, poate utila unora:
1. Cand schimbati hostingul, faceti-o astfel incat vechiul server sa functioneze simultan cu cel nou, macar ptr luna urmatoare, just-in-case.
Mai bine platiti un 10 euro preventiv decat sa pierdeti sute, eventual mii de vizitatori...
2. Nu va grabiti niciodata sa trageti concluzii gen "oau! in trei ore s-au progata DNS-urile". Chiar daca voua vi se incarca noul server, asta nu inseamna ca peste tot e la fel.
Verificati logurile de pe vechiul server si veti vedea cati viziatori sunt "rataciti" pe vechiul server...
@Cornel : De ce n-ai sunat la RDS? eu le-am trimis un e-mail si s-a rezolvat imediat.
am sunat de peste 25 ori, cred!! am deschis 3 sesizari oficiale.
pana la urma, m-am resemnat, asta e rds.
le: nu stiu daca s-a/nteles, probabil 95% din vizitatori [inclusiv majoritatea celor ce vin de pe rds!] sunt indrumati spre NOUL sever. Au mai ramas totusi 80-100 pe zi care sunt trimisi pe vechiul server.
Toti, dar absolut toti acesti 80-100 intra pe net prin conexiune RDS!
totusi, fellow, ai verificat cumva daca s-a rezovat PESTE TOT? ai avut / ai posibilitatea sa verifici logurile de pe vechiul server? Tare ma tem ca daca ai face/o, ai avea surprize...
A.. da s-a rezolvat (peste tot) dupa ce am trimis un e-mail la stefan.ionescu@rcs-rds.ro . In cazul meu site-ul rezolva la vechiul ip, cu toate ca schimbasem adresele.
Mi s-a intamplat de 2 ori: daca la inceput am astepat cateva zile pana mi-a picat fisa sa iau legatura cu ei, in al doilea caz le-am trimis mail imediat si s-a rezolvat mai repede..
M-am saturat... cand credeam si eu ca s-a terminat balamucul se pare ca RDS-ul se joaca cu mine ca soarecele cu pisica: acum vad site-ul, acum ma redirecteaza spre vechiul cost de hosting... si asta in aceasi sesiune fara sa schim IP-uri fara sa fac nimic suspect... nu stiu ce sa mai fac dar cred ca o iau razna...
Same problem here...
La aproape o luna de la schimbarea DNS-urilor, azi RDS Timisoara ma directioneaza, brusc, spre vechile DNS-uri.
Este incredibil, strigator la cer
Sunt curios cati dintre voi le-ati trimis mail si ce v-au raspuns? :)
nu vezi ca a zis ca a dat o tona de mailuri ???
Si eu am aceasi problema cu rds oradea. Am schimbat dns-urile la un site exact acum o saptamana, si degeaba. Site-ul merge bine mersi pe noul host, dar eu nu-l vad. Ca in filmele cu prosti... Am tot zis, 2-3-4 zile, mai merge, dar nu atatea. Ce solutii am sa il vad macar eu ? Pana acum l-am accesat cu hidemyass.com , dar nu il vad cum ar trebui...
cristi, cauta fisierul hosts [usually in C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ ]
si pune acolo o linie de geul
111.112.113.114 site.ro
prima este IP-ul cel nou al site-ului, iar site-ro = domeniul tau
Este o solutie pe care o folosesc si eu, pana isi revien [la mine si-a revenit, deocamdata, dupa 5 ore...]