Este legal dpdv al Google sa pun un tag cloud pe site cu cuvintele cheie care ma intereseaza? Intreb pt ca vad din ce in ce mai multe implementari pe site-uri mari si serioase... dar parca e totusi un abuz.
Voi ce parere aveti?
Versiune printabilă
Este legal dpdv al Google sa pun un tag cloud pe site cu cuvintele cheie care ma intereseaza? Intreb pt ca vad din ce in ce mai multe implementari pe site-uri mari si serioase... dar parca e totusi un abuz.
Voi ce parere aveti?
OK, sa inteleg ca sunt penalizat daca pun asa ceva pe site? Ideea era nu sa fac spam, nu ma intereseaza decat 5-6 cuv cheie. Google cum considera asta? Ca pana si pe site-urile (bloguri) Microsoft am gasit.
Mersi!
(puteti face "merge" discutiei asteia cu cea din linkul de mai sus)
legal pt Google?
tare...nu stiam ca Google scrie si legi in ultimul rand...unde s-a ajuns....
In sensul ca incerc sa imi promovez site-ul fara sa fiu penalizat. Doar toti webmasterii depindem de cum bate vantul pe la Google... altfel ne apucam de altceva :)
Este permis, dar eu nu iti recomand.
Detin in colectie siteuri cu cateva mii de cuvinte cheie si n-au fost penalizate. Depinde doar in ce element html le incadrezi ;)
teoretic tagurile nu sunt o problema pt google deocamdata, problema e sa nu duca spre pagini care nu au legatura cu tagul, ca o sa se gaseasca sa te raporteze...
punctul meu de vedere e ca pentru utilizatorul uman sunt o porcarie ... dar poate e doar o pareare neavizata
De ce sunt o porcarie?
Daca algoritmul de generare a unui tag cloud este cel corect si tag-urile sunt corecte atunci aceasta informatie iti poate fi de mare ajutor.
Ca nu toate lumea a inteles conceptul de tag si de tag cloud asta e altceva.
Tag-urile apar in toate tipurile de bloguri si deja in multe alte siteuri mari. Ideea lor este sa iti faciliteze navigarea prin site. Nu te penalizeaza nici un motor de cautare tagurile corecte. Tag corect insemna sa folosesti aceleasi cuvinte cheie din tag si in pagina la care fac referire.
Deci...pana la urma e spam sau nu ... sau e spam daca un tag returneaza 0 rezultate si nu este spam daca tagul returneaza unul sau mai multe rezultate?
Un tag cloud este compus din cuvinte (taguri) care, teoretic, sunt definite pe articole in interiorul site-ului.
Folosesc notiunea de articol ca acoperitoare pentru orice structura de continut de genul acesta.
In situatia in care aceste taguri sunt extrase din continutul real si vizibil al site-ului, cat la click pe unul din aceste taguri din tag cloud "te duci" intr-o pagina relevanta pt acesta si cu continut real, atunci este totul ok.
Acest sistem este cat se poate de 'legal', etic si cum mai vreti.
Bineinteles ca bariera intre o implementare corecta a unui sistem de tag cloud si fenomenul de tag spam este foarte mica si usor de incalcat de multi.
Asa cum spuneam si prin alte locuri: pentru unii a venit deja iar pentru altii va veni inevitabil momentul in care vor fi atacati de propriile 'greseli'. Spam-ul este un bumerang foarte rapid :) .
O zi buna,
eu am avut cloud tag-uri si chiar se vad rezultatele pt unele cuvinte cheie...