Stii un site lovit de pinguin ce si-a revenit?
Versiune printabilă
Uitati hal de rezultate relevante: https://www.google.ro/search?q=Bater...Pro+A300&pws=0
Pe Google.ro din 10 rezultate, 7 sunt straineze
Dar cumva a fost exclusa optiunea de a vedea o imagine de cache a siteului in dreapta coloanei de cautare ? Am incercat si logat si tot nu mai este disponibila.
Poti vedea cache, dar deschis in pagina noua
http://i.imgur.com/4PLaSVW.jpg
Stiu ca asa inca este, imi placea treaba cu acel preview, nu mai intram pe siteuri care nu aveau legatura cu ceea ce ma interesa, plus ca in acel preview arata exact fragmentul de text in care a gasit keyword ul.
mesaj sters...
PS: scuze, cautam din greseala pe google.ca, in loc de .com... Credeam ca s-a facut un nou update pe .com... :)
M-am uitat in istoric pentru un site ce era vazut ca autoritate intr-un anumit domeniu (nu e brand, dar pentru cautarile din domeniu in circa 50% din cazuri incepand cu pagina 2 era un loc "rezervat" pentru el in cele 10 pozitii din SERP).
Cu o zi inainte a fost declasat din aceasta ipostaza, ramanand in SERP doar cu primele rezultate.
A doua zi, pinguinul a dus a pierderea unor pozitii pe longtail (in jur de 2 locuri pentru majoritatea expresiilor de pe care a cazut).
Nu stiu ce sa mai cred dar site-urile afectate au revenit pe pozitiile vechi... sau o fi inca oscilatii... vedem zilele urmatoare...
La mine s-a intamplat ceva si mai bizar, anumite site-uri foarte vechi, la care nu am mai scris de luni bune si care nu mai aveau trafic aproape de loc, si-au revenit! Sper sa nu fie oscilatii, sa fie definitiv, mai prind curaj si eu! Si la fel sper sa fie numai bine la toata lumea!
Din ce am citit noul pinguin este diferit data de 1.0
Inainte erai penalizat doar pentru link-urile catre root si acum e analizat fiecare pagina in parte si pot fi rezultate diferite.
Si la mine si-a revenit un site ce fusese penalizat, dar nu complet, a recapatat 20% din traficul pierdut anul trecut.
Nu am mai lucrat deloc la el
Foarte vechi inseamna 6-7 ani, nu erau penalizate, se indexau la maxim o saptamana, dar erau cu continut neactualizat de peste 4 luni, daca nu mai mult. Link-uri nu aveau, motive de penalizare nici, insa nu mai erau pe prima pagina la nici un keyword din cele care acum 4-5 luni rankau pe prima pagina. Am obesrvat revenirea uluitoare a veniturilor din adsense, asa mi-am dat seama si am inceput sa caut de unde este traficul, era din vechile keyworduri.
pe nisa mea, site-urile care au cazut (5,6 pozitii) pe pagina a doua incep sa revina 2,3 pozitii.... se manifesta la fel si pe nisele voastre?
confirm si eu...inca 'joaca'...
Confirm si eu "dansul lui Google". De pe poz. 2 am cazut mai intai pe 6 apoi am urcat pe 4, a doua zi pe 3 si acum am picat iar pe 4. Alte site-uri au urcat pe pag 2 de pe pagina >10, altul d epe poz. 15 urcase pe 6, a coborat pe 8 si acum e pe 10. Sper cand se vor stabili sa fie bine.
Confirm dance-ul. Am cazut de pe 1 pe 6, apoi 4, iar acum pare stabilizat la 2. La un alt site e mai nasol, de pe 3 pe 16 si acum pare stabilizat pe 12.
Atentie: aceste pozitii din serp pot avea fluctuatii si datorita providerului de unde aveti internet.
Mai exact: detin un site la care ii monitorizez pozitia din serp destul de des ... si: cand sunt acasa, cu internet de la rds, rankeaza pe pozitia 6 (o pagina cu informatii care fac referire la judetul de unde sunt), respectiv 7 (pagina principala).
Cand sunt pe internet mobil de la romtelecom, acelasi site, acelasi keyword, rankeaza cu o singura pagina, dar pe pozitia 3 in serp.
Asta cred ca tine de faptul ca atunci cand esti pe mobil google nu mai ia in calcul geolocatia.
Azi noapte pare sa fi fost un update, cel putin pe .com si .de... Pe .ro n-am verificat. Partea buna e ca am observat doar cresteri pt site-urile pe care le monitorizez.. Am vazut ca au mai fost persoane care au spus ca incet incet isi revin site-urile care au pierdut cateva pozitii dupa pinguin 2.0...
se pare ca Google detesta din ce in ce mai mult tehnicile uzuale de promovare
precizez si eu am la anumite site-uri care au fost penalizate in trecut, dupa 2.0 am observat redresari.
Am trecut cu bine peste toate update-urile de pana acum dar acesta m-a afectat rau si nu vad vreun semn de revenire, ciudat este ca a adus pe primele locuri niste site-uri care chiar nu au ce cauta acolo, dar asta e...
La mine, pana acum, totul a ramas la fel, sunt pe aceleasi pozitii. :)
Penguin 2 a fost doar un fâs!
Penguin 2.0 un mare esec din partea GOOGLE
Let me share some:
- in GA ptr site-urile romanesti se vad cresteri inca din 6 mai, cu mult inaintea anuntatului update. Am vazut asta si pe niste site-uri de pe .com
- la unele cautari, in special cele pe brand de site/firma, au revenit site-uri mai vechi ce vorbesc sau au continut despre brand.
- au revenit si profilele de forumuri si SM, chiar tag-uri facute pe nume de brand
- la cautarile pe cuvinte cheie englezesti dar facute de romani pe google.ro au reaparut site-urile in engleza, desi multe cuvinte cheie englezesti sint adoptate in limba romana in formatul original. Laptop, mouse, poate chiar SEO (desi e un acronim specific englezesc).
- MFA-uri romanesti penalizate acum un an de zile au revenit si au reinceput sa aiba trafic desi ele au fost o data penalizate si pe perioada penalizarii nu s-a mai facut nimic la ele. Nu s-a modificat continutul, nu s-a postat continut, nu s-au construit backlink-uri.
- cu ocazia asta am aflat ca Bogdan Suvar numai face parte din echipa Google Search Quality si nici nu mai lucreaza ptr Google. Ii trimisesem un mail privind partea cu cuvintele cheie englezesti.
N-am urmarit ce s-a scris pana acum, imi cer scuze daca se repeta. :goth:
Bune sesizarile tale Krumel, daca Bogdan Suvar nu mai face parte din echipa Google, nu ai reusit sa afli ce cauta site-urile englezeti pe .ro ? La mine pe site mai am o problema, nu imi dau seama de unde scoate un cuvant la titlu care nu ar trebui sa fie acolo, nu e nici in H-uri..
Nu Tom, e ceva de genul , am la title " Jocuri Online" sa zicem.. si in google la cautari imi arata : "Jocuri online - Acasa" .. Acasa ala e un buton sus de home, dar nu am nici o treaba cu el, nici in H-uri nici in ancorele link-urilor.. e clar ca nu imi vede bine ceva...
@ avram, old story, new design.
Advertorialele sunt interzise! Asa si? De la penguin 1.0 sunt cele mai populare link-uri (printre putinele ramase). Acum Matt vine si anunta un "warning" catre site-urile de press release si cele de stiri.
Eu zic sa facem asa rel="paid1000euro" sau rel="paid5euro" , ca sa faca si el statistici.
Da, advertorialele sunt pentru seo, si apar din ce in ce mai des, pe site-uri mari de stiri (scumpe rau), si asta nu ajuta pe nimeni, nici pe google (link dofollow contextual) si nici pe user, ca citeste "stiri" de genul asta:
Pasiune si hobby de la VreauMobila.ro
(P) VreauMobila.ro ? magazinul tau de mobila, saltele, canapele si scaune
Astea sunt stiri, nu? (P) = paid, publicitate?
La asa ceva se refera. E jenant si pt site si pt user.
Acum eu ce fac? Platesc 500 euro pe un advertorial, si primesc link "no-follow"? Pai nu-l mai platesc, logic.
Asa ca banuiesc ca urmeaza cateva penalizari (de exemplu) ca sa arate si ei ca "fac" ceva, iar dupa 2 saptamani revenim la normal:)
Nu stiu cum vor identifica advertorialele platit si cum le vor deosebi de articolele naturale? Vor citit articolele sa vada daca au sens? Sau vor lovi in articolele ce au trecut in text advertorial (p) sau cu x link-uri catre acelasi site?
Mi se pare foarte greu sau imposibil
Dar din ce am citit printre randuri in acel articol se va axa tot pe identificarea a prea multe ancore pe exact match
Personal mi se pare imposibil de realizat un algoritm de identificare al advertorialelor fara sa nu o dea (des) in bara.
Totusi poti identifica o parte din advertoriale prin:
- mai multe linkuri externe contextuale catre acelasi site
- (P) in titlu sau existenta categoriei "Advertorials" in cazul blogurilor
- Logo-ul siteului in cadrul advertorialului + link pe acesta
- depistarea siteurilor cu foarte multe linkuri externe ce au ancore exact match
PS: Site .ro de divertisment cu vechime de 4-5 ani, avand bl-uri: directoare web chiar si straine de la .ru si pana la .es, comentarii in bloguri si semnaturi in profile forumuri + maxim 5 advertoriale..... A revenit zilele trecute (dupa ce a fost penalizat anul trecut de pinguin) pe pagina 2 pentru un keyword de 300k. Timp de 1 an nu a fost adus nici un bl.
chestia asta cu advertorialele se tot zice de nspe mii de ani, ca nu is bune, ca link-urile trebuie sa fie nofollow.. totusi de ce ai cumpara advertoriale cu link nofollow?!! mi se pare cam imposibil sa isi dea seama ca acest advertorial este cumparat sau asta este pus de buna voie.. or sa fie muuulte gafe daca fac asa ceva..
perfect de acord cu Tom :)
Ieri am observat pe nisa pe care o monitorizeze, un site cu multe link-uri site-wide pe exact match, ce scapase cu bine de pinguin, chiar primise un bonus de 20% de trafic, a fost penalizat pe cateva cuvinte cheie importante
PS: nu apare home page la cautare nume domeniu